Archive for .: my jOurnEy :.

Happy birthday <3

26 Januari 2012 sepatutnya hari lahir mak kesayangan.tapi kitorang adik beradik termasuk ayah managed to celebrate it advance coz tomorrow(rabu 25 Januari 2012) aku and epi da nak gerak balik KL tercinta lah sangat.hmm.uhuk.tapi nak realisasikan celebration yang full of surprise sangat susah okay!So the planned was like this.

1) Aku terpaksa tipu (Sunat) kat mak yang aku balik selasa malam instead of Rabu malam with epi.tapi aku dah bagitahu ayah and meme awal2 pasal plan ni cz nanti senang nak laksanakan.tapi maaf orang2 kampung ku sebab aku terpaksa tipu (Sunat) mereka semua jugak cakap aku balik selasa malam.ampun…heee

2) Aku kemas baju macam biasa untuk elakkan suspicious daripada emak (tapi mak memang totally lost in that drama.yeayyy.hahaha)

3) Aku wat alasan untuk withdraw duit dulu before pergi stesen bas tadi.and masa tu lah ayah akan terus direct pergi parking kat depan pizza.padahal bank dengan pizza gila jauh kot jaraknya.haaa kat situlah semuanya bermula.hehehehe

and ekspresi daripada mak bila ayah parking depan pizza and kitorg semua sepakat turun daripada kereta, TERKEJUT and TERPINGA-PINGA!.hahaha.sangat lawak.ayat2 mak “eh,mana bank?nape jauh sangat parking?kenapa semua orang keluar ni?nak pergi mana ni?apa yang berlaku ni?”.kitorang kat luar kereta mmg dah xtahan gelak dah.mak still lagi terpinga-pinga memang xtau apa yang berlaku.comel and lawak mak time tu.last sekali epi bukak kan pintu mak and ayah pun cakap “anak2 nak celebrate awal birthday mak ni” Aku pun explain “Akak xbalik la malam ni.xde tiket pun.kitorang memang dah plan”.hahah.mak still terkejut.then sempat tengok cermin and and and sempat lagi TOUCH UP LIPSTICK okay saat dalam keadaan masih terkejut tu.hahahaahhaha.tu paling lawak.pecah ketawa kitorg semua kat parking depan pizza tu.tak peduli dah orang nak tengok.kami happy satu keluarga dan makan pizza dengan penuh bahagia diselangi gelak tawa and pelbagai usikan ❤

Bila tanya balik kat mak masa makan tadi apa perasaan mak bila kena camni? jawab mak ” mak terharu sangat and terkejut.mak ingat nak pergi hantar je and lepas akak dah gerak terus balik.tu mak pakai baju biasa2 and tudung x letak brooch pun”.usik epi ” nasib lipstick ada spare dalam kereta kan?” hahah.tawa cetus lagi.tapi mak cakap ada jugak beberapa perkara pelik dan mencurigakan, tapi tak pulak mak syak apa-apa.antaranya :

1) Ayah langsung tak bising cz dah lambat kuar rumah untuk pergi stesen bas (coz ayah selalu tekankan pasal masa takut ketinggalan bas).heeee

2) meme pakai jangok and siap bawak beg  bagai untuk hantar aku.padahal stesen bas gila dekat dengan rumah.hahaha

3) kenapa aku tiba-tiba care gila if epi tak hantar aku pergi stesen bas.sebab selalunya epi memang jarang ikut.tapi sebab dah well-planned, so kena lah care lebih kan.hahaha

and then,

MISSION ACCOMPLISHED!!!

happy advance birthday my sweetest and prettiest mommy! akak doakan semoga mak dipanjangkan umur dan kuat dan maintain cantik!insyaAllah.amin.sweet 19 okayyyy. akak sayang mak selamanya!<3

and today also (24Januari2012) my bff’s birthday.YUYUY!happy 26 to her.kat fb saja taknak wish dia awal-awal takut post ditenggelami arusan wishes yang lain.hehehe.dia kat kampung (Labuan) sekarang.if tak,memang putih lah dia jadi kan.busuk pun ye jugak.habislah!hahaha.tapi tak sampai hati la nak wat yuyuy camtu.nonono.ololoo.hehehe.

untuk yuyuy (if only she read this), HAPPY 26th BIRTHDAY to you.26 is just a number.but I know you are more younger than the actual age.indeed you are.hehehe.semoga berjaya dalam hidup dan pelajaran. ❤

Love,

Aku.

p/s : dah makin besar orang2 kesayangan aku.hehehe ❤

Leave a comment »

myLuvs.

Aku gila dengan perasaan ini.

Aku addicted dengan myLuvs aku.ibarat semua cinta sayang dan rindu aku semuanya untuk myLuvs aku.gilakah aku?tidak!aku takkan menjadi gila dengan mempunyai kegilaan melampau terhadap myLuvs aku.kenapa?sebab betul,myLuvs adalah dadah kepada aku.kalau aku xjumpa lama-lama.aku resah gelisah.lagi aku boleh jadi gila.

sekarang aku dah jauh.sekali lagi jauh.jauh dan jauh.sekali lagi aku berpisah dengan myLuvs aku.aku tak pernah sedar masa akan berlalu begitu laju dan pantas dan tak pernah terimbas di minda yang aku kini hidup berdikari tanpa myLuvs aku.sekali lagi. *sobs*. sungguh,aku tak puas bersama myLuvs aku.masa tak pernah cukup.

kini,aku mencuri dan menggunakan sebaik mungkin masa dan peluang yang terluang untuk bersama myLuvs aku.aku nak bukak je mata pagi-pagi,aku nampak myLuvs aku.dengar suara myLuvs aku.makan dengan myLuvs aku.pergi mana-mana dengan myLuvs aku.mandi dengan..err mana boleh.kecuali mandi pantai or swimming pool,ye boleh dengan myLuvs aku. *girang*

sungguh.aku rindu kan saat-saat itu bersama myLuvs aku.aku mahu!dan kini alhamdulillah,kelapangan dan jalan dibuka dan dimakbulkan indah oleh DIA yang Maha ESA.aku kerap dapat jumpa dengan myLuvs aku.luangkan masa.walaupun aku terpaksa menempuh perjalanan sedikit ke arah kebahagian itu.aku rela.aku mahu.aku addicted!alhamdulillah.terima kasih Tuhanku kerana makbulkan doa hamba MU yang penuh kurang dan berguni khilaf ini.syukur kupanjatkan ke hadrat MU Tuhanku.alhamdulillah.

Aku takkan sia-sia kan kasih sayang yang banyak daripada myLuvs kepada aku begitu juga daripada aku kepada myLuvs aku.kerana itulah kebahagiaan aku di dunia ini yang telah dihadiahkan oleh NYA kepada hidup aku.alhamdulillah.Saat aku rancak menaip ini pun rindu aku terus memuncak terhadap myLuvs aku.hanya myLuvs yang aku mahu.kerana aku memang tak boleh hidup tanpa myLuvs aku.aku takut akan sunyi tanpa myLuvs aku.aku boleh jadi gila.aku taknak hidup aku sia-sia dengan menjadi gila.

Inilah ketagihan aku.

myLuvs ❤

Love,

Aku.

p/s : Gila kah aku jika ketagih terhadap mereka? 🙂

Leave a comment »

Aku + Mereka = K.A.M.I dan Konvokesyen.

28.November.2011 merupakan tarikh keramat bagi aku dan mereka.3 tahun perjuangan kami terlerai indah pada pagi isnin itu.debaran getaran keriangan semua dalam satu.bersatu memacu kebahagiaan.busana indah tersarung kemas di badan kami.diserikan lagi dengan sepersalinan busana  yang menjadi impian setiap figura yang menjejaki menara gading untuk menyarungnya pada hari bahagia itu.bukti bahawa pertempuran telah tamat dan titik mula kehidupan baru bakali diliku.objek empat segi keras kukuh disarung di kepala.senyum besar dibibir menutupi gundah hati.sepasang kaki diatur kemas berjalan menuju destinasi mengambil yang dinanti.akhirnya IA dalam genggaman.alhamdulillah.

Keriangan terus disambung dengan acara mengabdi kenangan indah.terik mentari bukan halangan.senyum tawa ikhlas terukir.setiap kenangan terpancar indah senyuman tawa keriangan semua.suka!demi semua.keringat buta mengalir laju.lelah mak ayah menunggu penuh setia.terima kasih kalian.terima kasih memahami kehendak anakmu yang manja ini.tahun pertama dulu,aku lah anak yang sering menangis tersedu sedan memujuk mak ayah untuk berhenti belajar.aku tak boleh berjauhan.aku sunyi.mereka terus memujuk aku supaya meneruskan mengejar cita-cita.orang sekelilingku juga memujuk.linda.kawan-kawan ku yang lain.aku tewas.aku akur.kini aku telah menggenggam tangisan aku itu.aku berjaya mengharungi tempoh seksa itu.alhamdulillah.

Semuanya sebab mereka.kawan-kawan ku yang setia menenangkan aku kala aku sunyi dan kosong.mereka setia menemani aku kala aku sendiri tanpa arah.mereka pendengar yang setia.mereka adalah mereka.dan mereka tahu siapa mereka tanpa aku menulisnya di sini.aku sayang mereka.sangat!terima kasih semua ❤

Image

Aku dan Mereka (Pre-Convocation photoshoot)

Image

Image

AKhirnya kami berjaya!

Image

K.A.M.I

Image

Kami melihat masa depan kami yang cerah.insyaAllah 🙂

Gambar-gambar di atas adalah yang sempat aku download dan upload.mereka yang di atas sekali itulah kesayangan aku tetapi bukan mereka-mereka sahaja yang menemani aku.tetapi ada lagi mereka di antara mereka-mereka ini.mereka-mereka itu juga sangat baik.dan mereka-mereka itu tahu siapa mereka tanpa perlu aku coretkan. ❤

Love,

Aku.

p/s : aku sayang mereka semua!

p/s/s : aku masih menunggu salinan lembut (softcopy) gambar-gambar bersama myLuvs aku daripada adik aku.maaf mak maaf ayah.tiada gambar kalian dapat akak kongsikan bersama lagi.salahkan meme sebab lambat kasi salinan lembut itu.muehehehe.

p/s/s/s : semua gambar adalah ihsan dari DSLR dan kamera digital yang berbeza milik mereka-mereka sebab itulah kualiti.densiti.brightness gambar berbeza-beza kerana ada yang telah di edit.harap maklum 🙂

Leave a comment »

Sendiri.

17 November 2011.Aku leka membaca novel Inggeris di pejabat (aku tahu ofis bukan masa untuk aku masuk ke dunia lain.tapi aku bosan.so,salahkan kerja yang taknak datang padaku) waktu hujan.separa petang.tiba2 terdetik di hati.bayangan mak ayah melintas.BALIK!.getus hati kecil.aku terus mencapai handphone ku and sms ayah.”Ayah,akak nak balik rumah”.tuttt.ayah replied “kenapa tiba2”.

Hati sang ayah lebih memahami lalu terus call sang anak.memujuk diri menahan hati.menyuruh menghitung hari untuk berjumpa pasti.25 November 2011.dalam hati aku tiada lain.uh lambatnya hari.hmm.aku tahu ayah pasti akan membaca ini.kerana ayah adalah stalker terulung ku.hehe.ayah,akak rindu mak ayah.akak betul2 nak balik.tapi akak cuba lawan rasa rindu itu.akak perlu.

Tapi hakikatnya,aku seorang yang perlu ditemani.kerana aku tak suka pada sunyi.aku benci.mereka tahu.dia mengerti.

Love,

Aku.

p/s : weekend ini aku sendiri.sunyi.

Leave a comment »

AKU.

Visi dan Misi yang baru.tak perlu tunggu tahun baru untuk dilaksana.cukup dengan keteguhan dan kesungguhan jiwa untuk dicerna.Aku akan cuba belajar untuk menggunakan Aku.itulah dimensi Aku.Aku adalah subjektif.

Kerana..

Aku adalah aku.Aku itu sendiri bukan negatif.tetapi ke arah proaktif yang positif dalam merungkai subjek subjektif dalam kata ganti diri Aku..ironik bukan?itulah Aku.

Love,

Aku.

p/s : Aku itu tegas.dan itulah Aku 🙂

Leave a comment »

Salam Ramadan

assalamualaikum,

hehe.last update 18MEI2011.now dah 4 OGOS 2011.hahaha.dari tempoh start intern sampai dah nak dekat abis intern,gila x update blog.tapi ape peduli,bukan ada orang baca kan.eh tapi ada ada ada.ayah mak and ada lagi beberapa orang tanya napa lama x update.wah ada pembaca rupanya blog vain ini eh?thanx a lot pals!.Dell update ni pun sebab tak tau kenapa.saja nak cek blog,tiba2 rajin pulak tangan menaip.takde story,takde topik,just taip apa yang bermain kat kepala je sekarang.

Tapi mula-mula sekali dell nak wish RAMADAN KAREEM untuk semua okay.harini hari ke-4 semua umat Islam berpuasa.alhamdulillah everything went well.semoga semangat ini bertahan dan kekal untuk 16 hari yang mendatang.insyaAllah :).jangan ponteng2 okay.kaum hawa takpe ada excuse.kaum adam jangan cuba2 okay.penat oh ganti puasa time bukan bulan puasa.korang mau?heee.(Dell puasa penuh lagi okay.insyaAllah.heheheh)

Tapi kan yang tak best nya,baru 4 hari puasa dah berkumandang lagu raya.oh oh oh.awal lagi kott.tau lah semangat nak raya.tapi jangan la awal sangat.sedih la bagi orang2 yang duduk perantauan ni (padahal KL je pun).ah tetap jauh.plus Dell tak suka dengar lagu raya kalau bukan time raya.ALERGIK! okay.kawan-kawan rapat Dell memang dah kenal sangat perangai Dell ni.hehehe.sebab tu kalau dengar,terus tutup.heee

Intern Dell setakat ni alhamdulillah went well jugak.yup design design design.kena kreatif.tapi Dell takde bakat itu.sebab tu design selalu kena improve.tsk tsk.tapi Dell taknak hampakan SV and company.so i am trying as hard as i could.tapi memang da buntu idea kot.uhuk.baru tadi lepas fotoshoot untuk raya.semua staff terlibat.best okay.semua pakai baju raya.macam-macam ragam.happening.nasib bulan puasa,kalau bulan tak puasa,rasanya ada segala rendang and lemang tau.hehehe.FUN! esok sepatutnya hari terakhir intern,tapi company mintak extend sampai 26 OGOS 2011.why not kan?dapat elaun lebih.yeayy.(tapi sedih gak ah tak dapat puasa kat rumah ngn mak ayah.uwaaa).dah dah jangan nak emo sangat lah Dell.GELI!tapi jeles gak ngan kawan-kawan lain yang dah habis esok.double UWAA UWAAA.MEOWWW.ehhh.hahahaha

okay lah.daripada takde apa nak tulis,dah terjadi karangan pulak kan.tapi korang baca sampai habis jugak kan?bagus lah korang ni.hahaha.sayang banyak-banyak lah!okay okay.tata dulu.pergi bazar ramadan nanti jangan *temahak pulak beli makanan okay.beli apa yang kita nak makan je.jangan ikut nafsu okayyyy.coz membazir itu amalan SYAITAN.nak kawan ngan syaitan ke?hehehe.SELAMAT BERBUKA kawan-kawan.makan jangan lupa baca bismillah and doa bukak puasa okay.and jangan lupa juga niat puasa untuk esok terus 😀

love,

.: deLL :.

p/s : baju polkadot kiter cantik harini!hahaha.eh betul,tak tipu okay.bulan puasa tak elok tipu tau.tapi bulan tak puasa pun tak elok tipu jugak! 😀

*temahak = tamak (Dialek Labuan)

Leave a comment »

SURPRISE AWARD!!!

Assalamualaikum!!!

Hello world!!heheh.yep yep.dell happy gila.tapi tak lah sampai gila lagi okayyyy.petala kelapan? (okay ni dah mabuk novel betul ni.ok cut it cut it.heee). bukan cerita gempak pun.tapi gempak gak la untuk effect affect dell punya rasa hati untuk senyum sampai tak cukup inci nihhhh! hahaha. kan entry-entry bawah ni dell asyik cakap pasal ALVA je kan?nehhhh.sebab ALVA tu la.okay lah lurus kepada titik (straight to the point) tadi dell tengah sibuk kusyuk hatta series dahi berkerut (padahal baca NOVEL cinta kot.dammnn.haha) dell dapat sms dari Elle.classmate dell.dia pergi dinner (dinner yang dell gedik taknak pergi sebab tema xbest tu tapi bising sekampung sebab protes and ada ORANG yang pergi BISING gak sebab dia pergi and mungkin rasa sakit hati kena condemned and dell bising?).Elle bagitau dell yang ALVA berjaya untuk merangkul satu award di malam dinner tadi.award apa?

SURPRISE AWARD!!!

what is the surpriseee?

THE BEST CINEMATOGRAPHY

alhamdulillah.terus bacaan cintan jiwang karat kalah emas 96 karat tu tergendala.mulut xlekang senyum.tu terus jadi xcukup inci tuh.hahaha.HAPPY betul.syukur padaMU Ya Allah.award itu untuk team A.E.D Production..Amie and Miza.always  :). Elle bagitau lagi, sebelum-sebelum ni SSIL tak pernah adakan special award camni.banyak special award.meh la dell senaraikan yang dell tau okay 🙂 . and as expected :

1) THE BEST SHORT FILM – EPIDEMIK (G-AIR PRODUCTION)

-they also won another 2 surprise award which are  THE BEST STORY and THE MOST PROMISING !!!.see.told yaaa.my prediction is always right!heeee.

2) THE BEST 2D ANIMATION – AMRITA (E-FLAME)

3) THE BEST 3D ANIMATION – HIKAYAT BUAH LEBAT (TuYuPul PRODUCTION)

4) THE BEST COURSE WARE –  SCIENCE EXPERIMENT (FIFAH AND FATIN)

5) THE BEST DOCUMENTARY – CHINESE WEDDING (BELL,VIVIAN,KEN) 


so far tu jela yang dell tahuuu.yang penting.ALVA turut merangkul satu di antaranya.amin.hadiah nya mungkin dah ada kat bilik Amie and Miza sekarang ni.tapi dell lak out of coverage (OOC).so nanti dah balik kampus baru leh tgk and bergambar dengan hadiah.for sure if takde aral,dell akan share okayyy.tahniah pada semua pemenang!!!till thennnnn.last but not least, congratulation to :

SSIL’s student BATCH 2008/2009 for contributed lots of new ideas and creativity to be excellent as par as others !

a big YEAAAAYYYYYY for us!!!!

love,

.: deLL :.

p/s : tidur dengan penuh senyuman.heee.with love 🙂

Leave a comment »