selamat.pengantin.baru.abang <3

salam..

now da 214am.

baru dell ada masa nak on9 setelah 2hari away lalala.haha.

dell baru pas burgundy kan rambut mak dell.auww.

hebat n vouge my mummy nnt okeh.sila jeles ๐Ÿ˜€

 

okay,back to the title.

yes,hesย officially someone’s husband now.

happy for him.sad for me(sedih dalam tawa).

now abang dah ada tanggungjawab besar.

dan paling sadis,abang dah makin ramai adik sekarang :(.

 

ok,jom story journey to Kulai, Johor.

 

.: 27Nov2010 :.

jam 5pm,semua ahli rombongan (sanak saudara kesayangan) berkumpul depan umah cik.

aritu lak ujan lebat.sangat!dari pagi smpai petang.

ayah n mak cakap ujan rahmat mengiringi perjalanan kami (syukur alhamdulillah).

tapi bas lak ada prob.kipas prob.

then singgah jap kat Padang Tembak,utk fix prob.

x lama,prob fixed.

then perjalanan bermula.

dari KB,singgah Kuantan utk picked up Mak An,Mok Gee and Duha (sanak saudara sebelah emak).jam 2pg smpai sana.

then sambung perjalanan ke Kulai.

semua ketiduran kesejukan dalam bas.

budak-budak kat belakang,enjoy dorg.

adik dell panggil dor sek “NETOK”.means “GEDEBE”

idk how it actually pronounce in Kelantan dialek.haha(mmg murtad kelate.pity me ๐Ÿ˜ฆ )

 

.: 28Nov2010 :.

jam 8am lebih,kami smpai ke destinasi.

singgah rumah pengantin cz kami xtau kat mana rumah singgahan kami.

rupa-rupanya depan rumah pengantin je.

oyeah,no need to jalan jauh.haha

but before dapat rehat2,tuan rumah suruh kami makan dulu.

and oyeahh again,breakfast pun da sedap ok!

ada roti canai and nasi lemak.

so so so,my choice mestilah roti canai.

yela yela,dell ngaku,dell makan dua keping. (matila,naik balik 2kg yang turun aritu.haha.lol )

usai breakfast,kami semua pun balik rumah tumpangan and rehat2,mandi and mak dan aunty2 usai kan barang hantaran.

majlis nikah jam 10am.

so,kena rush and nak rebut2 bilik air lagi.

nasib baik toilet umah tu banyak!haha.i likee.

jam 1015am(terlewat ckit cz biasalah kalut semua kan ๐Ÿ™‚ )

kami semua beserta pengantin berarak ke rumah pengantin perempuan untuk majlis akad nikah.

tok kadi (betul kan?) dah tersenyum menunggu.

and hey,lupa nak cakap,abang saya handsome ok! ๐Ÿ™‚

tapi kan,punya la lama nak tunggu sesi tangan tu berjabat and ayat “aku terima…” tu.

tok kadi sampaikan sepotong dua kalimah untuk para pengantin dulu.

and and and tibalah masa yang di nanti!!!

dua kali lafaz dilafazkan.coz abang tertinggal perkataan “nya” dihujung ayat.

tapi xpe,janji sah segala yang dinanti selama ni ๐Ÿ™‚

scroll bawah ye.hahaha

"aku terima nikah....."

"aku terima nikah....."

alhamdulillah...

alhamdulillah...

cincin disarung ke jari manis si isteri :)

cincin disarung ke jari manis si isteri ๐Ÿ™‚

kucupan si isteri buat suami :')
kucupan si isteri buat suami :’)

Muhd Ikhwan Bin Muhamad kini sah bergelar suami kepada Nurhazwani Binti Md. Edros


“abang,kini abang bukan lagi milik kami.kami(Adik-adik abang) da kena kongsi kasih sayang abang.

abang da ada adik lain. ๐Ÿ˜ฆ

abang,jangan lupakan adik2 comel and handsome abang ni ye.

abang,akak sedih sangat.

tapi happy sebab abang kini dah ada family sendiri.

jadi suami yang mithali ok.

mmuaaahh sayang abang infiniti!

โค “

selesai majlis akad nikah,kami dijamu dan balik rumah singgahan balik untuk ready majlis sanding jam 145pm,lepas zuhur.

 

145pm,ahli rombongan kami ready untuk berarak (org kelate panggil belarak ๐Ÿ™‚ ) ke rumah pengantin perempuan.

dengan diiringi bunyi kompang,indah dan enjoy sangat!

and rombongan kami ramai oh!gila bestt.ramai lagi yang datang dari Kuala Lipis, Kajang and Melaka.

thanx kerana datang memeriahkan majlis dan turut menjadi wakil rombongan kami! ๐Ÿ™‚

sambung berarak.

if ramai yang xtau, adat orang Johor, pengantin lelaki akan dikenakan tol beberapa kali.

haha.fun kan?kopakabana if xsediakan duit banyak.

tapi kami dah awal2 prepare tol itu.ehehe

and tugas my abang lah untuk melunaskan tol itu.

yang bestnya, banyak pit stop.

setiap pit stop tu,bukan seorang ye,tetapi ramai yang menunggu!

hahaha.memang banyak tol yang kena lunas.

suka tengok!kesian abang. tapi padan muka kena kasi duit.

kalah hari raya.hehe

dah lepas semua pit stop,tibalah pit stop terakhir.

PELAMIN!!

muka pengantin perempan ditutup.tol harus diberi before muka pengantin dapat dibuka.

selagi pengantin xpuas hati dengan tol,memang xdapat ah abang dell nak tgk muka isteri dia.

haha.

tapi isterinya sayang suaminya lebih,so dengan dua kali tol,muka si isteri dibuka ๐Ÿ™‚

mereka pun bersanding.

xde sesi tepung tawar.

tepung habis kot?.haha.JK ok!

just snap sini sana.

and hey,dslr merata rata ok.

and da rasa cm artis lak aritu.

oh gedik gedik.hahahaha ๐Ÿ˜€

 

selesai snap sana sini.

pengantin di bawa ke meja santapan diraja.

makanan mewah!

rupanya tuan rumah memang sediakan ruang untuk keluarga belah family lelaki untuk teman pengantin makan.

tapi uncle and aunty dell ramai yang dah makan n malu2 nak join.

so nak xnak,dell and adik terpaksa join.

dell malu-malu beruang koala la jugak mula2 nak duduk tu kan.

but bila da nampak satu lauk favorite tu,haaaaa.terus duduk wat muka comel je kat situ ok.haha

SAMBAL TEMPE org Johor panggil.

dah lama xdapat makan lauk itu.

sejak pengasuh meme(adik bongsu) tu meninggal,da xde orang yang boleh masak cmtu ๐Ÿ˜ฆ

but aritu,rasa kempunan tu hilang semua.alhamdulillah rezeki masih ada kan:)

 

usai makan-makan semua,ada acara potong pulut kuning.

suap-suapan.

and sambung snap sana sini dalam rumah pulak.

kami semua xjoin coz balik rumah singgahan and rush kemas barang.

petang tu gak nak berangkat balik KB.

siap kemas semua,pergi jumpa pengantin.

tinggalkan amanat and nangis sekilo dua.

meme nangis berkilo la gak.

“abang dah makin ramai adik sekarang.sob sob sob”

tu ayat2 dia.kelakar.tapi jauh di sudut hati,dell lagi berkilo nak nangis,but dell tahan.

and now,tgk,kan da ternangis!aihhhh ๐Ÿ˜ฆ

dah dah dah.tukar topik!

then ramai2 berangkat naik bas dan tinggalkan Kulai.(terus masuk topik lain kan?hahaha.ok,x lawak )

semua orang penat.tapi semua have fun dorang cakap.

ahamdulillah,kelegaan 50% di pihak mak and ayah.

lagi 50% di sini 4Dec2010 nanti.

 

bila tanya ayah apa perasaaan ayah.

jawab ayah,”bila difikir jadi sedih la”.sebak je rasa tau.

cz ayah ckp before ni abang adalah tanggungjawab ayah,tapi sekarang dia dah ada tanggungjawab dia sendiri.

hidup sendiri.uwaa(tgk,sendrik pergi masuk topik tu balik!)

mak pun cmtu jugak.

tapi ayah ada cakap,if anak perempuan,lagi sedih rasanya.

terus dell larikan topik.hahaha ๐Ÿ˜€

laaammaaaaa lagiii ok.! ๐Ÿ™‚

 

.: 29Nov2010 :.

kami semua selamat sampai KB kul 5am lebih.

selesai semua angkat barang,balik rumah.

mandi2 and dell tidur.

mak ayah kuar breakfast.

dell da xlarat nak ikut.

PP..sakit ๐Ÿ˜ฆ

kul 230pm ayah bangunkan.

suruh siap nak pergi Pengkalan Kubor and Tesco.

tapi memandangkan da lewat sangat,so esok baru pergi P.Kubor.

nak beli lebihan barang2 yang xcukup untuk majlis 4Dec2010 nnt.

so,esok esok and esok sampai lah majlis 4Dec2010 nnt,dell akan keep on moving here and there and everywhere anywhere ๐Ÿ™‚

but i’ll keep update here ok.

if bosan,dont bother read okeh.

xpe,dell xterasa hati nya.hahaha

 

ok dah ah,334am dah.

ayah dah warned td jangan tidur lambat.

esok ย nak jalan.

so,nitey nite and sweet dreams babes!

 

oh ya,if nak tgk lebihan pictures,sila ke fb dell ok.

dekat gambar yang di tagged.cz meme je upload.

gambar buruk2 tu,abaikan.

mongok meme pergi upload.hahaha

comel katanya.ngek kan?

hehe.cau! ๐Ÿ˜€

 

p/s : sorie if bahasa tunggang langgang.BM da makin teruk.uwaaa. ๐Ÿ˜€

 

Advertisements

2 Responses so far »

  1. 1

    Aizat said,

    salam..awk x terer kecek klate? bia btol? hehhe

    btw- nice blog wak, blog sy da serabut gile skang, so.. keep up de gud work..

  2. 2

    cicun said,

    salam awak.

    bukan xterer.malahan xreti.hehe.ngah belajar lg.uhuk

    nice ke?i loikeeee.hehehe.saya xsuka oh banyak2 gambar gambar gerak2 lam blog.nnt saya rimass..hee ๐Ÿ˜€

    blog awk pun nice what.semangat GLORY2 lagi ๐Ÿ™‚


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: