Archive for .: EnjOy tiMe :.

Apart.

“Distance doesn’t matter if you really love the person.

What matters most is,

your honesty and trust for that relationship to work out”ย 

 

Love,

Aku

p/s : hye strong heart ๐Ÿ™‚

Advertisements

Leave a comment »

Just a thought.vice versa.

Assalamualaikum.

Malas nak wat entry cliche bloggers yang lama tak update blog.alah yang selalu wat ayat camni if lama tak update “tepuk-tepuk habuk kat dinding blog” “kemalasan melanda sebab tu lama tak update” and etc etc.I lama tak update sebab satu je.MALAS.plus bukan nya kaki blog pun yelah sebab jari jemari yang menaip,bukan kaki kan.so?? okay lah tak lawak.tak yah lah pura-pura gelak.sarcastic sangat okay.eheh ๐Ÿ˜‰

Saje lah terfikir nak update sebab satu topik ni.topik yang tak penting tapi nak makes thing clear aje.alah lama lak cam tak wat kontroversi kan.so dah alang-alang update 5tahun sekali ni, I up kontroversi okay.hahaha.tapi takyah lah sampai korang nak panggil Propaganza datang.tu propaaa sangat tau.euww! ;).takdelah kontroversi, cuma nak cakap pasal term ‘musuh’ yang orang selalu label kan kat siapa-siapa jelah.kadang-kadang orang tu cuma tak bertegur sebab ada salah faham sikit.tapi bila dah lama tak bertegur,haaa mulalah term musuh tu digunakan.contoh “eh,tadi aku nampak musuh kau kat sinun” macam tu lah ayat lebih kurang.padahal xpernah pun declare musuh tau.eh yelah mesti kena declare.if kawan baik ke, kekasih ke korang declare kan?musuh pun kena declare lah jugak.biar semua orang tahu.tapi ni tak belum sempat declare wat MOU hitam putih untuk declare dah kena label ngan orang lain yang si polan tu musuh kita dah.dah dapat senarai tak elok dah.aishhh ๐Ÿ˜‰

Tapi yang benar nya dalam hati tak pernah langsung nak anggap tu musuh ke apa.mulut orang je.entah2 dorang2 yang label tu kot nak jadi musuh si polan tu.tapi dia takut dapat nama buruk sebab ada musuh, so dia label kan si polan tu jadi musuh orang lain kan.eeee bijak eh orang tu! ๐Ÿ˜‰ padahal nya hal yang membuatkan orang tak bertegur hal kecik and melibatkan ramai pihak.tapi dah sorang je bersuara untuk menjaga nama pihak2 terbabit, yang sorang tu jela dapat musuh.politik sangat tau.eeeee benci benci ๐Ÿ˜‰

Tapi yang ironi nya kan, orang yang dikatakan bermusuh dengan si polan yang dilabel sebagai musuh tu kan (amboi ayat pun nak ironi sangat kan.hahaha) dalam hati langsung takde dendam.orang tu terserempak dengan musuh konon2 tu pun elok je dorang bercerita.siap duduk sebelah bersentuh bahu senyum ikhlas segala bertanya khabar.ironi kan permusuhan ni.suka sangat.kalau camni nak lah musuh eh nak la suruh dorang2 yang suka label kan musuh tu labelkan musuh yang lain pulak.perasaan dia lain okay bila berjumpa.seriously. ๐Ÿ˜‰

Dan yang paling ironi nya lah ada sumber mengatakan dorang2 or orang yang melabelkan musuh tu pulak sekarang ni dah labelkan diri dia sendiri sebagai musuh.eh camne tu?try google dalam wiki-wiki pun tak keluar maksud ironi permusuhan yang vice versa ni.eh memang ironi sangattt tau .sebab orang yang lagi satu tu langsung tak pernah terfikir nak bermusuh.or memang orang yang label tu kot yang memang suka bermusuh.eh?kan? Like seriously, explain boleh? ๐Ÿ˜‰

Okay lah tu je I nak update.sorry lah if update I ni panjang.yelah dah kata 5tahun sekali baru update, so himpun jelah semua cerita 5tahun tu dalam satu entry.jimat okay.hahahaha.If malas nak baca or tak suka,sorry takde lak button ‘musuh’ kat sini.so pangkah tab je okay.oh lalala ๐Ÿ˜‰

Love,

Aku.

p/s : musuh itu adalah sebuah persahabatan juga.persahabatan yang ego ๐Ÿ˜‰

Leave a comment »

SURPRISE AWARD!!!

Assalamualaikum!!!

Hello world!!heheh.yep yep.dell happy gila.tapi tak lah sampai gila lagi okayyyy.petala kelapan? (okay ni dah mabuk novel betul ni.ok cut it cut it.heee). bukan cerita gempak pun.tapi gempak gak la untuk effect affect dell punya rasa hati untuk senyum sampai tak cukup inci nihhhh! hahaha. kan entry-entry bawah ni dell asyik cakap pasal ALVA je kan?nehhhh.sebab ALVA tu la.okay lah lurus kepada titik (straight to the point) tadi dell tengah sibuk kusyuk hatta series dahi berkerut (padahal baca NOVEL cinta kot.dammnn.haha) dell dapat sms dari Elle.classmate dell.dia pergi dinner (dinner yang dell gedik taknak pergi sebab tema xbest tu tapi bising sekampung sebab protes and ada ORANG yang pergi BISING gak sebab dia pergi and mungkin rasa sakit hati kenaย condemned and dell bising?).Elle bagitau dell yang ALVA berjaya untuk merangkul satu award di malam dinner tadi.award apa?

SURPRISE AWARD!!!

what is the surpriseee?

THE BEST CINEMATOGRAPHY

alhamdulillah.terus bacaan cintan jiwang karat kalah emas 96 karat tu tergendala.mulut xlekang senyum.tu terus jadi xcukup inci tuh.hahaha.HAPPY betul.syukur padaMU Ya Allah.award itu untuk team A.E.D Production..Amie and Miza.always ย :). Elle bagitau lagi, sebelum-sebelum ni SSIL tak pernah adakan special award camni.banyak special award.meh la dell senaraikan yang dell tau okay ๐Ÿ™‚ .ย and as expected :

1)ย THE BEST SHORT FILM – EPIDEMIK (G-AIR PRODUCTION)

-they also won another 2ย surpriseย award which areย ย THE BEST STORY and THE MOST PROMISING !!!.see.told yaaa.my prediction is always right!heeee.

2) THE BEST 2D ANIMATION – AMRITA (E-FLAME)

3) THE BEST 3D ANIMATION – HIKAYAT BUAH LEBAT (TuYuPul PRODUCTION)

4) THE BESTย COURSE WARE –ย ย SCIENCE EXPERIMENT (FIFAH AND FATIN)

5) THE BESTย DOCUMENTARY – CHINESE WEDDING (BELL,VIVIAN,KEN)ย 


so far tu jela yang dell tahuuu.yang penting.ALVA turut merangkul satu di antaranya.amin.hadiah nya mungkin dah ada kat bilik Amie and Miza sekarang ni.tapi dell lak out of coverage (OOC).so nanti dah balik kampus baru leh tgk and bergambar dengan hadiah.for sure if takde aral,dell akan share okayyy.tahniah pada semua pemenang!!!till thennnnn.last but not least, congratulation to :

SSIL’s student BATCH 2008/2009 forย contributed lots of new ideas and creativity to be excellent as par as others !

a big YEAAAAYYYYYY for us!!!!

love,

.: deLL :.

p/s : tidur dengan penuh senyuman.heee.with love ๐Ÿ™‚

Leave a comment »

menari

…seketika rentak itu makin perlahan,

kerana seakan menemui alunan seirama,

tetapi itu hanya bayangan,

lantas rentak itu terus rancak menari,

seakan menturuti alunan indah bayangan itu,

masih,

tiada dapat menyamai…

 

love,

.: deLL :.

 

p/s : menari yang tiada melodi pasti ๐Ÿ™‚

Leave a comment »

pengalaman yang memeritkan selama seminggu

salam kawan2.ye ye ye,im back.im back from many things.from my MALAS,from my sakit,from my holiday and else.hehehe.biaselah kalu da penyakit M tu ade dlm diri,sume perkara xleh jalan.penyakit biase orang Malaysia n mungkin Melayu lebih.haha(kutuk bangsa sendiri.better than talk bad about others races right?)

sbenarnya dell nak citer tentang suatu pengalaman yang baru2 ni terjadi dalam idup dell.diri dell.about what?about me myself n i. xde la best sangat,cme saja nak share.hehe.ok2.kawan2 rajin2kan diri baca jela eh ๐Ÿ˜€

seminggu before raya haji tu dell da balik umah from labuan.then happy lah dpt balik umah,n balik umah,kmas umah n bilik utk sambut kedatangan my BFF lak.linda.hehe.lagi happy die nak dtg.die nak raya sama2 ngn family dell kali ni.suka3!thanx licious ๐Ÿ™‚ .then ok la,kami beraya ngn seronok n banyak gila jalan.merata jugakla bwak die,tp ade lagi tmpat x dpt bwk pegi.sorie linda,next trip ok.pastikan datang lagi!!!hehe.then bila da ckup seminggu linda kat umah dell,patutnya 1disember tu dell ikut linda balik KL naik tren ptang tuh.tapi……………….argh!bermula la sume yang x mnarik pada hari itu. uhuk ๐Ÿ˜ฆ

1 Dis 2009

bgn tdo pagi tu,dell rs sangat letih.sbenarnyer mlm sbelum tu lg dell rs sejuk kaki n pening pale,then linda bg makan panadol n dell pun tdo.tp bangun pg tu, still xde perubahan.ayah pun ajak la dell pg hospital.ayah pun nak g cek,ayah batuk2 n selsema time tu.pg la dell ngn x mandi,gosok gg basuh muka je.smpai hospital n cek.dorg ckp tekanan darah sangat rendah 86 over brp ntah.kalu utk remaja mcm dell,normal must be 116 cmtu.then dorg ckp muka dell pun pucat sangat.demam lak tggi.then dell dikehendaki pegi cek darah.pegi la makmal ats,amik darah n cek.result = ade kuman dalam darah.dell pun xpaham.tp tu la yg doc ckp.then kena g masuk air,coz pucat,darah rendah sangat.pegila masuk air,then doc ckp, kalu still x ok,kena masuk wad.argh!xnak xnak xnak.tapi ape leh wat,sape soh x jage diri sangat.masuk la wad petang tu,naik ambulan ok.for the first time.canggeh!!!hahahah ๐Ÿ˜€

2 Dis 2009

hari kedua dell kat wad.wad mahsuri.seawal jam 4pg kot, ade doc dtg nak cek.dell series x sdr.mak je yg jawab sume.dell tdor.tapi yg best nyer,doc tnyer,dell jawab je.nasib betul ape yg dell jawab.hahaha.n doc soh bgn timbang berat,bgn gak,padahal ngah mamai.pas timbang,trus tdor balik.sdar2 pg sok, dell da pindah katil kat dpn dah.ntah ms biler kna tolak pun dell x sdr.hahaha.doc ckp dell kna duk katil dpn ckit,dkat ngn doc nak tgk,coz agak series.igt dah lewat time tuh,upenyer baru kul 5lbih.cian mak x tdo.sorie mak sbb akak mak kna berjaga.terima kasih my beloved mak ๐Ÿ™‚ huhuhu. aritu jugak dell mula simptom baru,iaitu cirit birit n muntah.damn!kan doc da suspek cholera (TAUN).dah la kat ganu n kelate ngah heboh taun time tuh.lagi la doc amik series.ape lagi, tambah lagi satu cucuk kat tangan kiri.masuk ubat lak.sbelah kanan masuk air.seksa!uhuk.blum tmbah ngn cucuk2 nak try cari pulse lagi, amik darah lagi.dah mcm org kena dera tangan ni tau.pnuh lebam n bengkak.uhuk.

ade sekali tu,sbb xdpt cari pulse kat tgn(cz tembam sangat,susah nak dpt line) doc g cucuk kat peha utk masuk drip(air)!owh once again.damn!punya sakit nauzubillah.Tuhan je tau cmne dell sakit time tuh.mmg dell jerit ah soh doc buang balik n try cari kat tgn.nasib la ade doc laki cina ni pndai cari.kena cucuk lagi dua.gila!mmg OKU la skejap time kat wad.huhuhu.dah OKU tuh,ubat masuk kiri kanan,smbung ngn eletrik lagi,dell xleh ah nak g toilet,dah ah cirit birit kan,apelagi. PAMPERS la jawabnyer.malu?ah dah xkire.nak berak sangat2.kencing pun sama.terpaksa pakai pampers tuh.mak kater,mase kecik dell x merasa pakai pampers,tu skrg dpt peluang.hahahahaha.gila lawak kot.

tapi yang kesian nya,mak la.coz mak terpaksa cuci uuk dell tuh.mak,akak mintak maaf sbb mak terpaksa wat suma tuh.menangis dell tiap kali tgk mak wat sume tuh.tapi ape leh wat,dell sendiri x berdaya nak wat.dell rs malu pd mak, coz patut dell yg kena jage mak,ni mak yg jge dell.akak mintak maaf mak.bila dell ckp maaf kat mak,mak ckp,”mak kan mak”.ungkapan yang wat dell lagi menitiskan air mata.terima kasih mak.terima kasih sangat.mak xpernah rs geli utk wat sume tuh. akak sayang mak sangat!!!!would not thread for anything.

then malam tuh,mesin X-RAY dtg kat dell,canggeh kan,slalu kiter g bilik die,ni die dtg kat kiter.hehehe.then selesai X-RAY sume.dell rehat,time tuh mak ayah balik,mak nak mandi2 n rehat sekejap.cian mak.uhuk.smntara tuh ade macik dell jage.elok2 dell ngah rehat,tb2 dell rs sait kepala yg amat sangat,sakit dada.xleh nafas.dell takut.Ya Allah Ya Tuhanku,jangan lah KAU tarik nyawa ku lagi pada ketika itu.tu lah yg dell doakan dlm hati.dell menjerit jerit.smpai doc pun terkejut n panik.sbelum tu ade beberapa kali jadi cmtu,tp xde la smpai dell jerit.ni sakit sangat.dell pun takut.takt mati.tapi alhamdulillah,umur panjang lagi,lama2 dell senyap,tp sakit tu masih ada.mungkin sbb ubat yang masuk x sesuai.dell mampu nangis je la.huhu

malam tu dell dipindahkan di wad Temenggung.wad HDU(High Dependency Unit) lebih kurang ICU.maknanya penyakit dell ni agak serius.kat sana,smpai2 je.staff nurse macam robot.keliling dell utk pasang sume peralatan perubatan yang berkaitan.ngn mesin2.gila gerun.mak pun gerun tgk.huhu.ape leh wat,pasrah jela.suma yg dell pnah tgk kat tv tuh,macam citer HOUSE tu,dell da merasa pakai.utk jantung la,oksigen la,yg letak kat jari tu la.macam2.huhu

bermula la hidup dell di wad jagaan rapi pd mlm tu.mak x dibenarkan menunggu.dell diasingkan dpd org lain.coz suspek cholera tu la.xsuke betul.dell risau kalu dell berak n kencing,xde org nak cucikan.tapi upenyer staff nurse kat sana mmg dah di latih utk wat sume tuh.one patient one nurse.sume dorg cuci.gila bertambah malu.tapi sebab sakit.pasrah lagi.huhu.kini,dah ramai yg tgk apa yg dell jaga sangat.terpaksa.uhuk ๐Ÿ˜ฆ

3 & 4 Dis 2009

bangun pagi tu,sakit kepala dah mula ilang.baru dell tau kenapa.mmg sbb ubat.doc da trunkan speed dpd 8 kepada 3 n 1 n stop trus.kalu dell tau pasal tu,lama dah soh doc krangkan trus,mcm nak mati rs.uhuk

Hidup seperti org OKU.langsung xgerak.bring je sepanjang hari.huhuhu.tapi yang mujur nya, setiap kul 5pg,staff nurse akan brsihkan badan dell.lap2 ngn air sabun.wangiiiii.hehehe.siap pakaikan pampers.bedak tkar baju.btul2 macam baby la.sikat n ikatkan rambut.hehehe.malu ๐Ÿ™‚ . tapi dell still xde selera makan lg.dell minum air je.mkn pun 2 suap je.huhuhu.sepanjang kat ctu,dell kna g ultrasound,cek apa yg ade dlm perut.cz bahagian kanan perut dell sakit.doc ckp ade masalah hempedu bengkak.ntah la.huhu.then doc pakar sakit puan pun dtg cek. cz ade masalah ckit.lelaki kot.muda lak tuh.leh ah tahan handsome.x handsome pun sbnrnyer.hahahaha.tapi yg xbestnyer,argh.once again.dilihat.malu!pasrah lagi.hmm~

tapi dell gagahkan diri cz nak cepat discharge dpd hospital. dell makan sume ubat n air yg doc n nurse bagi.wpun x sdap.dell rela.coz da bosan duk hospital n xleh wat apa2.kena asingkan.uhuk.sedih. 2 hari di wad tuh.yes,dell da ok ckit.da leh bangun g toilet sndrik.sangat nikmat n syukur!!puas gak la dell tnyer sume doc yg dtg,leh x nak tkar wad,alhamdulillah.dell dpt.heheย  ๐Ÿ™‚

5 & 6 Dis 2009

dell da ditukarkan ke wad Mahsuri balik.tapi still kna isolate lagi.coz result cholera tu still xdpt lagi.sama ada -ve or +ve.xpela,janji da x duduk dlm bilik bnyk wayar yg gerun tuh.hehehe. bl da pindah ni,still rs bosan gak, coz dell xleh kar bilik.pernah satu mlm tu dell kuar,coz bilik tu sejuk gila kot.aircond!gila sejuk ok.then dell g lepak luar.pastu x lama tu,dorg perasan, so dell disuruh masuk bilik semula.uhuk.sedih nyer rs coz mcm ape je,smpai kena asing. .uwaaaa.tp xpe,utk kebaikan sume,dell ikut arahan.bertindak mengikut arahan.hehe ๐Ÿ™‚

sepanjang 2 hari di wad tu gak, dell leh wat urusan sendiri sume.g toilet sendri,makan pun ckit jela.leh turun naik katil.tapi still kena slow2 lagi la.takut pengsan.hehe.malam tu,dell kena masuk darah.transfer darah,sbb darah dell xckup.pucat kater.plus hemoglobin dalam darah dell rendah.kalu normal 12.5.tapi dell 6.9.gila rendah kan.tu yg kena masuk darah orang tuh.thanx la utk sape2 darah yg dell dpt nih.macam vampire dah.kena masuk darah 2 pek.hahaha.dell pemakan darah,leh kapel ngan edward cullen nih.hahaha.yeahhh ๐Ÿ™‚

sejak masuk darah tu, dell slalu sakit2 kepala.msti terjaga kul 4 pg.g toilet, n pastu susah nk tdo.sakit bukan ckit,tapi yg jenis denyut2 n berterusan.urgh.seksa tau.then nurse bagi ubat jela.panadol n vitamin utk supplement tambah darah.dell makannn.utk sihat.ape sj dell sanggup.hehe

7 Dis 2009

pg ni dell dah masuk wad biase.xde asing2 dah.yahooo.pastu pg2 lagi doc da dtg nak amik darah.lagi.amik la doc.dell da biase.hahahaha.pastu dell pun g la mandi.sbb sbb sbb.da seminggu dell x mandi!!hahahaha.xbusuk pun tau.series.wangi je bau.lalalala.sbb dell mmg wangi kater(hahahahahaha).tapi gigi dell gosok tau.jangan risau,even seminggu x mandi,gigi dell ttp bersih(itupun lepas beberapa ari baru beli berus gigi.haha)

lepas je mandi,makan2.then doc dtg.membawa perkhabaran yang dinantikan.”berita baik”.yessssss.da boleh balik.gila xleh bayang perasaan time tuh.time tu la selera makan terus ada.mcm2 nak makan.alhamdulillah.dell da sihat.-ve cholera.bersyukur sangat.syukur kepada MU Ya Allah Ya Tuhanku kerana sembuhkan dell. amin ๐Ÿ™‚

dell pun ape lagi, msg la mak gtau.then mak ayah pun dtg satel kan urusan bil sume.bil lak xyah bayar.yess.suma UMS bayar.maceh la ye UMS.leh masuk hospital lg pasni.coz UMS bayar.hahaha.eh xnak xnak xnak.serik!

then,dell pun balik.perasaan yang x dpt dibayangkan.alhamdulillah dah terlepas daripada sume seksaan itu. ๐Ÿ™‚


emm.itulah pengalaman yg dell lalui sepanjang seminggu aritu.serik sangat.tapi satu yang dell belajar. PENGORBANAN SEORANG IBU.terima kasih mak untuk segalanya.juta terima kasih.akak akan cuba balas segala nya dengan kasih sayang yang x ternilai utk mak dan juga ayah.insyaAllah :). akak janji xnak sakit dah pasni.xnak susah kan mak ayah lagi.xnak wat mak ayah risau lagi.mmuuaaahhh akak sayang mak ayah sangat2!!!! ๐Ÿ™‚

ok2.itu jelah entri dell utk kali ni.nnt dell update lagi.pasal cerita linda kat cni lak.hehehe.tggu tau.linda da jadi bestfriend mak skrggg.hehehehe.i likeeee ๐Ÿ™‚


p/s : best gak pakai pampers tau.hahahahaha *blushing*


love,

.: deLL :.


Comments (10) »

best bufday celebration i’ve ever had.thanx my dear linda :)

salam ..wah da lme weh dell x wat entri baru..sbb malas..hehe…series..balik dpd kl aritu..16hbjun..kemalasan yg amat telah melanda..n ni da 5hbjulai..giler(budak2 harap ttup mata kalu mmbaca word ini..jangan tiru..haha) hampir sebulan kan?mane x nyer..mood xde..da tinggal kat kl…xpuas ah walaupon seminggu dell kat sana..x bosan langsung n hepi dapat kuar n shopping ngn my bff( hakikatnya ada yang merajuk sbb xdpt kuar ngn beliau..im sorie kawan..maaf sudah adihulurkan..kemaafan belum diterima..itulah nasibku..uhuk ๐Ÿ˜ฆ )..tapi overall,dell mmg tersangat happy seminggu di sana..dell lepak umah kak long linda(my bff ๐Ÿ™‚ )kat hartamas..da dua kali g sana..sambutan n layanan mmg best..hee ๐Ÿ˜€ thanx kak long n family..lalala

ape yg dell wat kat sana?dell celebrate bufday dell kat sane(10june)..kebetulan ayah ade karnival sukan SPRM kat uitm shah alam..dell pon gedik2(sikit la..xbnyk..haha)la nak ikt..ckp nak lepak umah linda…then kebetulan kitorang bertolak ari bufday dell..huhu..so linda n kl..here i come(da lepas pon..haha)..smpai tu..ktorg menginap satu malam kat salah sebuah hotel 3bintang(kot..hehe)kat kl sebelum ayah meneruskan perjalanan ke shah alam keesokkan ari nyer n dell ke rumah kaklong linda..then esoknyer linda fetch me at the hotel(walawehhh..cewahh..padahal simple english je tuh..kecoh lebih kan..haha)then bawak dell g masjid india n shopping ckit kat sana(ada lah hal kt sne..dipendekkan cerita ok…haha)n ayah pon meneruskan pejalanan seorang diri ke shah alam..alhamdulillah ayah x sesat..cz ayah tu..masuk je tol gombak..berdebar sokmo.kalau bunyi nak g kl..gelabah btul,takut sesat..kelakar ayah..hehe..sorie ayah,glamour kan ayah kejap..keke ๐Ÿ™‚

at 1st,igt 2hari je lepak umah kaklong n then lepak shah alam ngn ayah,tapi mlm tu ayah cll ckp soh stay lama xpe kat umah kaklong cz uitm nyer penempatan sangat la tidak relevan utk warga2 yang mmbawa keluarga..cz yelah,kena duduk d asrama budak2 tu n toilet lak jauh ckit,,kne jalan n xsesuai utk kaum wanita,perempuan gadis sunti n sebagainya..haha..so kne stay umah kaklong smpai ari isnin..dell pon ape lagi..yahoo.com la…hahahaha.linda pon sama suka(menggelabah kan..mata jgn lupa ok..hahaha ๐Ÿ˜€ )

then percutian pon bermula..dell da dpt jmpe ngn baby zayed yg dell cerita lam entri lepas tuh..yahoo..sgt comel..geram tgk die..suuke bau baby zayed..owh rindu die..huhuhu..dell bgย  nenen, wat nenen n main2 ngn die..sk!!!hehe..xpuas main ngn baby zayed..hehe..then lpas tu,mlm tu sempat lagi kitorang(dell,linda n nadia anak saudara linda)wat kek batik..dorg da siap beli bahan2..nak soh dell wat…ape lagi..wat la bersama..kecoh gak la..camtu..camni..haha..setel yg itu..kami tidor(b4 tu campur la ngn main puzzle xpnah kalah..hahaha)..

hari jumaat, aktiviti pertama bermula..seawal 9pagi(awal la bagi kitorang ok..shut up yg lain..haha) dell n linda bangun cz kami nak keluar..ronggeng rokiah kater(pinjam name ye mane2 macik yg nama rokiah..haha)..siap mandi n makan sume,dalam kul 11lbih kami kuar daripada umah ke tempat tggu teksi..destinasi budget kali ini adalah..eh salah channel dah ni..hehe..destinasi hiburan kami adalah mid valley..nak tgk wayang n shopping(mcm bnyk sgt duit dell nih..huhu)..kami sampai dlm kul 12tghari cmtu la..then trus g tgk cter ape yg best n beli tket wayang..then kami decide utk tgk 2 wayang..keke(yela..kelantan xde wayang..labuan pon sme..nak ckp ape ckp la..sila2..lalala).1st story night at the museum jam 130pm n 2nd story is 17 again jam 410pm..

tiket da beli n masa pon ada sejam lagi so kami pon jalan2 g tgk seluar or baju yg berkenan..ade yg berkenan n mark(dtg beli time gap tggu wayang kul 410pm tu..hehe)..selesai sume tgk wayang..kami pon turun makan kat secret recipe..dell terasa nak mkn spagetti(boleh lah..xbrp sdap tp layann..hehe) kat situ n linda nak makan tomyam kung..kami pergi lah..order makan n balik..destinasi pastu umah kaknita lak..kat kelana jaya..kami tidor sana mlm tu coz sok pagi2 buta kne g anta kaknita n ank2 g airport..dorg nak balik labuan..cuti sekolah da abih kate ๐Ÿ™‚ …tata sarah..budak comel yg dell citer dlm entri yg lepas..hehe..kawan baik dell ayah kater..hahahaha..

ari esok nye..after anta kaknita..,kami berehat kejap kat rumah kelana jaya n ptg lam kul 3pm,boboy(adik linda)dtg ambil kami n balik rumah kaklong pulak..then balik tu..bincang2,jadi nak pergi tgk wayang mlm tu n dinner kat TGI Fridays(kenangan terindah ku)..after mandi n siap2,dalam pukul 7lbih lpas solat2(ehem) sume kitorg sume 6 org pergi la ke destinasi. The Curve. smpai sana, kitorg g wat tempahan kat TGI F dlu cz ramai org, then kitorg menuju ke tmpat wayang dulu,tgk cter yg available.que x berapa pnjang,tapi kitorg yg melambatkan que cz bincang nak tgk cerita apa(mcm2 hal kat dpn kaunter tuh..hahaha).then after decide sume, kitorg 4 org(dell,linda,boboy n nadia) dewasa tgk Drag Me To Hell(giler mendebarkan.s**t!!..haha) n nabil terpaksa tman yana tgk Hanna Montanah cz yana masih bwh umo xleh tgk citer ganas2..hehe..sorie yana,cian nabil (setelah disogok rm20..hahahaha)jd mangsa teman yana cz die da tgk cter DMTH tu n nadia blum lagi.so terpaksa la nadia berkorban duit die ckit..kakaka.. ๐Ÿ˜€

lepas da beli tket wayang, n org kat TGI F pon da cll ckp da ade tmpat so kitorg pon trun la nak g makan.dell xtau nak order cmne so serah pada yang pakar.linda n nadia yg orderkan..hehe..smntara tggu mknn smpai,mcm biase,cam whoring la kami.hahahaha.makanan smpai n kami pon makan.dell xreti nak ckp set order tu cmne.tp mmg sdap kot..n knyang!hehehe..dell kongsi ngn linda je cz bnyk makanan utk 1 set tuh..ade pembuka selera n main course..makan n makan.smbil makan tu kan, dell ade tgk la smbutan bufday,upenyer kat ctu, org yg smbut bufday akan diraikan dgn cara agak nakal oleh pekerja2 di sana.kelakar kot,kene berdiri ats kerusi n nyanyi 1 lagu smbi pgang btol sos,malu uu..tapi dell njoy je tgk..haha..dell ckp kat linda,kalu dell kne, mesti terkejut n malu..then nadia tnyer dell,kalu kak dell kena,mau nyanyi lagu apa?dell jwb jela lagu negaraku.paling senang..hahaha

then tiba-tiba..jeng jeng jeng..mcm bagus kan..haha,upe2nyer ade sesuatu yg bakal berlaku n telah dirancang di luar pengetahuan am dell..haha..konon2 la linda n nadia nk p toilet,dell x ikut la..stay je ctu ngn boby n nabil.yana ikt..then tb2 ckp x jd..toilet jauh la..itu la..then x lame,dell dgr ketukan sudu kat gelas menandakan ade lagi bufday bakal diraikan..ahah.before tu mmg da rs lain mcm,seram sejuk kot.gila!hahaha..thennnnnnnn..owh no..pekerja2 tu dtg kat meja kitorg n tnyer sp yg smbut bufday..dang!!i got it!owh shaking kot sluruh badan dell nih..tp relax lg.then, dorg soh berdiri ats kerusi.owh no!!not me??..haha..sporting2 nadia ckp..ok,sporting kan dri,berdiri ats kerusi(bahang panas sbb menahan malu mula menular dalam diri.hahaha)n di suruh pegang botol sos n nyanyi satu lagu.hahaha.ape lagi lagu negaraku menjadi pilihan.bt nononononoooo..lagu itu x dibenarkan,n kne tkar lagu lain..n tb2 terfikir cindai!!hahahaha..apelagi,kene gelak la ngn linda,boboy n anak2 sedara die..xbaik tauu..nyampahh..hahahahaha..si boboy siap rakam..org2 tepuk tangan..malu tauu..1st time kene cmni..tapi tapi tapi…sangat2 best..!!!thanx to all yg terlibat especially to my bff, linda..nakal eh..n pembantunyer si nadia..kena la kamu nnt..haha..then akhirnya dell disuruh ttp mata,make a wish n tiup lilin ats brownie..then kitorg menikmati la brownie tu ngn lazatnyer..dell x abih berdebar lg tau..jahatt!!hahahahha..abh2 makan,gelak ketawa.usik mengusik,bayar n g tgk wayang yg seram itu..hehe..wayang abih kul 11pm lbih n kami pon balik la pas tu..malam sgt da kot..x elok..tap mmg mlm itu sgt best!!xkan dilpakan..sweet memory i ever had ๐Ÿ™‚

pics venue : TGI Fridays

pics source : SE G900,5mp milik Linda


TGIFridays

.: dua teruna poyo :D .kiri : nabil, kanan : boboy :.

.: dua teruna poyo ๐Ÿ˜€ .kiri : nabil, kanan : boboy :.

.: nadia(the most gorgeous) n yana si manja..hehe :) :.

.: nadia(the most gorgeous) n yana si manja..hehe ๐Ÿ™‚ :.

.: me n her.Linda..my bff..hehe..ketua rancangan,pembuli n bla bla bla..hahahaha..thanx dear :) :.

.: me n her.Linda..my bff..hehe..ketua rancangan,pembuli n bla bla bla..hahahaha..thanx dear ๐Ÿ™‚ :.

keesokkan ari nyer plak, dell n linda jalan,jalan n jalan lagi..haha..mmg xduk umah sgt..asyik keluar(sbb tu la dell xdpt keluar ngn kawan dell yg lain tu..im sorie kawan i hv my own reasons..jangan la majuk lagi..huhu ๐Ÿ˜ฆ ) je kami..seronok kot jalan2.makan n makan..haha..kami ade gak pegi OU..shopping kat sane..ade la beberapa baju yg dell beli..i likeee..hahahaha..

then ari selasa tu, adalah hari terakhir dell kat sane.percutian seronok dell akan tamat..uhuk cedih tau cz kalu da balik umah,,dell akan keseorangan.mak ayah keje.adik sekolah..tapi nak wat cmne..ttp kne balik gak..uhuk.isnin malam tu dell n linda tdo umah kaknita kat KJ cz snang utk ayah amik kat sana je..

so,tamatlah percutian dell selama 6hari..sangat best n njoy!!!sangat sangat n sangat tau..xkan dilupakan..n dell sangat over paling n super(sume gune) seronok sbb dpt hadiah dpd linda..seluar jean n baju..thanx dear linda.hehe..dell gak ade beli sandal nose..owh padahal aritu baru je beli satu..ni tmbah lagi..hahaha..wtv,i likee ๐Ÿ˜€ .. n nnt nak pegi lagi time cuti sem dpn..n yeah..dell gak akan luang masa utk kawan2 lain tu..jangan risau..hee ๐Ÿ™‚

ok lah..tau x brp lame dell nak dpt mood nak update blog ni semula??sebulan tau..malas btull..mood ku tertinggal di sana..haha..bnyk lagi yg dell nak share, mmg banyak,tp mood je xde..next time ok..

gtg now..cau bebeh ๐Ÿ˜€

love,

.: dell :.

Leave a comment »

cuti.jalan-jalan.tata.haha!

salam n huhu kwn2..yeah dell tiada masa sejak kebelakangan ini untuk memanjakan diri n mata mengadap laptop on9 24 7..update itu ini..yg mampu dell wat hanya lah cek emel sahaja..n kalu sempat,reply lah sebarang dua komen yg ada di fb..hehe..sorie guys 4 da late reply..bukan apa,dell sekarang dlm proses menyibukkan diri tour ke sana kemari..yahoo!!

nama pon holidays kan..so watpa la duk terperuk d rumah(even lesen x renew lg skrg..haha)..jalan tetap kena jalan..g mana?uih adalah..balik kuantan,wedding cousin dell.tahniah fithri n faizal..n dell sempat gak amik dell punya diploma..owh yahooo..dell sudah dpt pegang itu diploma..terharu n bangga rasanya..itu untuk mak n ayah.mmuahhhh 2 both of u myLuvs~~..ngn diploma tu gak,dell sempat g posing di kedai gambar,,eh mestilah..dell kan x g konvo,so nak juga lah ada gmbar kenangan berama diploma..huhu,…n da result!!!yeah..gamnbar itu sgt cantik..thanx kakak yg amikkan gmbar..anda sgt comel..n gambar dell sgt cantik(even dell x cntik..hahaha..hakikat tuh..emmm ๐Ÿ˜€ )..nnt la dell upload gmbar itu yah..

then sabtu baru2 ni lak.jalan lg..destinasi ke terengganu pulak..wedding lagi lah..kawan baik dell yang kecik lagi gatal nyer wedding..tengku ellya aida..suami dia?mls lah tulis nama kat cni..haha..KIV..stop asking why ๐Ÿ˜€ ..lalala..alhamdulillah sume setel ngn selamat..(ngau,jaga diri baik2 ok…kalu da mengandung,gtau ok n jgn tinggal anak2 kat aku,cz akan dibuli nnt..janji aku tuh..haha..n lagi satu,deal ttp deal yg siapa kawin dlu,,kena blnja makan besar..ok ngau syg??hahahaha)..gambar nnt tgk bwh ok..then pas wedding tuh, dell g umah kwn dell yg sm2 blaja d UMS Labuan.tp dia sudah quit coz mau blaja jd nurse plak..tu sorg lagi dak kecik tuh,tgk2,,dia kawin dlu dpd kakak dia nih..bkn leh kira dak sor tuh..nama dia nurul shamimi,dell pggil mimie je..sj lah jalan2 umah dia da alang2 singgah ganu tuh.tidur lah umah dia 2 mlm..umah tok dia sbenarnya..thanx mie n family coz layan akak sgt baik(even dell langsung x mnolong..pemalas upenyer dell nih..hahaha.memang pon)..family mie sgt la baik n riuh..series kwn2..dorg ade bwk dell g mandi kat air terjun sekayuh..owhh air dia…leh jadi beku kalau berendam lama2..thanx 4 once again mie n family utk layanan n makan minum n duit minyak bwk pegi jalan2..kekeke ๐Ÿ˜€ ..nnt dtg kelantan..lagi 3kali ganda dell n famly akan bala ok..itu janji dell! (maaf tiada gambar utk sesi mimie ini..coz ntah,x rs nak amik gambar..tp untuk gambar mandi sekayu,,dell akan dptkan dpd mimie nnt k.pakwe kesayangan nya si matjang ada klik klik klik time kitorg mandi..sgguh bergaya uu…photographer katakan!tabik ah lu matjang..keke )(eh cop,ade ke org nak tgk gambar?hahaha.eh tp,,pedehal kan..dis is my blog..oh yeah dell..pedulikan org lain..haha)stop!..so tamatlah trip ke terengganu selama 3 hari 2 mlm..huhu..isinin mlm dell selamat smpai ke kelantan..

tapi…jap ah..blum abih lg cter nih..eh dell plik ah..td kan mule2 nak wat entri,rs nak tulih ckit je..tp tu lah masalahnya ngn dell ni.konon idea xde.mud xde.tp kalu da start menulis..ni lah jadi..susah nak berhenti..nak tulissssss je..haha..padahal bkn ade org nak baca pon..tp,,pedehal kan..blog sp ni??delllll..hahahaha.sengal..ok2..cont jalan-jalan..,baru smpai umah sehari,,sok dell nak jalan-jalan lg..yahoooo..ke mana?ikut ayah g shah alam..ayah ada karnival skan SPRM di UITM Shah Alam..so dell teman la ayah g sana…cian ayah drive sorg2 nnt..keke ๐Ÿ˜€ (yg sebenarnya nak g kl..jmpe kwn2..hahaha..sorie ayah..tp akak akn teman gak ayah nnt.jangan risau …weee ๐Ÿ™‚ )..dell akan invi kali ni selama 5 atau 6 hari..mungkin balik 15hb or 16hb..tu semua ikut ayah..cz dell nak balik ngn ayah..xnak lah balik sorg2..dell alergik dengan bas sekarang..ewwww(gila berlagak kan?mentang2 da naik flight sekarang..hahahahaha..i like…stop it dell..jangan riak..x baik tau..keke ๐Ÿ˜€ )

ok2..gtg dlu yep..nnt da balik dpd jalan-jalan,dell wat entri baru ya..see u nnt..cop b4 lupa,tgk gmbar kawin kat bwh ni ya..hahaha.xpenting pon..tp tgk saja lah..bkn kna bayar pon kan..alaahhh…haha

.: ni lah cousin dell tuh..norul fithri bersama suaminya..faizal :.

.: ni lah cousin dell tuh..norul fithri bersama suaminya..faizal :.

.: ini dell n kwn2(nina,fazz,eny,amoi n adah) bersama ellya..pengantin kecil..hehe..ngau..gatal!!!..lalala..eh cop..gmbar ini ehsan dpd encik jay yg perasan kacak..sorie jay..bkn curi..sharing is caring kan..hehe... :D :.

.: ini dell n kwn2(nina,fazz,eny,amoi n adah) bersama ellya..pengantin kecil..hehe..ngau..gatal!!!..lalala..eh cop..gmbar ini ehsan dpd encik jay yg perasan kacak..sorie jay..bkn curi..sharing is caring kan..hehe... ๐Ÿ˜€ :.

love,

.: deLL :.

Comments (3) »