“ayah,akak nak duit”

babes.kalu da rs bosan xtau nak watpe,msti sesorang tu rs nak menulis kan?hahah.so do i.so, sbb tu la utk nari nni je 2 entry dell post.hahahaha 😀

mmg bosan gila babeng la babes.sungguh!td da movie.tp satu je movie.n da rs bosan.eyh xtau ah nape.nak kuar,not in mood.emm.fb jela.nak wat keja.me?dell?nor hidayah muhamad?always be the last minutes person to do her work!hahahaha.but try to produce the best!(gila poyo!). so kita ckp pasal duit nak?sbb hidup kat labuan ni sangat la perlu banyak duit.xde duit.kamu kelip2 jela ye bila org ajak makan soto makasar(owh my favie’s food  at kampus.wee 😀 )

dell slalu xckup duit kat cni.tp slalu dell senyap je untill ayah call n tnya,”duit ok?”then the anwered is,”emm,ade la ckit2″.ayah tnya lagi. ” leh tahan smpai ujung bulan”. “emm boleh kot.akak jimat2 lah nnt”jawabku(biarpun tinggal syiling je dlm my sweet colourful purse TOUS tuh.haha).then naluri seorang ayah,beliau tahu anak nya x ckp benar.haha.dpt la msg dr no apa tah. start with “7”.from CIMB.dapat duit sekian2 jumlah.tentunya drpada ayah.thanx En.Muhamad.weee 🙂 . ada kdg2 tuh.malu kot nak mintak duit.eyh mmg sangat malu kot.coz ayah bukan tanggung dell sorang.abg dell lagi.meme yg ngah tanam anggur kat umah tu lg.belanja rumah lagi.segala jens bil lg.kereta.owh sian ayah ngn mak.tp dell tau mereka sedaya upaya meng “ada”kan duit utk anak2nya.thanx juga utk Puan Faridah.syukur alhamdulillah Tuhan mengurniakan kudrat yang masih kuat utk kedua bonda dan ayahanda ku.amin. 🙂 (syahdu lak.aihhh)

ok2,namo sedih2.proceed ok.nasiblah adik dell sorg tu dah keja.Epi.slalu gak ah pow die.aritu RM200 selamat di pow.duit raya pun lumayan dpt.taun ni mintak2 ah dpt up skit kan P ku sayang.hahaha.i likeee 😀

back to the topic.selalu nya dell malu nak mintak duit kan.tp bbrapa hari yg lalu,dell terpaksa untuk pertama kali nya(rs2 nya lah pertama kali minta sejak belajar nih.haha) mmberanikan diri utk cll n mintak duit.tu pun stelah dipaksa oleh Nurul Haslinda Kassim(sangat baik ok,smpai kan nak bank in kan duit kalu dell degil nak cll ayah.thanx linda sayang 😀 ).nak xnak.cll la gak.cz xnak susahkan linda.owh sweet.hehe 🙂

call la ayah. “assalamualaikum ayah ”

“waalaikumussalam”.

“ayah,akak nak duit leh?kalau ayah ade duit lebih la”.gila straight to the point trus.hahaha

“berapa duit tinggal?”.ayah tnya. jawabku. ” RM2.hehehehe”

“ololoo cian die.nnt jap lagi ayah masukkan ye.maybank ttup kul 1145 nnt(maybank2u ok.canggeh kan En.Muhamad nih.hehe).sempat lagi ni nak transfer “. aku pun “heeee.thanx ayah.sayang ayah 😀 “.

“tu je nak ckp?x tnya kabar ayah ke.sihat ke x ke?”.adeh.dell tlupa.hahahhaha.pastu dell ckp la.baik dell terus terang dpp bermukadimah panjang tp last2 ade sosej disebalik bihun kan?hahahahah.then ayah pun gelak.ayah tau dell sayang ayah sangat.kan ayah?weewwwiiittt 😀

so,dpt la RM*** smlm.tapi smlm kuar nak amik duit.wat kuar la 3/4 dpd duit tuh.bayar bil celcom.makan.beli barang ckit.then now!!!!dah tinggal ckit kowt!owh mannnn.so cmna la nak idup cmni.kdg2 terpk.owh desperate nyer dell nak cr duit.merompak?takut lah saya.huhuhu.so,what can i do now is, saving.eat once a day.minum je air banyak2.uhuk. 😦

love,

.: deLL :.


MOOD : ikat perut? haha

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: