Kuantan with <3

2:25am.

salam.

dell xdapat tidur.

tadi dah banyak tidur dalam bas.

aah,baru balik dari Kuantan.

 

best balik sana!

tapi yang x best nya,dapat selsema.

sob sob sob.

pengacau sungguh.

tapi xmenghalang perjalanan meronggeng dell and cousins!.

hee πŸ˜€

was very fun with them!!!!

thanx nala and duha cz melayan kerenah sepupu mu ini.

haha.

 

before pergi tu,tanya mak ayah leh x nak cuti kat sana.

plus nnt nala kawen,dell xdapat balik,so nak ganti awal2.

jawapan ayah “tanya mak”.

jawapan mak “pergi jela” (mak lagi bagi sbb kampung nya di sana πŸ™‚ )

bila tanya ayah berapa lama nak pergi?

jawapan ayah “jangan la lama2” (takut sunyi kat umah la tu.comel ayah)

jawpan mak ” duduk la seminggu” (hahaha.green light terus,ayah tersenyum x kata apa dah.hahaha)

so 15 dec 2010, rabu,transnasional,seat 4C single seater.

berangkat and tiba la dell dengan selamatnya di Kuantan.

syukur alhamdulillah..amin..

 

Mak Ann (kakak mak) and duha(anak mak Ann aka sepupu dell) yang amik kat terminal bas.

balik umah letak barang and terus p pasar malam.

kebetulan datang ari Rabu,mmg ada pasar malam kat Taman Cenderawasih tu.

tempat tinggal lama dell.oh sumpah rindu!

so banyak gila beli makanan.

si Duha la paksa beli makanan.

dell nak mihun and ayam je.

and and and,dell beli bontot ayam goreng.

haha,dulu dell xpernah suka kot.

tp masa kolej dulu,kawan2 selalu ajar makan.

xnak makan jugak,bila da abis belajar,and rindu dorg semua,so dengan rela hati membeli and makan sambil jalan.

hahah.

sopan kan?anak dara makan bontot ayam sambil jalan. (kanak2,jangan tiru aksi itu yep.makan kena duduk πŸ˜€ )

hilang rindu kat kawan2 kejap.

dengan hanya bontot ayam.hahahaha πŸ˜€

 

dah abis cerita bontot ayam!

kang ada orang geli lak.

muntah hijau biru kuning lak kat cni.

haha.coz bukan semua yang pandai makan bahagian itu kan? πŸ™‚

 

so hari2 selepas itu,nala(kakak kepada duha) and duha bawak dell pergi jalan2.

tapi nala keje,so leh kuar after nala balik keje jela.

nala ada keta.senang nak ke mana-mana.

thanx sayang!

 

kebetulan Jumaat nala off.

so petang tu kitorang g mandi kolam kat kompleks belia Indera Mahkota.

bayar RM2/person.nala belanja.haha

dah puas mandi.g Teluk Cempedak (tempat penuh kenangan ❀ ) untuk dinner Mcd.

dah kenyang,g Kuantan Parade.

memancing pulak

 

and and and….

hasilnya agak lumayan.

dapat la tangkap Polka Bag, a pair of wedges, and skinny slack.

hahaha.

gtau mak,mak ckp “orang Kuantan datang shopping kat Kelantan sbb murah,ni orang Kelantan g shopping kat Kuantan lak“.hahahaha πŸ˜€

janji puas dapat beli apa yang dell nak.

xcantik,but sweet.auww πŸ™‚

 

hari sabtu turn berjalan umah sedara mara pulak.

kena PERLI itu da jadi makanan sejak kecil.

kalau anak MAD and FARIDAH balik,xberjalan umah sedara mara,ada je suara2 enak bercakap.

cuba kalau anak masing2????ada pernah mereka kisah?

kalau duduk dekat2,xperlu eh nak pergi ziarah sedara mara?

ke kena tunggu raya?kematian?

tapi kalau raya pun xziarah gak.apa cerr tu der?

pikir la sendirik.semua dah berusia kan.

otak ligat nak kenakan orang.

mulut lancang nak perli orang.

opss.mesti jadi kontroversi ni nanti entri dell ni.

sebab mulut2 itu xkan pernah penat nak bercakap.

belum penuh lagi kot ruangan dosa mereka tu dalam buku catatan πŸ™‚

tapi,apa wa kisah derr!

wa cakap benda yang nyata kan.

untuk bacaan umum.

xsebut nama.

siapa yang makan cili time baca ni,mungkin dia la.

and semua orang pun leh jadikan pengajaran.

xkira jauh or dekat jarak kita,saudara mara harus diziarah πŸ™‚

disamping membidas di sini,juga ingatan kepada diri sendiri.

cayalah dell.haha πŸ˜€

 

 

tapi xpe,mak ayah da bagi cukup ajaran,so bersabar itu akar kepada ketenangan.

jangan melawan.yang penting ikhlas.

so alhamdulillh,kesemua rumah sedara mara dilawati.

biarpun telinga and hati tercuit berdesing.lumrah oh πŸ˜€

 

then sehari before balik,jalan lagi.

pergi EC Mall (East Cost Mall)

mula-mula nak tgk wayang,tapi xde cerita best.

so lain tujuan nya nak cari kasut Duha,sebab Duha nak masuk Uitm Jengka (tahniah adik.hee πŸ˜€ )

tapi sebabkan sale yang 50% tu kan………..

maka hatta nya,tertangkap lah lagi satu hasil.

flat shoes.rm29.90 jadi rm15.cantik.

so?nak biar?eh mana boleh derrrr!

hahaha. πŸ˜€

bersepatu baru la ke kelas nanti ye dell.haha

 

and 20 dec 2010.isnin.transnasional.seat 3C single seater.

berangkat pulang la dell ke kampung halaman tercinta.

selamat sampai kul 630pm tadi.alhamdulillah.

rindu tul kat mak ayah.

betul,xtipu. πŸ™‚

banyak bercerita kat mereka tadi.

suka suka suka.

 

and and and esok…

kebosanan la lagi dell untuk 2hari.

sorang2 kat rumah.

uwaaa.

tapi xpe.2 hari je.

coz hari khamis kitorg akan pergi Sungai Petani untuk amik meme and akan cuti2 pulak kat Alor Star.

cant wait for that ohh! πŸ˜€

 

so,jom mimpi dulu jom.

tgk cmna indahnya cuti kat Kedah nanti.haha

eh before that,thanx Mak Ann, Nala, Duha, Kak Ira and anak2 yang cuteeeee!(rindu via nakal and mia 😦 ), Kak Ida and abang Awin untuk layanan yang macam tuan puteri.

betul,xtipu,mereka sangat urgghhh xtau nak ckp cmne.

terharu seribu makna.

Tuhan je dapat balas jasa and layanan mereka.insyaAllah.

maafkan segala kekurangan, and menyusahkan kalian semua sepanjang keberadaan dell kat sana ok πŸ™‚

thanx 4 everything!

 

nanyte.

mmuah.

 

love,

.: deLL :.

 

p/s : xde gambar dapat dikongsi.selsema membuatkan mood bergambar langsung xde.hanya memori indah kukuh tersemat di mata,hati dan jiwa.nak tgk?meh scan meh.hahaha. πŸ˜€

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: