Archive for November, 2010

baju turquoise

salam and nanyte!

saja nak gtau.

dell dah jumpa baju kaler turquoise yang dicari.

xcantik.tapi sweet je dell tgk.

hope pakai nnt nampak okay ngn dell.

if Β xcantik,sila kutuk ok.

dell rela!haha

after 4Dec2010 nnt,dell upload itu pic ok.

insyaAllah.

 

ok,done!

tired gila.

dari siang sampai malam berjalan.

ayah sound soh tidur awal lagi.

anak yang baik kena dengar kata(la sangat).haha

ok2.sweet dreams babes.

tattoo your name across my heart πŸ™‚

 

love,

.: deLL :.

 

p/s : vouge tak de vass.haha

Leave a comment »

selamat.pengantin.baru.abang <3

salam..

now da 214am.

baru dell ada masa nak on9 setelah 2hari away lalala.haha.

dell baru pas burgundy kan rambut mak dell.auww.

hebat n vouge my mummy nnt okeh.sila jeles πŸ˜€

 

okay,back to the title.

yes,hesΒ officially someone’s husband now.

happy for him.sad for me(sedih dalam tawa).

now abang dah ada tanggungjawab besar.

dan paling sadis,abang dah makin ramai adik sekarang :(.

 

ok,jom story journey to Kulai, Johor.

 

.: 27Nov2010 :.

jam 5pm,semua ahli rombongan (sanak saudara kesayangan) berkumpul depan umah cik.

aritu lak ujan lebat.sangat!dari pagi smpai petang.

ayah n mak cakap ujan rahmat mengiringi perjalanan kami (syukur alhamdulillah).

tapi bas lak ada prob.kipas prob.

then singgah jap kat Padang Tembak,utk fix prob.

x lama,prob fixed.

then perjalanan bermula.

dari KB,singgah Kuantan utk picked up Mak An,Mok Gee and Duha (sanak saudara sebelah emak).jam 2pg smpai sana.

then sambung perjalanan ke Kulai.

semua ketiduran kesejukan dalam bas.

budak-budak kat belakang,enjoy dorg.

adik dell panggil dor sek “NETOK”.means “GEDEBE”

idk how it actually pronounce in Kelantan dialek.haha(mmg murtad kelate.pity me 😦 )

 

.: 28Nov2010 :.

jam 8am lebih,kami smpai ke destinasi.

singgah rumah pengantin cz kami xtau kat mana rumah singgahan kami.

rupa-rupanya depan rumah pengantin je.

oyeah,no need to jalan jauh.haha

but before dapat rehat2,tuan rumah suruh kami makan dulu.

and oyeahh again,breakfast pun da sedap ok!

ada roti canai and nasi lemak.

so so so,my choice mestilah roti canai.

yela yela,dell ngaku,dell makan dua keping. (matila,naik balik 2kg yang turun aritu.haha.lol )

usai breakfast,kami semua pun balik rumah tumpangan and rehat2,mandi and mak dan aunty2 usai kan barang hantaran.

majlis nikah jam 10am.

so,kena rush and nak rebut2 bilik air lagi.

nasib baik toilet umah tu banyak!haha.i likee.

jam 1015am(terlewat ckit cz biasalah kalut semua kan πŸ™‚ )

kami semua beserta pengantin berarak ke rumah pengantin perempuan untuk majlis akad nikah.

tok kadi (betul kan?) dah tersenyum menunggu.

and hey,lupa nak cakap,abang saya handsome ok! πŸ™‚

tapi kan,punya la lama nak tunggu sesi tangan tu berjabat and ayat “aku terima…” tu.

tok kadi sampaikan sepotong dua kalimah untuk para pengantin dulu.

and and and tibalah masa yang di nanti!!!

dua kali lafaz dilafazkan.coz abang tertinggal perkataan “nya” dihujung ayat.

tapi xpe,janji sah segala yang dinanti selama ni πŸ™‚

scroll bawah ye.hahaha

"aku terima nikah....."

"aku terima nikah....."

alhamdulillah...

alhamdulillah...

cincin disarung ke jari manis si isteri :)

cincin disarung ke jari manis si isteri πŸ™‚

kucupan si isteri buat suami :')
kucupan si isteri buat suami :’)

Muhd Ikhwan Bin Muhamad kini sah bergelar suami kepada Nurhazwani Binti Md. Edros


“abang,kini abang bukan lagi milik kami.kami(Adik-adik abang) da kena kongsi kasih sayang abang.

abang da ada adik lain. 😦

abang,jangan lupakan adik2 comel and handsome abang ni ye.

abang,akak sedih sangat.

tapi happy sebab abang kini dah ada family sendiri.

jadi suami yang mithali ok.

mmuaaahh sayang abang infiniti!

❀ “

selesai majlis akad nikah,kami dijamu dan balik rumah singgahan balik untuk ready majlis sanding jam 145pm,lepas zuhur.

 

145pm,ahli rombongan kami ready untuk berarak (org kelate panggil belarak πŸ™‚ ) ke rumah pengantin perempuan.

dengan diiringi bunyi kompang,indah dan enjoy sangat!

and rombongan kami ramai oh!gila bestt.ramai lagi yang datang dari Kuala Lipis, Kajang and Melaka.

thanx kerana datang memeriahkan majlis dan turut menjadi wakil rombongan kami! πŸ™‚

sambung berarak.

if ramai yang xtau, adat orang Johor, pengantin lelaki akan dikenakan tol beberapa kali.

haha.fun kan?kopakabana if xsediakan duit banyak.

tapi kami dah awal2 prepare tol itu.ehehe

and tugas my abang lah untuk melunaskan tol itu.

yang bestnya, banyak pit stop.

setiap pit stop tu,bukan seorang ye,tetapi ramai yang menunggu!

hahaha.memang banyak tol yang kena lunas.

suka tengok!kesian abang. tapi padan muka kena kasi duit.

kalah hari raya.hehe

dah lepas semua pit stop,tibalah pit stop terakhir.

PELAMIN!!

muka pengantin perempan ditutup.tol harus diberi before muka pengantin dapat dibuka.

selagi pengantin xpuas hati dengan tol,memang xdapat ah abang dell nak tgk muka isteri dia.

haha.

tapi isterinya sayang suaminya lebih,so dengan dua kali tol,muka si isteri dibuka πŸ™‚

mereka pun bersanding.

xde sesi tepung tawar.

tepung habis kot?.haha.JK ok!

just snap sini sana.

and hey,dslr merata rata ok.

and da rasa cm artis lak aritu.

oh gedik gedik.hahahaha πŸ˜€

 

selesai snap sana sini.

pengantin di bawa ke meja santapan diraja.

makanan mewah!

rupanya tuan rumah memang sediakan ruang untuk keluarga belah family lelaki untuk teman pengantin makan.

tapi uncle and aunty dell ramai yang dah makan n malu2 nak join.

so nak xnak,dell and adik terpaksa join.

dell malu-malu beruang koala la jugak mula2 nak duduk tu kan.

but bila da nampak satu lauk favorite tu,haaaaa.terus duduk wat muka comel je kat situ ok.haha

SAMBAL TEMPE org Johor panggil.

dah lama xdapat makan lauk itu.

sejak pengasuh meme(adik bongsu) tu meninggal,da xde orang yang boleh masak cmtu 😦

but aritu,rasa kempunan tu hilang semua.alhamdulillah rezeki masih ada kan:)

 

usai makan-makan semua,ada acara potong pulut kuning.

suap-suapan.

and sambung snap sana sini dalam rumah pulak.

kami semua xjoin coz balik rumah singgahan and rush kemas barang.

petang tu gak nak berangkat balik KB.

siap kemas semua,pergi jumpa pengantin.

tinggalkan amanat and nangis sekilo dua.

meme nangis berkilo la gak.

“abang dah makin ramai adik sekarang.sob sob sob”

tu ayat2 dia.kelakar.tapi jauh di sudut hati,dell lagi berkilo nak nangis,but dell tahan.

and now,tgk,kan da ternangis!aihhhh 😦

dah dah dah.tukar topik!

then ramai2 berangkat naik bas dan tinggalkan Kulai.(terus masuk topik lain kan?hahaha.ok,x lawak )

semua orang penat.tapi semua have fun dorang cakap.

ahamdulillah,kelegaan 50% di pihak mak and ayah.

lagi 50% di sini 4Dec2010 nanti.

 

bila tanya ayah apa perasaaan ayah.

jawab ayah,”bila difikir jadi sedih la”.sebak je rasa tau.

cz ayah ckp before ni abang adalah tanggungjawab ayah,tapi sekarang dia dah ada tanggungjawab dia sendiri.

hidup sendiri.uwaa(tgk,sendrik pergi masuk topik tu balik!)

mak pun cmtu jugak.

tapi ayah ada cakap,if anak perempuan,lagi sedih rasanya.

terus dell larikan topik.hahaha πŸ˜€

laaammaaaaa lagiii ok.! πŸ™‚

 

.: 29Nov2010 :.

kami semua selamat sampai KB kul 5am lebih.

selesai semua angkat barang,balik rumah.

mandi2 and dell tidur.

mak ayah kuar breakfast.

dell da xlarat nak ikut.

PP..sakit 😦

kul 230pm ayah bangunkan.

suruh siap nak pergi Pengkalan Kubor and Tesco.

tapi memandangkan da lewat sangat,so esok baru pergi P.Kubor.

nak beli lebihan barang2 yang xcukup untuk majlis 4Dec2010 nnt.

so,esok esok and esok sampai lah majlis 4Dec2010 nnt,dell akan keep on moving here and there and everywhere anywhere πŸ™‚

but i’ll keep update here ok.

if bosan,dont bother read okeh.

xpe,dell xterasa hati nya.hahaha

 

ok dah ah,334am dah.

ayah dah warned td jangan tidur lambat.

esok Β nak jalan.

so,nitey nite and sweet dreams babes!

 

oh ya,if nak tgk lebihan pictures,sila ke fb dell ok.

dekat gambar yang di tagged.cz meme je upload.

gambar buruk2 tu,abaikan.

mongok meme pergi upload.hahaha

comel katanya.ngek kan?

hehe.cau! πŸ˜€

 

p/s : sorie if bahasa tunggang langgang.BM da makin teruk.uwaaa. πŸ˜€

 

Comments (2) »

solat hajat.kenduri doa selamat.

salam,

haa,kan dell da ckp dell da ada kerajinan sekarang.

so,insyaAllah akan ter update hari2 la “cicun” ni nnt k :).

 

hari ni,

hari dell start kul 8am.

breakfast nasi berlauk ayam kat kedai kopi arwah tok ayah.

then ekspedisi jalan bermula lagi.

end at noon cz arini Jumaat,ayah and abang pergi solat.

 

lunch,

mak masak patin masak tempoyak + ikan keli goreng + sambal + budu + timun = alhamdulillah.mantap! πŸ˜€

then rehat rehat,tertido.

bangun ptg ramai tetamu datang rumah,sedara mara melawat.bahagia! πŸ˜€

 

before maghrib,

dorg balik cz mak kitorg nak siap2 goreng bihun.

wat solat hajat dan kenduri doa selamat dekat rumah.

lepas isyak,alhamdulillah,semua berjalan lancar.

 

1030pm,

tetamu semua balik,

tp xleh rehat lagi cz g klinik,bawak budak cirit birit(meme),and kena cucuk bontot.hahaha.

dah dua kali ngn doktor yang sama,jodoh apa?hahaha.amik mu!

 

now ngah rehat.

jari jemari tergedik gedik manja minta menari di atas keyboard.

lalu dipinjam lappy meme(lappy dell kasi rehat cukup2 dlu. πŸ™‚ )

and on9 reply segala komen.

update blog.

 

eh jap,besok till sunday mungkin xdapat update.

heading to Kulai at 5pm ramai2 naik bas.

oh cant wait!

then stop kat kuantan jap,amik sedara mara kat sana before cont ke Kulai.

Nikah 28Nov2010 ni.

will update ya.

with pics for sure.

insyaAllah πŸ™‚

doakan perjalanan dell,family and sanak saudara naik satu bas,pergi dan balik dengan selamatnya,

tanpa ditimpa sebarang mala petaka bencana yang menimpa.

Amin.. πŸ™‚

 

ok,done all!

now going to offline.

nak manjakan bakal pengantin ni sorang.

pakaikan inai.

dan tolong mak gubah hantaran.

oyeahh.adios amigos πŸ™‚

 

love,

.: deLL :.

 

p/s : macam xsabar lak nak kawin tau πŸ˜€

Leave a comment »

nah entry baru!

salam babes,

ye,dell tau blog berhabuk.tiada entry baru.

ye,dell malas.ramai yang tanya.tapi tetap malas

.so?ada dell kisah?

bukan blogger tegar.

ok,sila marah hentak-hentak meja ok.hahaha.

 

NAH ENTRY BARU!

terasa kerajinan datang.

sebab dell da balik rumah.

rumah itu syurga kan?

ya,sangat indah.

perasaan pun lapang.

 

25Nov2010.

dell terbang ke lubuk asal.tanah air (bajet oversea la kan?kasi can boleh? πŸ˜€ )

dari Labuan flight 745am.touch down KLIA at 1005am.

keluar balai ketibaan gila ramai orang tunggu sanak saudara pulang HAJI.

dell ngn muka kerang busuk tahan malu sorang2,jalan wat slumber (ye,tiba2 bajet artis di situ.haha πŸ™‚ )

then lepak KFC sorang2(dah biasa.uhuk) untuk tunggu flight balik KB jam 3pm.

sorang2 muka kesian makan cheezy wedges.on9 dan tgk Step Up 3D.enjoyed!

 

then masa sampai.

arrived at lubuk at 415pm.

then errand to pick up meme yang sampai dr Kulim juga.

then pergi manjakan perut masing2 yang mintak diisi.

makanan pertama untuk ari bahagia : Chicken Chop Special Mr.Cook (Pengkalan Chepa,Kelantan).

fuh!punya lama mengidam itu western food.alhamdulillah.terisi sudah idaman.thanx myLuvs πŸ™‚

 

pas makan pergi Expo Cheng Ho 2010 dekat stadium.

jalan-jalan sampai penat kaki.

kul 930pm,tiba kat rumah.

wow,KEMAS betul rumah dell.hahaha.lol πŸ˜€

memang macam rumah org nak kawen.

berjabir jabir(sila refer kamus kelantan πŸ™‚ ) barangan.

rehat sekejap makan colek buah (abang suka godek cari makan kat dapur!grrr πŸ™‚ )

and kuar balik ngn abang n mak.

pergi W CY ( Wakaf Che Yeh)

ye,jalan lagi cari shawl.

xjumpa yang cantik.sambung esok pencarian.

then balik beli pulak roti canai.

hey,since dell arrived at KLIA,selera makan automatik ada.

gilalala la kan!

naik balik la 2kg ni nnt.

eh eh eh lupa!!!

tadi mak ayah and abang ckp dell KURUS.

mereka hampir x kenal.

haha (malu tapi dalam hati.wowww.hahaha πŸ˜€ )

 

sekarang dah 240am.

hey,esok nak jalan lagi.start jam 8pagi.

kena bangun awal.

izinkan dell pergi beradu dulu ya.

oh ya,dell x mandi.abang ckp,x elok mandi malam.

so?x baik ingkar cakap abang kan?hahaha.lol πŸ™‚

 

ok,done.

jangan ckp tiada entry lagi.

insyaAllah ini bukan yang terakhir untuk bulan ini.

dell bakal beraksi jari jemari untuk ke sini lagi.

x janji, tapi mungkin pasti.

tunggu,sabar hati πŸ™‚

 

Love,

.: deLL :.

 

p/s : dell akan start bz sampai 4dec2010.but nvm,will update the activities instead.tata πŸ™‚

 

Leave a comment »