Archive for January, 2012

Happy birthday <3

26 Januari 2012 sepatutnya hari lahir mak kesayangan.tapi kitorang adik beradik termasuk ayah managed to celebrate it advance coz tomorrow(rabu 25 Januari 2012) aku and epi da nak gerak balik KL tercinta lah sangat.hmm.uhuk.tapi nak realisasikan celebration yang full of surprise sangat susah okay!So the planned was like this.

1) Aku terpaksa tipu (Sunat) kat mak yang aku balik selasa malam instead of Rabu malam with epi.tapi aku dah bagitahu ayah and meme awal2 pasal plan ni cz nanti senang nak laksanakan.tapi maaf orang2 kampung ku sebab aku terpaksa tipu (Sunat) mereka semua jugak cakap aku balik selasa malam.ampun…heee

2) Aku kemas baju macam biasa untuk elakkan suspicious daripada emak (tapi mak memang totally lost in that drama.yeayyy.hahaha)

3) Aku wat alasan untuk withdraw duit dulu before pergi stesen bas tadi.and masa tu lah ayah akan terus direct pergi parking kat depan pizza.padahal bank dengan pizza gila jauh kot jaraknya.haaa kat situlah semuanya bermula.hehehehe

and ekspresi daripada mak bila ayah parking depan pizza and kitorg semua sepakat turun daripada kereta, TERKEJUT and TERPINGA-PINGA!.hahaha.sangat lawak.ayat2 mak “eh,mana bank?nape jauh sangat parking?kenapa semua orang keluar ni?nak pergi mana ni?apa yang berlaku ni?”.kitorang kat luar kereta mmg dah xtahan gelak dah.mak still lagi terpinga-pinga memang xtau apa yang berlaku.comel and lawak mak time tu.last sekali epi bukak kan pintu mak and ayah pun cakap “anak2 nak celebrate awal birthday mak ni” Aku pun explain “Akak xbalik la malam ni.xde tiket pun.kitorang memang dah plan”.hahah.mak still terkejut.then sempat tengok cermin and and and sempat lagi TOUCH UP LIPSTICK okay saat dalam keadaan masih terkejut tu.hahahaahhaha.tu paling lawak.pecah ketawa kitorg semua kat parking depan pizza tu.tak peduli dah orang nak tengok.kami happy satu keluarga dan makan pizza dengan penuh bahagia diselangi gelak tawa and pelbagai usikan ❤

Bila tanya balik kat mak masa makan tadi apa perasaan mak bila kena camni? jawab mak ” mak terharu sangat and terkejut.mak ingat nak pergi hantar je and lepas akak dah gerak terus balik.tu mak pakai baju biasa2 and tudung x letak brooch pun”.usik epi ” nasib lipstick ada spare dalam kereta kan?” hahah.tawa cetus lagi.tapi mak cakap ada jugak beberapa perkara pelik dan mencurigakan, tapi tak pulak mak syak apa-apa.antaranya :

1) Ayah langsung tak bising cz dah lambat kuar rumah untuk pergi stesen bas (coz ayah selalu tekankan pasal masa takut ketinggalan bas).heeee

2) meme pakai jangok and siap bawak beg  bagai untuk hantar aku.padahal stesen bas gila dekat dengan rumah.hahaha

3) kenapa aku tiba-tiba care gila if epi tak hantar aku pergi stesen bas.sebab selalunya epi memang jarang ikut.tapi sebab dah well-planned, so kena lah care lebih kan.hahaha

and then,

MISSION ACCOMPLISHED!!!

happy advance birthday my sweetest and prettiest mommy! akak doakan semoga mak dipanjangkan umur dan kuat dan maintain cantik!insyaAllah.amin.sweet 19 okayyyy. akak sayang mak selamanya!<3

and today also (24Januari2012) my bff’s birthday.YUYUY!happy 26 to her.kat fb saja taknak wish dia awal-awal takut post ditenggelami arusan wishes yang lain.hehehe.dia kat kampung (Labuan) sekarang.if tak,memang putih lah dia jadi kan.busuk pun ye jugak.habislah!hahaha.tapi tak sampai hati la nak wat yuyuy camtu.nonono.ololoo.hehehe.

untuk yuyuy (if only she read this), HAPPY 26th BIRTHDAY to you.26 is just a number.but I know you are more younger than the actual age.indeed you are.hehehe.semoga berjaya dalam hidup dan pelajaran. ❤

Love,

Aku.

p/s : dah makin besar orang2 kesayangan aku.hehehe ❤

Leave a comment »