Archive for January, 2011

Happy 47th Birthday the amazing mother in the world! <3

salam!

yeay finally got a chance to update entry!

yes yes.merujuk kepada perkara di atas (mcm surat rasmi dah oh.haha)

tanggal 26januari1964 telah lahirnya seorang puteri ke atas muka bumi ini.

puteri itu super duper cantik menawan tertarik kau memang da bommmm!

daripada bergelar puteri,kini beliau bergelar permaisuri kepada raja yang kacak lagi romantik!(betul,sila baca lagi if nak tau romantik ke x.hehe)

dan juga ibu kepada puteri-puteri dan putera-putera yang cantik lagi handsome.

(weewitt time puji diri sendirik ni.hahaha)

tambah2 lagi puteri ke-2 mereka!hahahaha

 

tanggal 26januari2011

genap lah usia permaisuri berusia 47 tahun.

yup,angka je banyak.tapi beliau tetap nampak muda!

itu lah realiti.

petua awet muda beliau ialah senyum,bersangka baik and selalu minum air masak banyak2.

nak nampak muda mcm beliau,sila lah ikut.

(even puteri nya sendrik pun x ikut.hahaha.degil kan!)

 

seperti biasa puteri-puteri dan putera-putera nya tidak dapat nak sambut bersama.

masing2 jauh merantau.(sob sob)

tapi raja sudah ada plan nya sendirik.

nak tau?okay jom!

 

.: 25januari2011 :.

raja sudah menempah satu bilik untuk satu malam di Hotel Renaissance kota Bharu.

and untuk tempoh dua hari itu (25jan-26jan) raja dan permaisuri cuti khas!walawehhh.jeles ni tauu.

mereka berdua berjalan sakan kottttt.

pergi dinner and window shopping segala.

walaupun dalam area KB jugak,tapi mereka tetap seronok.

berdua selamanya.insyaAllah.

 

.: 26januari2011 :.

pagi tu mereka breakfast di restoran hotel.

banyak betul makanan permaisuri ckp.

siap sms update aktiviti.

thats what i like about her.always update to their kids. ๐Ÿ™‚

then tiba2 ngah sms ngn beliau,beliau call.

wished thanx.

apa lagi,dell terkejut ah.

semalam da ckp thanx sbb wish birthday.

ni thanx apa lagi kan.

rupa-rupanya beliau da dapat bunga!!!

walawehh.dell boleh lupa pasal surprise yang itu.,.

padahal before2 tu punya excited nak tahu daripada ayah pasal tu.

coz awal2 kami berdua da plan baeeekkk punya!

rupa-rupanya ayah membuatkan plan itu lagi bertambah romantik kot!

tak sangka!

 

ok camni plan nya mula2.

dell msg ayah mintak tlg belikan jambangan carnations untuk mak,

and mintak org kedai antarkan terus ke bilik.

but ayah kata charge nya lagi mahal kot beza!

so ayah decided nak ambil je kat kedai.

so time breakfast tu,ayah cakap kat mak nak naik atas jap g toilet.

mak pun tunggu jela and sambung makan makanan yang banyak and sedap2 itu (dell sendrik pun terliur ngn menu2 yang mak msg.sob sob lagi)

pastu lepas lama tunggu.

tiba la seorang suami daripada belakang.

membawa dua jambangan bunga.

ciuman diberikan kepada si isteri daripada belakang.

si isteri terkejut!

tapi suka plus malu-malu ayam coz depan ramai orang.hehehe.comel je okay!

and tambah terkejut dapat bunga.

jambangan roses from ayah.

but satu lagi?

dah 3 kali terkejut cz suspen je satu lagi daripada siapa.

ayah suruh baca kad.

then,yeayyyy.carnations from me.

sebab tu la mak terus call dell. ๐Ÿ˜€

 

itulah detik nya.

romantik tak?

romantik kan kan kan?

dell pun tak sangka ayah rupanya romantik camtu.

selama ni ayah kuarkan sikit2 je romantik tu eh.

comel!

hehehe

 

okay2.

done buat karangan.

sorie if campur-campurr guna kata ganti diri.

“permaisuri,raja,ayah,mak,beliau and etc”.hehehe

jom tengok gambar pulak eh.

 

.: roses from daddy.carnations from akak :) :.

.: roses from daddy.carnations from akak ๐Ÿ™‚ :.

.: lepas wat surprise yang betul2 romantik!!!love love love.thanx orang yg tolong amik pic ni utk mak ayah :) :.

.: lepas wat surprise yang betul2 romantik!!!love love love.thanx orang yg tolong amik pic ni utk mak ayah ๐Ÿ™‚ :.

.: birthday girl yang happy dapat bunga and superb surprise!!! :.

.: birthday girl yang happy dapat bunga and superb surprise!!! :.

.: mak makin vouge.abis la En.Muhamad sugar daddy ku sayangg.hahaha.tergugat habis ni tau:) :.

.: mak makin vouge.abis la En.Muhamad sugar daddy ku sayangg.hahaha.tergugat habis ni tau:) :.

 


love,

.: deLL :.

 

 

p/s : ayah,akak nak cari suami romantik macam ayah!!!hehe.mak,pasni nak plan apa lak untuk birthday ayah?hehehe.LOVE BOTH OF YOU TILL MY LAST BREATH โค

Advertisements

Leave a comment »

happy 25th birthday yuyuy!

24jan1986 – 24jan2011.

she’s nowย officially 25 years old.

suku abad.

jubli perak.

and the most important is.

getting TUA!

haha

 

dia agak majuk ngn dell sbb lambat wish.

padahal mmg sengaja nak wish lambat kotttt.

tapi dia berjaya wat dell rasa bersalah.

psycho lu babe!hahaha

and u did it!wekkk!

tapi dell tetap gak wish lambat.

pedehal!hahaha

 

kat fb je pun lambat wish cz dell xnak wish dell tenggelam dek wishes yg yuyuy dapat.

bijak kan?hahaha

tp cz bb wat hal punya baik la kan mlm ni,so terpaksa awal kan jugak wish.

xjadi nak wish kul 11:59pm.uhuk

mintak2 xtenggelam wish itu ๐Ÿ™‚

tapi tadi da kasi pre-present for her.

m&m.peanut.

one of her favorite.

 

okay lah.

saja nak gedik2 update entry nih.

BFF kata.

Nurul Haslinda Binti Kassim,me heart u even moreeee.

kau la kawan paling sejati.

“Selama ini ku mencari-cari.teman yang sejati.buat menemani.perjuangan suci”

haa kan da ternyanyi tu sikit.haha

 

okay2.

kat bawah adalah wish yg dell post kat wall fb dia.

hehe.

 

“ala yuy.ingat nk wish jp g.but bb wat hal.so,kena skrg ah.tp if ko nk tau.smlm ms ko tidur.nk je aku siram tpung trus.tp xsmpai hati.senyum je tgk ko tdur.time ko g kj.nk je cmpk tlur.tp ko da cntik2 nk g kj.xsmp ati lagi.haha.tp kat tweet aku da ber gazillion aku wish ok.pg bkk tweet if nak tau.smp kwn2 tweet pn pkir aku gila agaknya.last but not least.HAPPY BORNDAY sweety.Iza Izwana eh ter tag plak.haha โ™ฅ yuyuy!”

 

yup!lots of short form terms.coz kat fb kan xleh tulis panjang2.eh tapi kat wall orang boleh la.eh alaaaa.tap xpela.janji she knows what i want to say to her.haha.

oh ya,the name Iza Izwana tu adalah her super-dramatic niece (if u read this kakdiah,yuyuy ckp,not me okay.haha ๐Ÿ˜€ )..yes,cantik,tinggi,baik,pemurah bla bla n bla (kasi markup sikit!haha)

 

okay done for the birthday wishes!

 

love,

.: deLL :.

 

p/s : yuyuy ckp kek batik yg dell wat dah abis.dia balik kerja tinggal bekas aje.no worries yuy,nnt aku wat lagi okay ๐Ÿ™‚

Leave a comment »

sejuk baku kaku kelu

morning!!!

location : megalab

time : 10:13am

purpose : online habiskan masa bermanja dengan anda!haha

 

act dell ad replacement class tadi.

kul 9am-10am.

subjek MIS (Management Information System)

Encik Jetol ajar.

best gila!

slide sikit,but elaboration mantap.

tapi kan,lapar punya pasal,so 30% je leh masuk tadi(yeke 30%?cam 5% je ni.hee)

sorie en Jetol.uhuk uhuk.

 

jap lagi dell nak tubik.

makan.jalan2 kat labuan.

da final sem final year kan.

kalau boleh ari2 nak tubik abiskan moment2 indah (hehehe.yo’oo aje)

walaupaun semua tmpat dah pergi.hahaha

 

eh dell sejuk ah kat cni.

labuan sekarang macam kat LONDON okay.

dulu time kat london pun xsejuk cmni(HAHAHAHAHAHAHAHA.dell menipu.boooo!)

dah ah dell x ckup darah.

tambah pucat kaki tangan oh.

 

okay lah.

shivering gila seluruh badan ni.

stop by now.

mmuahhh! XOXO!

 

love,

.: deLL :.

 

p/s : tak sabar tunggu next week! ๐Ÿ˜€

Leave a comment »

date with Alva <3

2:27am

*yawn*

super duper ngantuk dah dell ni.

but xleh tidur lagi.

dell da start busy now.

so masa untuk foya2 kena cut.

but minggu depan CNY hols.

for 3 weeks.

heaven kan?

not so,because dell got shooting to handle.

will be held in Kota Kinabalu.

oh oh can’t wait coz dapat all in one.

shooting, shopping2, makan angin, joli moli segala!

with them.with Linda also.

big YEAHHH!!

 

but before nak sampai kpd next week joli moli tu.

dell kena siapkan fasa pertama FYP 2 ni.

dh start modeling.

guna Autodesk MAYA 2010.

ingat2 lupa dah.

tapi tekun memahami sendiri.

 

currently dating with Alva.

my new love new soul.

kalau dia gedik,dell rosakkan je gigi dia yang konon2 tajam tu.haha

 

okay okay.

enough for now.

will be update with lots of Alva’s story.

cinta hati baru kannnn ๐Ÿ˜€

so tunggu je bila tak busy.

be noty!haha

– XOXO

 

love,

.: deLL :.

 

p/s : mimpi Alva je lately.auwww :).cayokk to amie and miza too!we are the perfect team!haha

 

Leave a comment »

mood menggila yang pelik tapi bagus!:)

hahahalloooo!

eh salam.

amboi2 Amerika sangat dell ni sekarang.

nasib sedar diri lagi nak bagi salam kan?ampunnn ๐Ÿ™‚

 

ok,lurus kepada titik.

ye!!sekarang dell ada mood yang menggila on something.

oh turn me on pleaseee.hahaha!loltolol ๐Ÿ˜€

jgn nak biru sangat otak masing2 tu okeh.haha

 

mood menggila yang pelik amat itu adalah sebab…

ermm..ala sebab..korang jangan gelak ok!

sebab masakkkk!

hahaha.gelabah je nak suspen2 kan.

padahal tu mmg keje orang perempuan kott.pedehal!

tah pape dell ni oh.

 

haha.

mmg la normal bg perempuan yg rajin masak2 nih.

but for me.oh oh sangat la ke-jarang-an masak masak ni.

seriouslyย ok!

and bila ada time dell rajin nak masak kat umah.

mak ayah mesti datang dapur and cium pipi dell.

ucap “terima kasih akak sebab masak”.sambil senyum yang wat dell rasa nak nangis esak2 sampai kuar hingus tau.

yela,dell dah besar,tp mak ayah still anggap dell macam budak2 lagi.

yang xreti masak2.n once dah masak,akan dapat penghargaan sebegitu rupa.

terharu tau.

n bila fikir balik,dell yang malas.

sebab tu mak ayah still fikir dell masih kekok kat dapur.heee โค

 

but 2011.

yelaaa akan jadi 25 tahun kot!

takyah nak ulang.boleh jugak baca kan?

JUBLI PERAK dah dell ni tau.hahaha

ye,this year mmg dell sangat la semangat gilalalala bab masak2 ni.

yela,nak buat puding raja segala.(yg sedap sampai arini orang puji tu.hahaha.kembang weh!)

and mcm2 lagi lah dell nak cuba masak.

cuma if kat kampus tu barangan nya x lengkap.

so mood tu terus turun tahap kelajuan yang agak2 orang leh kata meter tu rosak la.

low terus!hahaha

 

so untuk menaikkan balik mood masak menggilalala tu.

bakat di asah kat umah linda ni.

keperluan semua cukup.

kalau kat cni pun,family linda akan suruh dell masak ikan kukus.

coz skali dell pernah masak dulu,jadi peminat setia mereka sampai sekarang.

alhamdulillah.

tapikan disebabkan mood menggila ni.

sampaikan aritu kakngah tanya kat mama masa dell tanya2 dorg cmna nak masak itu ini.

“kenapa tiba2 ya rajin kan memasak ni mak? mesti ada apa-apa niiiii”

dengan senyum penuh lebar and muka penuh maknaaaa.

tapi mmg takda maknaaa okay.

haha,dell bukan nak kawen lagi la kakngah.

laamaaa lagi nak fikir hal tu.hee ๐Ÿ˜€

 

 

and today.

eh now dah 12:36am.hari baru.

so kena ckp semalam la kan.

past tense!haha

semalam dell rasa dell jadi surirumah sepenuh masa oh.

yela,mama linda and kakngah sekeluarga pergi KL.

so linda hanya tinggal berdua ngn adik dia si boboy.

kak nita adalah,tapi kat rumah bawah.

 

linda pulak kerja.eh practical.

so mana ada masa nak masak kan.

dia pulak if lunch hari jumaat,mesti balik lunch kat umah.

yela,kan lama rehat ari jumaat cz org pergi solat jumaat.

so so so.

dell mencalonkan diri untuk masak!relahati ikhlas berbudi.hehe

cek2 lauk dalam peti.

ada ayam.yesss.

boleh masak ayam pedas.

so pembantu rumah linda siapkan bahan2 nak masak.

tinggal dell tumis je nanti.

ada jugak cornbeef and sayur buncis.

ok,semua tu akan dimasak ๐Ÿ™‚

 

bila dah siap semua bahan mcm bawang and cili segala.

dell amik alih duduk dapur.

mula2 dell masak cornbeef.1st time oh masak makanan tu.

selalunya makan kat kedai je.haha

done 1 meal!

 

proceed to ayam pedas pulak.

pembantu rumah dah goreng awal2 ayam tu sebelum masuk dalam tumisan cili.

dell start masak ayam pedas.

campak itu ini.garam gula asam jawa secukup rasa.

then kecap kat lidah.

nehhhhhhh.rasa sweet sour ohhh.

rasa nya takda pun dell letak apa2 sos kat dalam tumisan tu.

so apa lagi.mind ligat la menjadi kreatif.

kekalkan rasa sweet sour itu.

then done i more meal ๐Ÿ™‚

 

akhir sekali adalah sayur buncis.

yg tu lagi la main campak2 je.

then siap meal lengkap untuk lunch kitorg!

oyeahh.

 

linda balik dari kerja.

makan.

oh oh.dia puji sedappp!

sebelum tu suruh jugak pembantu rumah rasa.

and dia cakap perfect kakak!.

kak nita pun makan tadi.

and dia cakap “nyaman eh ayam si dell ni.pandai pandai”

wahhhh.cuba cakap siapa xkembang kalau ramai org puji masakan kita?

siapa siapa?hahaha

bohong la kan if xda.hehe

alhamdulillah.thanx utk semua pujian.

semua nya anugerah dari Allah SWT.

and bakat ย diwarisi daripada Puan Nor Faridah Jamaluddin.

mana habisnya milo ais,kalau bukan dimulut kan?(okay2.ubah sikit peribahasa.heee ๐Ÿ˜€ )

thanx mak cz turunkan bakat itu.

fyi,dell mmg selalu tlg mak masak walaupun sendiri malas masak.

so from my observation during helping mother,i learned the skill.

so iย implementedย the skills in my cooking.

hehehe.tak semestinya kena tgk resepi baru boleh masak.

tengok dan jiwai masakan itu pun one of a great way okayyy.

 

ok ok done la.

tadi igt nak update entry cikit je

sekali nahhhh.amik kau.

agak2 boleh bukak lagi satu blog untuk ruang masakan tak?haha

jawapan nya adalah MEMANG TAK LA KANNNNN!!!

cicun ni pun dell jarang nak update.

hehe.

 

eh ada pics makanan yang panjangan berjela dell carutkan kat atas td.

tgk la if mau okay.

abaikan rupa and presentation nya.

yang penting rasa nya.

enjooyyy! ๐Ÿ˜€

 

 

.: sweet sour chicken :.

.: sweet sour chicken :.

 

.: complete lunch meal : sweet sour chicken, cornbeef onion, fried buncis :.

.: complete lunch meal : sweet sour chicken, cornbeef onion, fried buncis :.

love,

.: deLL :.

 

p/s : ayam tu jadi sweet sour coz dell betul2 jadi Lia.semua sebab Nasz.hahaha.xpasal2 nak salah kan orang kan?padahal sendiri terpengaruh.siapa Lia?oh tak payah la tau.konfem korang gelak..heee โค

 

 

Leave a comment »

Puding Raja <3

babesss!

hehe.

wah masuk2 je happy.

eh harus lah kot.

entry kali ni mmg dell happy gila-gilalala.hehe โค

 

okay2 lurus kepada titik (straight to the point) ๐Ÿ™‚

dell berjaya wat Puding Raj(PR) sendiri!!!

ehhh igt senang ke nak wat?remeh tauu.

and and kena sabar and ikhlas and penuh kasih sayang utk wat.haha

PR ni adalah makanan istana kerabat di Raja Sultan Pahang.

memang kat istana je selalu ada.

kat dalam tu mcm2 ada.sweet2 la.

and mmg sangat kaya.

so xsemua org tau wat (sumpah betul ๐Ÿ™‚ )

and kalau kat Kuantan,bulan2 puasa je ada jual.

for sure la mahal kot sebekas.and belum tentu sedap ok ๐Ÿ™‚

 

tapi family dell semua tau wat.

resipi turun temurun dari arwah nenek.

so mak mmg selalu wat kat umah.

kitorg adik beradik if mak wat PR,memang tergedik gedik la kesukaan!heee

 

so so so.

bila dah balik Labuan,dell terfikir nak bagi family linda rasa PR ni.

so mintak la resipi ngan mak.

gila semangat kot nak wat ni.seriously xpernah sesemangat ini bab masak.

hehe.walaupun langsung x pernah try kan.

 

so dah siap2 beli barang ngn linda.

kitorg pun sama2 wat.

linda menolong penuh setia ok.hee.macehh yuy ๐Ÿ™‚

kitorg start jumaat mlm tu utk wat puding kastard and agar2 dulu.

nak kasi sejuk and esok tinggal potong je.

so buat punya buat,alhamdulillah!

menjadi puding kastard and jugak agar-agar dellinda(dell and linda.hahaha)

(1st time gak wat itu kastard and agar2.kesian kan,nampak sgt pemalassss.hahaha โค )

then esok baru lah wat kuah utk PR itu.

 

ini bukan Secret Resipi ok.

coz xkemana pun if kita rahsia2kan apa yang kita tau.

kongsi2 resipi kan bagus ๐Ÿ™‚

so,jom sama2 tgk resipi.

boleh korang try lak nanti ๐Ÿ™‚

 

resipi :

2 tin susu cair

5 biji telur

esen vanilla

gula and garam secukup rasa

1 mangkuk tepung kastard

2 sudu besar butter

Agar-agar

pisang lemak manis / pisang emas / pisang raja

apa juga jenis kacang (gajus / badam / pistachio /or apa2 kacang yang korang suka )

jala emas (kat kelantan je ada ni.but if xda pun xpa ๐Ÿ™‚ )

kismis

 

cara-cara membuat :


Puding Kastard :

1st,pukul 4 biji telur + sikit esen vanilla + gula secukup rasa + garamsecubit.(jangan manis sangat)

1 mangkuk tepung kastard diletakkan dalam satu bekas besar.put aside.then gunakan mangkuk yang sama utk sukat tepung kastard td untuk sukat 1 tin susu cair + air supaya menjadi 4 mangkuk cecair.masukkan dalam tepung kastard tadi.kacau rata.

kemudian campurkan kesemua bahan tadi and kacau rata.sampai larut.tos dan masukkan dalam kuali atau periuk.kacau sampai berkilat and x melekat tepi kuali/periuk.kacau lebih kurang 20-30 minit,then masukkan dua sudu besar butter.kacau rata.kemudian angkat dan sejukkan dalam bekas.

 

Agar-agar :

 

rendam agar-agar and tos.letak dalam satu bekas yang ngam2.jangan tekan agar-agar tu.then masukkan agar-agar dalam periuk atau kuali.guna bekas yang sama sukat agar-agar tadi and sukat menjadi 3 bekas air.tuang dalam periuk/kuali.masukkan gula dan gula batu(kalau ada).biarkan agar-agar menggelegak.then masukkan pewarna + esen ros atau esen pisang.kecilkan api.agak2 pekat.tutup api, tos kan dan sejukkan dalam bekas.

 

Kuah Puding :

 

kacau 1 biji telur + esen vanilla + ย gula secukup rasa + garam secubit.kemudian campurkan 1 tin susu cair + 1 tin air biasa ke dalam bancuhan telur tadi.kacau sebati.tos kan dan masukkan dalam periuk.if ada daun pandan,boleh masukkan.tambah wangi.kacau api sedang.jangan bagi menggelegak,terus tutup api. (dinasihatkan guna air masak / mineral ๐Ÿ™‚ )

peringatan!!! : if puding kastard tadi dah manis,kuah xperlu manis jugak dan sebaliknya ๐Ÿ™‚

 

Pisang :

goreng pisang jangan sampai terlampau lembik.put aside ๐Ÿ™‚

 

Cara Hidangan :

 

1 ) potong dadu or kecil2 puding kastard dan juga agar-agar yang telah disejukkan.

2) susun pisang yang dah digoreng dalam bekas.

3) tabur kepingan puding kastard yang telah dipotong dalam bekas yang ada pisang tadi.

4) tabur kismis.

5) tuangkan / siram kuah yang telah dimasak tadi ke atas bahan2 yang telah disusun itu.

6) taburkan kepingan agar-agar.

7) ย taburkan kekacang yang dipilih.

8) siap untuk dimakannnn!!!heee ๐Ÿ™‚

9 ) cadangan : sejukkan di dalam peti ais.rasanya akan lebih enak kalau sejuk ๐Ÿ™‚

10 ) cadangan lagi : and lagi super duper enak if bagi dell rasa jugakkkkk.hahahah ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ โค

 

so,itulah resipi-resipinya.if xfaham.boleh contact dell and tanya ok.melalui fon (bagi kawan2 yang dah ada no),melalui twitter ( @cicun), melalui fb (http://www.facebook.com/cicun) and jugak dari cni.and if faham.selamat mencuba okehhhh.

 

nak petua x?

kena ikhlas je masa buat.penuh kasih sayang.auwww โค

 

 

.: Puding Raja yang dell wat.1st time ever!alhamdulillah menjadi :.

.: Puding Raja yang dell wat.1st time ever!alhamdulillah menjadi :.

and and,itulah hasil PRyang dell wat.

x ingat langsung nak snap proses buat dia.

excited gila time tu.hee ๐Ÿ™‚

mak always call tanya perkembangan and feedback.

and and and.

antara komen nya.

“puding palingsedap pernah dimakan”

“so many suprises”

“rasa macam aiskrim”

“nyamannnn.sedapppp”

woww.apalagi kembang sampai semenanjung dah rasa.

report kat mak,mak jawab “tahniah my girl”

sweet kan mak dell.heee ๐Ÿ™‚

maceh mak for the resipi.

and mak ada pesan,resipi kita bukan resipi rahsia.

so,share la if ada orang nak tahu.

that whay dell share it in here โค

 

ok ok.done la eh.

dell ngantuk lah.

kepada yang nak mencuba.

silakan.dell galakkan!!!!

bukan senang nak dapat resipi okeh.

selamat berjayaaa.

and ingat-ingat cara hidangan yang no10 tu if dah wat ok.

haha.loltolol ๐Ÿ™‚

โค

 

love,

.: deLL :.

 

p/s : ย 2011 semakin rajin mencuba ๐Ÿ™‚



 

 

 

 

 

Comments (2) »

style your hijab <3

salam babes.

4:08am.

tadi ngah duk ym ngan member.

tiba2 masuk notification dlm fb,amoy post something kat wall dell.

cepat2 g bukak.

tgk2 dia kasi link niย .Sharz and Catz: style your hijab contest ^^.

bila dah baca dari blog amoy tu,terus click kat blog asal ย pembuat contest ni.

ni link blog beliau.jom lawat jom ๐Ÿ™‚

style your hijab contest ^^ | ! woot woot ๐Ÿ˜€.

im sorie pemilik blog yang menarik ini.

dell bukan blogger tegar,so xberapa rajin blog walking sangat.

lately ni je aktif update balik.

from now on,i’ll be one of your follower.promise!

sebab dell peminat cinta gila kat hijab and segala shawl ni ๐Ÿ™‚

 

ada syarat-syarat nya ok.jom baca dan faham ๐Ÿ™‚

 

1) ย gambar pakai tudung or hijab or shawl ( purdah digalakkan..hee) p/s TUDUNG BAWAL PON BOLEY ..wuwu


2)make sure tutup aurat ! ( pakai tudung ikot cara islam yer ! ย )

3)bile ana cakap tutup aurat means takde nampak rambut,takde nampak lengan,takder sendat2 sangat yer !


4)kalau ade gambar yang tak tepati syariat ,gua tak reject awal2,tapi gua nasihat dulu..(kalau ade jugak markah kureng sket la yer ? )


 

selepas dua syarat di atas dipenuhi,buat ini :
1) satu entry bertajuk SAYA SUKE BERHIJAB or STYLE UR HIJAB ,
masokkan gambar di atas dalam entry anda,pastu linkkan gambar itu ke post ini yer ..
letak sekali syarat-syarat contest ni yer ^^
2)letak banner(gambar ) yang kat atas tu di sidebar belog anda..
hohoo ( nak resize banner pon boley )
3)yang paling penting mestila korang kene letak gambar korang bertudung/berhijab/
ber-shawl/berpurdah tu kat dalam entri korang tu ^^
4) sila tag kawan-kawan korang..3 orang pon jadila..
hee (make sure kawan korang taw yer )
5)dah siap tu submit la post korang kat COMMENT box gua okei ๐Ÿ™‚
6)tarikh tutup pertandingan adalah 11 january 2011

7)ouh,kalau gambar berdua,bertiga bersepuluh pon takpe asalkan

gambar korang kene ade ! ^^

8)kalau baik hati alang alang da join contest tu ,
tekan la butang follower tu.tehee,( tiada paksaan )
HADIAH LUMAYAN ! (rm 100 ! lagi banyak penyertaan lagi lumayan ! )


and and,setelah faham segala syarat walaupun ada sebaris dua yang dell xberapa faham,dell decide nak letak dua gambar ni.hee ๐Ÿ™‚

 

.: dell ngan adik dell.kitorang dua2 cinta gila shawl! <3 :.
.: dell ngan adik dell.kitorang dua2 cinta gila shawl! โค :.

so,itsย officially my first contest!haha.kesian baru cuba masuk contest.tapi xpe,belm cuba belum tau.thanx cik woot woot coz wat dell berminat.first time ever minat nak join ๐Ÿ™‚

 

ayuh join contest ni.menang or kalah,itu rezeki kita.yang penting kita cuba :).if berminat,boleh ikut syarat2 di atas. and contest tamat 11 January 2011.don’t be regret then ๐Ÿ™‚

 

mereka yang dell nak invite adalah :

1) andi weli >>ย http://adaqkesah.blogspot.com/

2) datin >>ย http://datinsantiq88.blogspot.com/

3) Munirah >>ย http://www.lovelymoonkamil.blogspot.com/

 

love,

.: deLL :.

 

p/s : selamat mencuba ! ๐Ÿ™‚

p/s : cik woot woot,if xpenuhi syarat,sila bagitau ek.hee..thanx ๐Ÿ™‚

Comments (7) »