Archive for April, 2011

SURPRISE AWARD!!!

Assalamualaikum!!!

Hello world!!heheh.yep yep.dell happy gila.tapi tak lah sampai gila lagi okayyyy.petala kelapan? (okay ni dah mabuk novel betul ni.ok cut it cut it.heee). bukan cerita gempak pun.tapi gempak gak la untuk effect affect dell punya rasa hati untuk senyum sampai tak cukup inci nihhhh! hahaha. kan entry-entry bawah ni dell asyik cakap pasal ALVA je kan?nehhhh.sebab ALVA tu la.okay lah lurus kepada titik (straight to the point) tadi dell tengah sibuk kusyuk hatta series dahi berkerut (padahal baca NOVEL cinta kot.dammnn.haha) dell dapat sms dari Elle.classmate dell.dia pergi dinner (dinner yang dell gedik taknak pergi sebab tema xbest tu tapi bising sekampung sebab protes and ada ORANG yang pergi BISING gak sebab dia pergi and mungkin rasa sakit hati kena condemned and dell bising?).Elle bagitau dell yang ALVA berjaya untuk merangkul satu award di malam dinner tadi.award apa?

SURPRISE AWARD!!!

what is the surpriseee?

THE BEST CINEMATOGRAPHY

alhamdulillah.terus bacaan cintan jiwang karat kalah emas 96 karat tu tergendala.mulut xlekang senyum.tu terus jadi xcukup inci tuh.hahaha.HAPPY betul.syukur padaMU Ya Allah.award itu untuk team A.E.D Production..Amie and Miza.always  :). Elle bagitau lagi, sebelum-sebelum ni SSIL tak pernah adakan special award camni.banyak special award.meh la dell senaraikan yang dell tau okay 🙂 . and as expected :

1) THE BEST SHORT FILM – EPIDEMIK (G-AIR PRODUCTION)

-they also won another 2 surprise award which are  THE BEST STORY and THE MOST PROMISING !!!.see.told yaaa.my prediction is always right!heeee.

2) THE BEST 2D ANIMATION – AMRITA (E-FLAME)

3) THE BEST 3D ANIMATION – HIKAYAT BUAH LEBAT (TuYuPul PRODUCTION)

4) THE BEST COURSE WARE –  SCIENCE EXPERIMENT (FIFAH AND FATIN)

5) THE BEST DOCUMENTARY – CHINESE WEDDING (BELL,VIVIAN,KEN) 


so far tu jela yang dell tahuuu.yang penting.ALVA turut merangkul satu di antaranya.amin.hadiah nya mungkin dah ada kat bilik Amie and Miza sekarang ni.tapi dell lak out of coverage (OOC).so nanti dah balik kampus baru leh tgk and bergambar dengan hadiah.for sure if takde aral,dell akan share okayyy.tahniah pada semua pemenang!!!till thennnnn.last but not least, congratulation to :

SSIL’s student BATCH 2008/2009 for contributed lots of new ideas and creativity to be excellent as par as others !

a big YEAAAAYYYYYY for us!!!!

love,

.: deLL :.

p/s : tidur dengan penuh senyuman.heee.with love 🙂

Advertisements

Leave a comment »

Anugerah Final Year Project SSIL 2011

alhamdulillah..berkat kerjasama and ketekunan A.E.D Production, filem pendek kami telah tercalon antara 3 terbaik untuk merebut anugerah sebagai “BEST SHORT FILM PROJECT”.yup kami sangat lah tak sangka tercalon.coz saingan sangat super duper hebat. seriously tak tipu.even dell sendiri dah ada calon sendiri untuk ke final.and of course lah ALVA takde dalam list dell kan.hee.filem pendek yang dipertandingkan ada 5. tapi ALVA antara yang terpilih menjadi calon antara 3 teratas.kesyukuran dipanjatkan padaMU Ya Allah Ya Tuhanku.

Dell tahu yang tercalon ni pun sebab yong yang gitau.mula2 tu terkejut ah.tapi dalam hati..nehhh kembang tak cukup nafas and senyum tak cukup inci kottt (hahaha).Menang or kalah nanti,belakang cerita dah.tercalon pun dah kira besar nikmat and bersyukur.tapi dell nak give a very BIG congratulation to team w0rk dell la. AMIE and MIZA.mereka lah orang kuat A.E.D Production.coz dell banyak tumpu pada 3D yang tak seberapa tu je.hehe.tahniah kamu kamu.!! 😀

KITA BERJAYA!!!

kepada production yang tak berjaya, dell dengan bangganya nak canangkan kat dunia bahawasanya filem pendek kamu sangat lah paling terbaik okayy (dah paling, sangat pulak kan?Melayu dell da cam keling.haihhh).yang penting kita semua dah usaha and wat yang terbaik.CONGRATULATION untuk kita semua!!

last but not least, keputusan akan diumumkan malam dinner SSIL nnt.tema VAMPIRE NITE tu.tapi memang tak ah dell g sana kan..kenapa?coz im afraid i will be sucking all the bloods.yela,dell kan kurang darah merah.nanti kang xpasal-pasal headline UTUSAN BORNEO kuar “ramai pelajar mati dihisap darah oleh seorang pelajar tahun akhir sebuah IPTA di Labuan waktu dinner“.HAHAHAHA.LAME enough kan?kekeke.okay2 cut the crap dell.heee..dah tercalon tu, makin ramai lah kawan2 ajak pergi.takut2 menang kan.tapi the answer still remain the same.NO.kuat iman nih.hahaha.if menang(if only “ini keajaiban alam” (sailormoon nyer lagu) berlaku la kan.kekeke),tolong lah wakil okay kawan2.hahaha.tapi dell dah tahu siapa yang menang.lalalala.CONGRATULATION in advance 🙂 (if prediction dell ni benar-benar belaka la yek.insyaAllah.amin )

love,

.: deLL :.

p/s : baru tercalon tu, ucapan dah berjela.perasan dah 15kilo,if menang?mau pengsan tapi bibir tetap ukir senyuman gamaknya.HAHAHA.dah jangan perasan dell 🙂

p/s/s : GOOD LUCK PADA SEMUA YANG TERCALON UNTUK SEMUA KATEGORI 🙂

love

Leave a comment »

Alhamdulillah

3:30 am.

baru teringat nak update entry.

eh yela happy terlebih.minda lambat berfungsi.hahaha

ye,dell dah lepas satu beban yang sangat besar.

APA?

Final Year Project lah!

ALVA

alhamdulillah everything went successfullyl!

A.E.D Production dah memberi yang terbaik

komen-romen pun positive.syukur

cadangan yang membina.amin

 

Terima kasih banyak-banyak kepada A.E.D Production team sebab tahan ngan perangai perengus dell ni kadang-kadang.hee.ampun.dell kalau stress.memang xdapat fikir perasaan orang.plus hati memang dah keras kan.jadi beku terus.hee . tapi dell tau amie and miza sempoiiii and faham dell sangat-sangat.thanx for that team!  pasni lah kita proceed dengan second idea kita tu kan?insyaAllah 🙂

dah2 tu je nak update.hee 🙂

ENJOY ?

eh eh itu sudah pasti okayy.tunggguuu!

love,

.: deLL :.

 

p/s : rasa semangat nak hasilkan lagi banyak filem pendek.insyaAllah 🙂

Leave a comment »

COMING SOON – “ALVA”

nantikan kemunculan

 

ALVA

"ALVA"

sebuah filem pendek terbitan

A.E.D Production


pada

 

5 APRIL 2011

 

sinopsis ringkas :

Lia seorang kanak-kanak yang suka bersendiri dan tidak suka bergaul.suka berimaginasi.sikapnya yang sebegitu dianggap aneh oleh rakan-rakan sebayanya lalu dipulaukan.Lia juga sering dibuli oleh mereka di sekolah.pada hari kelahirannya,Lia dihadiahkan sebuah anak patung comel oleh orang tuanya. Lia menamakan patung itu ALVA.Lia sangat gembira.Semenjak itu,hanya ALVA kawannya dan Lia sering mengadu keadaannya dibuli kepada ALVA.pada suatu hari ALVA benar-benar hidup…..lalu……..

nantikan tayangannya untuk mengetahui kesudahannya ………….. 🙂

love,

.: deLL :.

 

p/s : poster tu cantik kan?amie yang buat.dell sukaaaa!!!jemput datang untuk tayangan nanti 😀

Leave a comment »

ALVA – in the making

salam.

ye dah lama x update.tapi xkisah la,bukan ada orang baca sangat kan?hahaha.bz bha.ni pun x lama nak update.

aritu kan ada dell kecoh pasal ALVA kan?dell nyer final year project.haaa duk polah project tu la yang lama xupdate.

okay2.malas nak bebel banyak.dell kasi tgk gambar in the making je okay.tak banyak pun actually.saja nak upload.hilang kan nervous nak present nanti 🙂

LOKASI SHOOTING : Taman perumahan Lokkawi, Kota Kinabalu Sabah.

para pelakon berlatih

scene dalam rumah

scene jalan raya
scene jalan raya

eh alamak!!gambar2 lems (lembap) ah nak upload.sorieee3! so nanti jela tunggu tanyangan nyer eh..if diluluskan.akan di upload kat youtube.nanti dell kongsi link nya okay.hehe.wish A.E.D production luck untuk presentation nanti.

yup 5 April 2011 😀

 

 

love,

.: deLL :.

 

p/s : demi alva.mata rabak.haihh 🙂

Leave a comment »