Archive for May, 2012

Apart.

“Distance doesn’t matter if you really love the person.

What matters most is,

your honesty and trust for that relationship to work out”Β 

 

Love,

Aku

p/s : hye strong heart πŸ™‚

Advertisements

Leave a comment »

Just a thought.vice versa.

Assalamualaikum.

Malas nak wat entry cliche bloggers yang lama tak update blog.alah yang selalu wat ayat camni if lama tak update “tepuk-tepuk habuk kat dinding blog” “kemalasan melanda sebab tu lama tak update” and etc etc.I lama tak update sebab satu je.MALAS.plus bukan nya kaki blog pun yelah sebab jari jemari yang menaip,bukan kaki kan.so?? okay lah tak lawak.tak yah lah pura-pura gelak.sarcastic sangat okay.eheh πŸ˜‰

Saje lah terfikir nak update sebab satu topik ni.topik yang tak penting tapi nak makes thing clear aje.alah lama lak cam tak wat kontroversi kan.so dah alang-alang update 5tahun sekali ni, I up kontroversi okay.hahaha.tapi takyah lah sampai korang nak panggil Propaganza datang.tu propaaa sangat tau.euww! ;).takdelah kontroversi, cuma nak cakap pasal term ‘musuh’ yang orang selalu label kan kat siapa-siapa jelah.kadang-kadang orang tu cuma tak bertegur sebab ada salah faham sikit.tapi bila dah lama tak bertegur,haaa mulalah term musuh tu digunakan.contoh “eh,tadi aku nampak musuh kau kat sinun” macam tu lah ayat lebih kurang.padahal xpernah pun declare musuh tau.eh yelah mesti kena declare.if kawan baik ke, kekasih ke korang declare kan?musuh pun kena declare lah jugak.biar semua orang tahu.tapi ni tak belum sempat declare wat MOU hitam putih untuk declare dah kena label ngan orang lain yang si polan tu musuh kita dah.dah dapat senarai tak elok dah.aishhh πŸ˜‰

Tapi yang benar nya dalam hati tak pernah langsung nak anggap tu musuh ke apa.mulut orang je.entah2 dorang2 yang label tu kot nak jadi musuh si polan tu.tapi dia takut dapat nama buruk sebab ada musuh, so dia label kan si polan tu jadi musuh orang lain kan.eeee bijak eh orang tu! πŸ˜‰ padahal nya hal yang membuatkan orang tak bertegur hal kecik and melibatkan ramai pihak.tapi dah sorang je bersuara untuk menjaga nama pihak2 terbabit, yang sorang tu jela dapat musuh.politik sangat tau.eeeee benci benci πŸ˜‰

Tapi yang ironi nya kan, orang yang dikatakan bermusuh dengan si polan yang dilabel sebagai musuh tu kan (amboi ayat pun nak ironi sangat kan.hahaha) dalam hati langsung takde dendam.orang tu terserempak dengan musuh konon2 tu pun elok je dorang bercerita.siap duduk sebelah bersentuh bahu senyum ikhlas segala bertanya khabar.ironi kan permusuhan ni.suka sangat.kalau camni nak lah musuh eh nak la suruh dorang2 yang suka label kan musuh tu labelkan musuh yang lain pulak.perasaan dia lain okay bila berjumpa.seriously. πŸ˜‰

Dan yang paling ironi nya lah ada sumber mengatakan dorang2 or orang yang melabelkan musuh tu pulak sekarang ni dah labelkan diri dia sendiri sebagai musuh.eh camne tu?try google dalam wiki-wiki pun tak keluar maksud ironi permusuhan yang vice versa ni.eh memang ironi sangattt tau .sebab orang yang lagi satu tu langsung tak pernah terfikir nak bermusuh.or memang orang yang label tu kot yang memang suka bermusuh.eh?kan? Like seriously, explain boleh? πŸ˜‰

Okay lah tu je I nak update.sorry lah if update I ni panjang.yelah dah kata 5tahun sekali baru update, so himpun jelah semua cerita 5tahun tu dalam satu entry.jimat okay.hahahaha.If malas nak baca or tak suka,sorry takde lak button ‘musuh’ kat sini.so pangkah tab je okay.oh lalala πŸ˜‰

Love,

Aku.

p/s : musuh itu adalah sebuah persahabatan juga.persahabatan yang ego πŸ˜‰

Leave a comment »