mai chek nak habaq ni!haha

salam semua.

untuk entri ni,dell nak speaking utara leh?

wpun xberapa terar,tapi nak gak speak utara.

layan ja k?hahaha!

 

23Dec2010

chek ngan family chek berangkat p sungai petani untuk amik adik (1)chek.

meme,dia belajaq kat Uitm Merbok tu haa.

ala dekat Sungai Petani tu.tau dak??

(2)lepaih amik dia,ayah decided nak balik (3)teruih.

tapi chek and mak berjaya pujuk untuk stay 2malam kat Aloq Setaq.

tempat lama kami dulu.

9 taun kot kami pernah tinggai kat AS tu.

gila xmau singgah?mesti ah nak kan!!

banyak yang dirindu.

tempat,kawan2,makanan(paling utama.hahaha πŸ˜€ )

 

 

sampai2 ja kat AS,aritu kebetulan ari khamis.

apalagi,kira pasar malam la kami.haha

so kami p la pasar malam Kuala Kedah.

kat sana ja dah banyak list makanan yang nak kami beli.

.: Pedal ayam :. (bukan pedal gerek naaa.hehe)

.: Apom lenggang :.

.: Apam balik Ajai :. (ampa ingat ajai pandai menyanyi ja ka?hahaha)

.: nasi aneka lauk fav mak ayah :.

and many more lah.xlarat chek nak list semua.heee

 

 

tapi xsemua makanan tu ada.

yang ada pedal ayam and nasi tu ja.

apam balik fav tu da xda.gila sedih plus kempunan chek ohhhh!

uwaa.tapi xpala.xda rezeki kan.nak wat cmna lagi. πŸ™‚

 

then kami pun p la homestay kami.

kami menetap kat WNS Homestay.

belakang Stadium Darul Aman ja.

but one night only.

oh no no no.not one night stand okay.

dont get me wrong.haiipppp!hahahaha

 

 

hari esoknya kami terpaksa pindah p Hotel Seri Malaysia pulak.

baru la rasa and bajet kaya sikit kan?lalala.hahahaha!

dak aih,sbb WNS homestay tu ada tempahan untuk 24-26 tu.a

ada wedding wat kat ctu.so kami beralah lah.

bagi peluang kat depa nak melalui hari bahagia depa.hehe

 

24 Dec 2010

lepaih check out dari homestay tu,

kami p breakfast kat kedai roti canai razak.

now dah ada nama cantik.

Rafa’s recipe. (maybe gabung nama ngn wife dia kot.perfect!)

kalau dulu kedai ni mmg jadi fav kami sekeluarga untuk breakfast.

roti canai and kuah dia!!fuhhh.

mmg sempoi ah chek (4)habaq mai.haha

chek and meme order roti tampal sekeping sorang.

mak chek roti jala and capati and nasi lemak (ni betul2 lepaih rindu ni.haha)

ayah maintain roti kosong 2 keping.hehe

tuan kedai pun masih ingat kami semua.xsangka betui!

kat sana pun ayah dah jumpa beberapa orang kawan lama dia.

rasa femes jap sbb smua orang pakat duk pandang kami ni.hahahah.bajet dah! πŸ˜€

 

lepas abih (5)mengtekedarah,

kami p jalan umah jiran lama kami dulu.

kat Taman Rakyat Mergong (tempat penuh kenangan indah pahit manis garam gula semua lengkap)

Pacik Chop kami panggil dia.

dia super duper baik kot!!!

wife dia pun sama.

rajin masak.kami dijamu lagi ngan mi goreng udang.

makk aiii rezeki datang bukan takat golek2 dah ni.guguq teruih.hehe

alhamdulillah,tapi chek mmg kurang ngn mi.

so family chek ja yang makan.

chek jamah satu dua mulut ja.

Pastu dengaq macam2 cerita lucu dari Pacik Chop.

gila best dengaq dia berceloteh.

gelak saja kot.hehe

then da nak dekat time solat Jumaat.

kami pun beransur balik.

thanx Pacik Chop and Macik Normah πŸ™‚

 

 

petang tu chek kuaq sat p jumpa kawan lama chek.

kawan sekolah.

mula-mula chek x habaq kat sapa2 pun chek nak mai AS.

coz takut depa semua bz,xmau la kacau waktu cuti depa kan.

tapi Waina detect dari FB chek.

hahah.kan hampir nak kena marah ngn dia sbb x habaq.

teruih dia ajak jumpa sat lepas dia abih (6)gheja .

kebetulan dia gheja dekat dalam bandar gak.

so dekat ah nak jumpa chek.

kami jumpa sembang2 sat kat KFC (sebelah hotel chek ja)

walaupun singkat masa jumpa tu,

tapi banyak cerita kami dapat cover okay.

(7)terar kan kami?hahah

rindu kot!!!

dah 7tahun chek tinggal sekolah.

and tempoh tu jugak la jumpa masing2.

mana la xrindu.hehe

Noor Huwaina Md Noor (luckily i still remember ur full name bebeh πŸ™‚ )

thanx for that day.sanggup gak hang yna (8)mai jumpa dayah kan?

terharu tau.

kawen mesti jemput okayyy!

insyaAllah dayah akan cuba datang.promise! πŸ˜€

 

 

lepas short meeting tu,

chek and family p lagi sekali Kuala Kedah.

nak gak cari Apam balik Ajai tu.

da terbayang bayang kot.

tapi hampa jugak.

mmg dah xda.uwaaa.

so kami masing2 ngah lapaq ni.

yela last makan mi kat umah pacik Chop.

then balik hotel (9)depa semua tertidur kepenatan.haha

so decide la nak makan laksa Teluk Kechai (famous gak kat AS.sedap!!!)

tapi dua kali hampa.

dah namanya laksa sedap kan,plus time cuti lagi tu.

so laksa pun habissssss!

uwaaa.mmg kecewa habis ni.

relax lagi.

then decide nak p pasar malam Taman Nuri pulak

(dulu kami sekeluarga memang suka jelajah semua pasar malam kat AS ni πŸ™‚ )

jalan2 tgk makanan kat sana.

mak beli murtabak yang biasa beli dulu.

ayah beli sate.

kat sana sate still harga rm0.30 and 0.40 sebatang tau.

kat tmpat lain?jangan harap nak jumpa cmtu kan.hehe

meme beli kopok ja.

chekl xbeli apa2 coz dalam kepala da ingat nak makan kueytiwa iman (one of fav and femes kueytiaw kat AS jugak)

 

 

habis round pasar malam tu.

kami p kueytiaw iman.

and and and.

chek rasa kami mmg mai AS xkena masa time tu.

kueytiaw pun xda gak.

depa xjuai aritu.

gila bagai jatuh ditimpa tangga kedebuk buk buk tau.uhuk.

yang ada nasi ayam,sate and western.

so kami semua order nasi ayam,kecuali meme order lamb chop.

alhamdulillah,nasi ayam tu sangat sedap!

lamb chop pun sama.

so kenyang jugak la.heee πŸ˜€

 

 

after makan,

ayah antaq chek and meme p Plaza Sentosa.

kami ada bowling date with kawan2 epi (adik laki chek)

depa tu dulu kecik2 punya la malu2 nak ckp and (10)tegoq chek.

la ni da besaq,masing2 peramah x hengat !!!hahaha

depa baik sangat.terharu.

kami main aritu ramai, 9 orang.

2games sorang.memang puas biarpun kalah!hahaha

lepas game,depa bawak chek and meme p minum2 tepi sungai.

gilalala romentik kan.hehehe

then p jalan uptown kat stadium.

depa mmg betul2 layan and entertain tetamu depa walaupun epi xda.

mmg baik kan?boleh wat calon suami okay!

chek promote ni.hehe

Aizat,Akmal,Intan,Jasmi,Bangchik,Along and Kuni.

thanx for rocks our days that day.

mmg enjoy!

ikut hati mmng xpuas lepak ngn (11)ampa semua,tapi tetap happy!

thanx untuk layanan istimewa itu πŸ˜€

nanti mai Kelantan lagi,kita p jalan merata lagi mcm dulu aritu k.haha

sampai depan hotel depa (12)antaq kami and pastikan kami selamat masuk hotel.

❀ all of youuuuuu!

 

25 Dec 2010

merry Xmas!hohoho.

hehe.kami bertolak balik dah.

tapi singgah Pekan Rabu sat.

beli kiriman orang.

kuih karas segala.

ikan perkasam juga.

then singgah Sungai Petani pulak.

mak nak amik perfume yang order aritu.

banyak ohhh!

so customer2 semua,wangian kamu sudah ada!

tunggu delivery je okeh πŸ™‚

pas setel semua and makan lunch kat Nasi Kandar Pelita.

kami pun bertolak balik for real.

alhamdulillah selamat tiba ke Kota Bharu tanpa kesulitan.amin..

 

 

ok ok.

done eh.

ngantuk dah chek pun.

gambaq bowling ada.

nanti chek upload k.

x transfer masuk lappy lagi,

lek luhhh.hehe

thanx sbb rajin nak luang masa baca entri bosan ni.

hahaha.

 

nanyte all!

 

love,

.: deLL :.

 

p/s : maaf if loghat utara dell xmenjadi.coz cakap real boleh la.nak tulis,takut tersalah segala nahu.ampun ampun ampun ye if ada orang kedah baca ni.heee πŸ˜€

 

panduan :

(1) chek – saya

(2) lepaih – lepas

(3) teruih – terus

(4) habaq – bagitahu

(5) mengtekedarah – makan ngan lahap (if xsalah la.hehehe)

(6) gheja – kerja

(7) terar –Β terror

(8) mai – datang / mari

(9) depa – mereka

(10) tegoq – tegur

(11) ampa – kamu

(12) antaq – hantar

(maaf jugak if panduan ni ada kesalahan.hee πŸ™‚ Β )

Advertisements

2 Responses so far »

  1. 1

    wan kedah said,

    awat mai aloq staq x habaq???
    hmmm…cek dok sp kot~
    apa punya peqangai ni ha??
    hmmm~~

  2. 2

    cicun said,

    oyehhh.xtau pun dia ada blog tauu.

    if x,dah lama p jalan2 makan tulisan kat sana.hehe

    mana cekk tau ampa balik kedah.uhuk uhuk.sowiieeee πŸ˜€

    suka blog ampa!! ❀


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: