Archive for December, 2010

short entry.

hey.

salam.

its 12:52am now.

okay.

lets sleep.

babai πŸ˜€

 

love,

.: deLL :.

 

p/s : dah title tu “short entry” kan?dah,xyah banyak tanya.haha.lol tolol πŸ˜€

Leave a comment »

demam keeper Malaysia dah semua! :)

kecoh kecoh kecoh.

kalau lelaki tengok bola,mutu permainan yang dibualkan.

kalau perempuan tengok bola?

haaa,ni lah jadi.

mutusamy.eh mutu keHANDSOMEan jadi bualan.

haha.

yang xda bf memang dah gila2 super duper jadi minat.

yang dah ada bf pun sama gedik nak minat gak.

nasib kamu lah KFCM,siapa suruh adorable sangat kan?

body nak hot2 and spicy crunchy.grrrr.

ketui2 merata.keep bola cekap lak.

lagi lah org perempuan jadi gila kan?hahaha

tapi sayang.taken!

his gf sangat la sweet kalah cokelat kisses yang dell suka makan tu duk post pasal KFCM kat blog dia ok.

so,you you you,back off la slow2.

hahahaha.but kinda sweet la baca all the posts πŸ™‚

 

tah nape la dell tiba2 nak post entri pasal KFCM ni tah.

oh ya,sebab dell kan perempuan jugak.

hahaha.lol tolol dohh πŸ™‚

and dia orang kampung dell.

kelate mari bohhhh.

so wajib markup lebih ni.

ikhlas oh puji. πŸ™‚

bangga okayyy.haha

 

ok lah ok lah.

dia bukan bf dell pun.

so malas nak tulis banyak.

baik simpan tenaga nak update pasal bakal bf dell pulak nanti.

asek duk baca kisah cinta date orang je.

nak gak try wat sendirik punya (kalau ada bf la nnt kayyy. πŸ˜€ )

and by that time,silalah sediakan baldi untuk muntah segala warna sebab geli ngn isi kandungan nya.ahahah!

 

for all Harimau Malaya.

kamu semua betul2 hebat mengaum.

all players played very well!

4 thumbs up to all of you (termasuk ibu jari kaki nih.xde cagu or cekam oh.siap sanitizer lagi dah.bebas kuman.hahaha)

MSMS.player number 10.anda hero kental!

jaga kaki baik2 okay.hehehe

 

and and and,sebelum terlupa,hey pemain MU kesayangan dell,

Rio Ferdinand

siap post kat twitter dia lagi okay.

post dia bertulis ini (skema nau ayat dell.haha)

 

“Congratulations 2 Malaysia who beat Indonesia in the Suzuki cup final. I played against Malaysian u23 team 18months ago, quite a good team.”

 

if xcaya jugak,sila click link

via Twitter / @Rio Ferdinand: Congratulations 2 Malaysia ….

 

sebelum dell cauuu.

saja nak oyak.

dell sempat g memancing kat al-Ikhsan tadi.

ha?dapat x?

hasil?

haha.

dapat la bohhh.

jersey sehelai and kasut futsal sepasang.

so,berfutsal la kita cam selalu nanti okay!!

oyeahhh πŸ™‚

 

nanyte!

 

love,

.: deLL :.

 

p/s : xsabar nak wat jersey team.with my name and my fav and lucky number at the back. 10 for sure!!!! :D.hurry up team πŸ˜€

Leave a comment »

rindu pemilik blog yang konon2 comel ni.hee <3

tengah2 pg buta,dell xdapat tidur.

jalan2 blog kawan2.

singgah kejap kat blog ni.

wel punya.

rindu oh dekat dia.

aritu dia ada call.

cakap dell masuk TV time kayak aritu.

bangga kejap.

bergosip sekilo dua.

lepas rindu.

hee.

lets enjoy her blog!

klik la link tu okay πŸ™‚

H will dO tHe Rest][aQ.DaN.pUtera.kU |i Will dO My Best..ALLA.

Leave a comment »

a day with them.bowling.lepaking.everything. <3

hohoho.

aritu dell ckp nak upload pic g Kedah kan?

xde ah banyak sangat.

tapi saja nak share jugak.

so,tengok la kalau mata x juling ye.

hee πŸ˜€

.: bangchik.orang yang paling banyak strike!!grr.hehe :.

.: bangchik.orang yang paling banyak strike!!grr.hehe :.

.: enjoyed the moment :.

.: enjoyed the moment :.

.: we had so much fun together.time ni turn dell,tapi xnak terlepas daripada masuk gambar jugak.hahaha :.

.: we had so much fun together.time ni turn dell,tapi xnak terlepas daripada masuk gambar jugak.hahaha :.

.: si pendek meme,si besar bangchik,si tembam aizat.hee :D :.

.: si pendek meme,si besar bangchik,si tembam aizat.hee πŸ˜€ :.

.: handsome kan dia??haha.saja nak markup along :) :.

.: handsome kan dia??haha.saja nak markup along πŸ™‚ :.

.: along and adik dia.Kuni.pendiam gilalala :) :.

.: along and adik dia.Kuni.pendiam gilalala πŸ™‚ :.

.: jasmi juga bersama adiknya yang besar.bangchik.hahaha :.

.: jasmi juga bersama adiknya yang besar.bangchik.hahaha :.

.: aizat juga dengan adik2nya.akmal si handsome and intan si comel :.

.: aizat juga bersama adik2nya.akmal si handsome and intan si comel :.

 

tu je pics yang dapat dell share.

if nak tgk lebih lagi,xbrp lebih la.

leh tgk fb dell okay.

but bila tengok balik semua gambar.

baru sedar yang kitorg da wat family day haritu coz kami semua bawak adik beradik.

we are a family.very big family!!!

suka gila gila πŸ˜€

and we had so much fun that day.

lots of laughter and joys.

a memory i’ll never forget.

promise!

and will repeat it.always.

so,sila datang Kelantan beramai-ramai pulak okay sayang-sayang akak semua.

haha πŸ˜€

 

love,

.: deLL :.

 

p/s : dah rindu semua itu πŸ™‚

Leave a comment »

mai chek nak habaq ni!haha

salam semua.

untuk entri ni,dell nak speaking utara leh?

wpun xberapa terar,tapi nak gak speak utara.

layan ja k?hahaha!

 

23Dec2010

chek ngan family chek berangkat p sungai petani untuk amik adik (1)chek.

meme,dia belajaq kat Uitm Merbok tu haa.

ala dekat Sungai Petani tu.tau dak??

(2)lepaih amik dia,ayah decided nak balik (3)teruih.

tapi chek and mak berjaya pujuk untuk stay 2malam kat Aloq Setaq.

tempat lama kami dulu.

9 taun kot kami pernah tinggai kat AS tu.

gila xmau singgah?mesti ah nak kan!!

banyak yang dirindu.

tempat,kawan2,makanan(paling utama.hahaha πŸ˜€ )

 

 

sampai2 ja kat AS,aritu kebetulan ari khamis.

apalagi,kira pasar malam la kami.haha

so kami p la pasar malam Kuala Kedah.

kat sana ja dah banyak list makanan yang nak kami beli.

.: Pedal ayam :. (bukan pedal gerek naaa.hehe)

.: Apom lenggang :.

.: Apam balik Ajai :. (ampa ingat ajai pandai menyanyi ja ka?hahaha)

.: nasi aneka lauk fav mak ayah :.

and many more lah.xlarat chek nak list semua.heee

 

 

tapi xsemua makanan tu ada.

yang ada pedal ayam and nasi tu ja.

apam balik fav tu da xda.gila sedih plus kempunan chek ohhhh!

uwaa.tapi xpala.xda rezeki kan.nak wat cmna lagi. πŸ™‚

 

then kami pun p la homestay kami.

kami menetap kat WNS Homestay.

belakang Stadium Darul Aman ja.

but one night only.

oh no no no.not one night stand okay.

dont get me wrong.haiipppp!hahahaha

 

 

hari esoknya kami terpaksa pindah p Hotel Seri Malaysia pulak.

baru la rasa and bajet kaya sikit kan?lalala.hahahaha!

dak aih,sbb WNS homestay tu ada tempahan untuk 24-26 tu.a

ada wedding wat kat ctu.so kami beralah lah.

bagi peluang kat depa nak melalui hari bahagia depa.hehe

 

24 Dec 2010

lepaih check out dari homestay tu,

kami p breakfast kat kedai roti canai razak.

now dah ada nama cantik.

Rafa’s recipe. (maybe gabung nama ngn wife dia kot.perfect!)

kalau dulu kedai ni mmg jadi fav kami sekeluarga untuk breakfast.

roti canai and kuah dia!!fuhhh.

mmg sempoi ah chek (4)habaq mai.haha

chek and meme order roti tampal sekeping sorang.

mak chek roti jala and capati and nasi lemak (ni betul2 lepaih rindu ni.haha)

ayah maintain roti kosong 2 keping.hehe

tuan kedai pun masih ingat kami semua.xsangka betui!

kat sana pun ayah dah jumpa beberapa orang kawan lama dia.

rasa femes jap sbb smua orang pakat duk pandang kami ni.hahahah.bajet dah! πŸ˜€

 

lepas abih (5)mengtekedarah,

kami p jalan umah jiran lama kami dulu.

kat Taman Rakyat Mergong (tempat penuh kenangan indah pahit manis garam gula semua lengkap)

Pacik Chop kami panggil dia.

dia super duper baik kot!!!

wife dia pun sama.

rajin masak.kami dijamu lagi ngan mi goreng udang.

makk aiii rezeki datang bukan takat golek2 dah ni.guguq teruih.hehe

alhamdulillah,tapi chek mmg kurang ngn mi.

so family chek ja yang makan.

chek jamah satu dua mulut ja.

Pastu dengaq macam2 cerita lucu dari Pacik Chop.

gila best dengaq dia berceloteh.

gelak saja kot.hehe

then da nak dekat time solat Jumaat.

kami pun beransur balik.

thanx Pacik Chop and Macik Normah πŸ™‚

 

 

petang tu chek kuaq sat p jumpa kawan lama chek.

kawan sekolah.

mula-mula chek x habaq kat sapa2 pun chek nak mai AS.

coz takut depa semua bz,xmau la kacau waktu cuti depa kan.

tapi Waina detect dari FB chek.

hahah.kan hampir nak kena marah ngn dia sbb x habaq.

teruih dia ajak jumpa sat lepas dia abih (6)gheja .

kebetulan dia gheja dekat dalam bandar gak.

so dekat ah nak jumpa chek.

kami jumpa sembang2 sat kat KFC (sebelah hotel chek ja)

walaupun singkat masa jumpa tu,

tapi banyak cerita kami dapat cover okay.

(7)terar kan kami?hahah

rindu kot!!!

dah 7tahun chek tinggal sekolah.

and tempoh tu jugak la jumpa masing2.

mana la xrindu.hehe

Noor Huwaina Md Noor (luckily i still remember ur full name bebeh πŸ™‚ )

thanx for that day.sanggup gak hang yna (8)mai jumpa dayah kan?

terharu tau.

kawen mesti jemput okayyy!

insyaAllah dayah akan cuba datang.promise! πŸ˜€

 

 

lepas short meeting tu,

chek and family p lagi sekali Kuala Kedah.

nak gak cari Apam balik Ajai tu.

da terbayang bayang kot.

tapi hampa jugak.

mmg dah xda.uwaaa.

so kami masing2 ngah lapaq ni.

yela last makan mi kat umah pacik Chop.

then balik hotel (9)depa semua tertidur kepenatan.haha

so decide la nak makan laksa Teluk Kechai (famous gak kat AS.sedap!!!)

tapi dua kali hampa.

dah namanya laksa sedap kan,plus time cuti lagi tu.

so laksa pun habissssss!

uwaaa.mmg kecewa habis ni.

relax lagi.

then decide nak p pasar malam Taman Nuri pulak

(dulu kami sekeluarga memang suka jelajah semua pasar malam kat AS ni πŸ™‚ )

jalan2 tgk makanan kat sana.

mak beli murtabak yang biasa beli dulu.

ayah beli sate.

kat sana sate still harga rm0.30 and 0.40 sebatang tau.

kat tmpat lain?jangan harap nak jumpa cmtu kan.hehe

meme beli kopok ja.

chekl xbeli apa2 coz dalam kepala da ingat nak makan kueytiwa iman (one of fav and femes kueytiaw kat AS jugak)

 

 

habis round pasar malam tu.

kami p kueytiaw iman.

and and and.

chek rasa kami mmg mai AS xkena masa time tu.

kueytiaw pun xda gak.

depa xjuai aritu.

gila bagai jatuh ditimpa tangga kedebuk buk buk tau.uhuk.

yang ada nasi ayam,sate and western.

so kami semua order nasi ayam,kecuali meme order lamb chop.

alhamdulillah,nasi ayam tu sangat sedap!

lamb chop pun sama.

so kenyang jugak la.heee πŸ˜€

 

 

after makan,

ayah antaq chek and meme p Plaza Sentosa.

kami ada bowling date with kawan2 epi (adik laki chek)

depa tu dulu kecik2 punya la malu2 nak ckp and (10)tegoq chek.

la ni da besaq,masing2 peramah x hengat !!!hahaha

depa baik sangat.terharu.

kami main aritu ramai, 9 orang.

2games sorang.memang puas biarpun kalah!hahaha

lepas game,depa bawak chek and meme p minum2 tepi sungai.

gilalala romentik kan.hehehe

then p jalan uptown kat stadium.

depa mmg betul2 layan and entertain tetamu depa walaupun epi xda.

mmg baik kan?boleh wat calon suami okay!

chek promote ni.hehe

Aizat,Akmal,Intan,Jasmi,Bangchik,Along and Kuni.

thanx for rocks our days that day.

mmg enjoy!

ikut hati mmng xpuas lepak ngn (11)ampa semua,tapi tetap happy!

thanx untuk layanan istimewa itu πŸ˜€

nanti mai Kelantan lagi,kita p jalan merata lagi mcm dulu aritu k.haha

sampai depan hotel depa (12)antaq kami and pastikan kami selamat masuk hotel.

❀ all of youuuuuu!

 

25 Dec 2010

merry Xmas!hohoho.

hehe.kami bertolak balik dah.

tapi singgah Pekan Rabu sat.

beli kiriman orang.

kuih karas segala.

ikan perkasam juga.

then singgah Sungai Petani pulak.

mak nak amik perfume yang order aritu.

banyak ohhh!

so customer2 semua,wangian kamu sudah ada!

tunggu delivery je okeh πŸ™‚

pas setel semua and makan lunch kat Nasi Kandar Pelita.

kami pun bertolak balik for real.

alhamdulillah selamat tiba ke Kota Bharu tanpa kesulitan.amin..

 

 

ok ok.

done eh.

ngantuk dah chek pun.

gambaq bowling ada.

nanti chek upload k.

x transfer masuk lappy lagi,

lek luhhh.hehe

thanx sbb rajin nak luang masa baca entri bosan ni.

hahaha.

 

nanyte all!

 

love,

.: deLL :.

 

p/s : maaf if loghat utara dell xmenjadi.coz cakap real boleh la.nak tulis,takut tersalah segala nahu.ampun ampun ampun ye if ada orang kedah baca ni.heee πŸ˜€

 

panduan :

(1) chek – saya

(2) lepaih – lepas

(3) teruih – terus

(4) habaq – bagitahu

(5) mengtekedarah – makan ngan lahap (if xsalah la.hehehe)

(6) gheja – kerja

(7) terar –Β terror

(8) mai – datang / mari

(9) depa – mereka

(10) tegoq – tegur

(11) ampa – kamu

(12) antaq – hantar

(maaf jugak if panduan ni ada kesalahan.hee πŸ™‚ Β )

Comments (2) »

Kuantan with <3

2:25am.

salam.

dell xdapat tidur.

tadi dah banyak tidur dalam bas.

aah,baru balik dari Kuantan.

 

best balik sana!

tapi yang x best nya,dapat selsema.

sob sob sob.

pengacau sungguh.

tapi xmenghalang perjalanan meronggeng dell and cousins!.

hee πŸ˜€

was very fun with them!!!!

thanx nala and duha cz melayan kerenah sepupu mu ini.

haha.

 

before pergi tu,tanya mak ayah leh x nak cuti kat sana.

plus nnt nala kawen,dell xdapat balik,so nak ganti awal2.

jawapan ayah “tanya mak”.

jawapan mak “pergi jela” (mak lagi bagi sbb kampung nya di sana πŸ™‚ )

bila tanya ayah berapa lama nak pergi?

jawapan ayah “jangan la lama2” (takut sunyi kat umah la tu.comel ayah)

jawpan mak ” duduk la seminggu” (hahaha.green light terus,ayah tersenyum x kata apa dah.hahaha)

so 15 dec 2010, rabu,transnasional,seat 4C single seater.

berangkat and tiba la dell dengan selamatnya di Kuantan.

syukur alhamdulillah..amin..

 

Mak Ann (kakak mak) and duha(anak mak Ann aka sepupu dell) yang amik kat terminal bas.

balik umah letak barang and terus p pasar malam.

kebetulan datang ari Rabu,mmg ada pasar malam kat Taman Cenderawasih tu.

tempat tinggal lama dell.oh sumpah rindu!

so banyak gila beli makanan.

si Duha la paksa beli makanan.

dell nak mihun and ayam je.

and and and,dell beli bontot ayam goreng.

haha,dulu dell xpernah suka kot.

tp masa kolej dulu,kawan2 selalu ajar makan.

xnak makan jugak,bila da abis belajar,and rindu dorg semua,so dengan rela hati membeli and makan sambil jalan.

hahah.

sopan kan?anak dara makan bontot ayam sambil jalan. (kanak2,jangan tiru aksi itu yep.makan kena duduk πŸ˜€ )

hilang rindu kat kawan2 kejap.

dengan hanya bontot ayam.hahahaha πŸ˜€

 

dah abis cerita bontot ayam!

kang ada orang geli lak.

muntah hijau biru kuning lak kat cni.

haha.coz bukan semua yang pandai makan bahagian itu kan? πŸ™‚

 

so hari2 selepas itu,nala(kakak kepada duha) and duha bawak dell pergi jalan2.

tapi nala keje,so leh kuar after nala balik keje jela.

nala ada keta.senang nak ke mana-mana.

thanx sayang!

 

kebetulan Jumaat nala off.

so petang tu kitorang g mandi kolam kat kompleks belia Indera Mahkota.

bayar RM2/person.nala belanja.haha

dah puas mandi.g Teluk Cempedak (tempat penuh kenangan ❀ ) untuk dinner Mcd.

dah kenyang,g Kuantan Parade.

memancing pulak

 

and and and….

hasilnya agak lumayan.

dapat la tangkap Polka Bag, a pair of wedges, and skinny slack.

hahaha.

gtau mak,mak ckp “orang Kuantan datang shopping kat Kelantan sbb murah,ni orang Kelantan g shopping kat Kuantan lak“.hahahaha πŸ˜€

janji puas dapat beli apa yang dell nak.

xcantik,but sweet.auww πŸ™‚

 

hari sabtu turn berjalan umah sedara mara pulak.

kena PERLI itu da jadi makanan sejak kecil.

kalau anak MAD and FARIDAH balik,xberjalan umah sedara mara,ada je suara2 enak bercakap.

cuba kalau anak masing2????ada pernah mereka kisah?

kalau duduk dekat2,xperlu eh nak pergi ziarah sedara mara?

ke kena tunggu raya?kematian?

tapi kalau raya pun xziarah gak.apa cerr tu der?

pikir la sendirik.semua dah berusia kan.

otak ligat nak kenakan orang.

mulut lancang nak perli orang.

opss.mesti jadi kontroversi ni nanti entri dell ni.

sebab mulut2 itu xkan pernah penat nak bercakap.

belum penuh lagi kot ruangan dosa mereka tu dalam buku catatan πŸ™‚

tapi,apa wa kisah derr!

wa cakap benda yang nyata kan.

untuk bacaan umum.

xsebut nama.

siapa yang makan cili time baca ni,mungkin dia la.

and semua orang pun leh jadikan pengajaran.

xkira jauh or dekat jarak kita,saudara mara harus diziarah πŸ™‚

disamping membidas di sini,juga ingatan kepada diri sendiri.

cayalah dell.haha πŸ˜€

 

 

tapi xpe,mak ayah da bagi cukup ajaran,so bersabar itu akar kepada ketenangan.

jangan melawan.yang penting ikhlas.

so alhamdulillh,kesemua rumah sedara mara dilawati.

biarpun telinga and hati tercuit berdesing.lumrah oh πŸ˜€

 

then sehari before balik,jalan lagi.

pergi EC Mall (East Cost Mall)

mula-mula nak tgk wayang,tapi xde cerita best.

so lain tujuan nya nak cari kasut Duha,sebab Duha nak masuk Uitm Jengka (tahniah adik.hee πŸ˜€ )

tapi sebabkan sale yang 50% tu kan………..

maka hatta nya,tertangkap lah lagi satu hasil.

flat shoes.rm29.90 jadi rm15.cantik.

so?nak biar?eh mana boleh derrrr!

hahaha. πŸ˜€

bersepatu baru la ke kelas nanti ye dell.haha

 

and 20 dec 2010.isnin.transnasional.seat 3C single seater.

berangkat pulang la dell ke kampung halaman tercinta.

selamat sampai kul 630pm tadi.alhamdulillah.

rindu tul kat mak ayah.

betul,xtipu. πŸ™‚

banyak bercerita kat mereka tadi.

suka suka suka.

 

and and and esok…

kebosanan la lagi dell untuk 2hari.

sorang2 kat rumah.

uwaaa.

tapi xpe.2 hari je.

coz hari khamis kitorg akan pergi Sungai Petani untuk amik meme and akan cuti2 pulak kat Alor Star.

cant wait for that ohh! πŸ˜€

 

so,jom mimpi dulu jom.

tgk cmna indahnya cuti kat Kedah nanti.haha

eh before that,thanx Mak Ann, Nala, Duha, Kak Ira and anak2 yang cuteeeee!(rindu via nakal and mia 😦 ), Kak Ida and abang Awin untuk layanan yang macam tuan puteri.

betul,xtipu,mereka sangat urgghhh xtau nak ckp cmne.

terharu seribu makna.

Tuhan je dapat balas jasa and layanan mereka.insyaAllah.

maafkan segala kekurangan, and menyusahkan kalian semua sepanjang keberadaan dell kat sana ok πŸ™‚

thanx 4 everything!

 

nanyte.

mmuah.

 

love,

.: deLL :.

 

p/s : xde gambar dapat dikongsi.selsema membuatkan mood bergambar langsung xde.hanya memori indah kukuh tersemat di mata,hati dan jiwa.nak tgk?meh scan meh.hahaha. πŸ˜€

 

 

 

Leave a comment »

hahahihihehehoho! :D

salam.

hoho!

aritu dell ada update entri pasal baju turquoise kan?

okay,since smpai arini ramai yang masih bercakap pasal baju tu.

dell putuskan nak upload gambar itu.

xpercaya ramai?

meh nak list.

kawan2 dell ckp gorjes.

sepupu sepapat.

kawan2 mak.

mama kat labuan.

umi si Ariesya.

kawan2 meme (ade ke?haha)

mak cik aya.

hey,and even pengantin pun okeh.

and siap tanya berapa RM?

beli kat mana?

nak pinjam boleh?

tolong belikan boleh?

heee.thanx for all compliments!

i likee and very appreciated it! πŸ˜€

 

okay2.nah gambar.

abaikan si pemakai.

tapi itu dress or jubah or caftan or wtv u want to call it,

nampak lebih cantik depan mata.heee πŸ˜€

 

 

 

.: me in turquoise.suit enough?heh :D :.

.: me in turquoise.suit enough?heh πŸ˜€ :.

additional info,

this dress only cost RM74.

i said only because ramai yang terkejut kenapa murah sangat.

coz dorang ckp kat KL and Kuantan it cost around 100++.auwww

pada dell RM74 tu da paling mahal kot.hee πŸ˜€

 

okeh2.nak?

sila pergi beli.

kat Wakaf Che Yeh pun ada.

tapi mahal cikit la.

ni dell beli kat Ezze Fashion,KB Mall.

aritu pergi tgk,mcm da xde.hee

 

ok,done!

tadi makan ubat selsema lagi.

so cam biasa.

mamai2 kambing dah.

tapi kambing yang wangi la.haha

nanyte!

salam πŸ™‚

 

love,

.: deLL :.

 

p/s : xtau bila pulak nak pakai baju tu.haha πŸ˜€

Leave a comment »