Archive for July, 2009

nothing.

nakkk balikkkkkkkkkkkkkkkk

nak jumpa mak ayah n family.nak jumpa dia,my bff.uhuk..

huhuhuhuhuhu 😦

Advertisements

Leave a comment »

G-AIR.

morning babes(smpat lagi b4 afternoon.10min left.haha)

nothing,just feel free to post an entry.today is friday.friday is a day.everyday is a day.haha.n everyday got classes.oh yes!

arini dell ada morning class n evening class.morning class start pukul 9am td n end at 11am.mulanya class puku1 10am-12pm.but disebabkan lecture itu dari Kota Kinabalu,maka di awalkan sejam cz senang beliau balik terus ke KK naik flight jam 1220pm,kalu x salah dell la.this is 1st class with him.dell x igt pulak nama.hee πŸ™‚

beliau mengajar dell creative writing (penulisan kreatif).pada mulanya igt mengenai apa lah subjek ni.rupa2nya, menjurus kepada penulisan skrip.owhh..takut rasa.beliau adalah seorang profesor madya utk jurusan seni(dont ‘member full subject’s name)di UMS KK.beliau juga merupakan seorang dekan utk fakulti seni di sana.rasa hebat n bertuah dapat belajar dengan beliau. πŸ˜€

beliau ckp,kitorg sume akan menulis satu skrip dan jadikan nya sebagai satu filem pendek.short film.quite interesting rite?owh im so so so teruja.haha.he also asked us to form a group consist 10 member in a group.so kitorg pilih la kawan2 utk dijadikan group.SAYPUL,AKMAL,AKIM,MUS,NADIA,DELL,ALYNN,ELEANOR,IRA,ALVINA.nama2 itu adalah my group members.he also asked us to named our group.so,with the sengal+mengarut+brilliant(10% jela brilliant ni)idea,we named our group as G-AIR.the meaning?hahaha.better dont ask.sangat mengarut.tapi kitorg ok n terima coz kitorg yg girls esepecially sengal ckit la like diorg(the boys)hahaha.

so with the groups, kitorg kne fikirkan satu tema untuk skrip n filem yang bakal dihasilkan.n pengambaran dijangka start in bulan puasa.uwaa,dugaan meyh.xpalah,berkorban apa sahaja..haha.lol πŸ˜€

ok,nanti kalu berkesempatan,dell akan sentiasa share our progress on that filem ok.aha b4 terlupa,filem2 yg kami(semua budak kelas)hasilkan juga akan dihantar utk turt bertanding dalam pertandingan filem pendek karya pelajar(lebih kurang cmtu la nama pertandingan nya.hehe πŸ™‚ ).so, kitorg kena la wat betul2,coz mybe this is our platform to go far far far away in script writing and also film industry.who knows rite?.n also hasil karya kami juga akan dihantar ke stesen2 tv(astro).sgt2 interesting rite.hehe.apa2 pun.wish me n my groups lot of lucks ok. πŸ™‚

gtg now.nnt dell singgah lagi..daa babes.n.

love,

.: deLL :.

Comments (4) »

silent.

“silent is golden”

the quote above, ada seseorang pernah gtau kat dell dlu..time tu ada salah paham ckit.but it was past n dell da mula lupa.but now,dell nak guna balik dat quote.i think it really kena dengan dell in my situation now.y?..adalah πŸ™‚

da 4 hari dell di labuan nih.Klas da start,but ada jugak yg belum lagi.like dis nite class for english xda lagi.last week pun xda..suppose to start at 7pm.but till 730pm,lect not come,so we decide to cancel the class sndiri..hahaha..lol..ni yang dtg lepak cni.utk release tense n lupa apa2 yg x patut di igt..kusut!

utk sem ni,dell mau jadi sorang yg amat tidak disukai(tapi kalu kwn2 nak suka jugak..what can i do. πŸ™‚ ).kerana mls nak ikut org dah.just wanna be me myself n i.utk certain time je need friends to count with.of coz la,dell kan study, still need them to work together regarding the task n assigment that we need to do.but most of the time, just for myself n my own world. just like my blog title “Diriku daN Duniaku”.owh sweet πŸ™‚

dalam erti kata lain,dell mau jadi “kera sumbang”.but im not a kera ok!just like perumpamaan..cewah masyuk sastera ckit..shut up!..same with my click zaza who now studying at uitm puncak perdana shah alam.kami sama2 mau jadi “kera sumbang”cz..adalah.hahaha.mind ur own business please.thanks πŸ™‚

ok2gtg lah..wanna check my email n others fav website i visit the most.see u all later ok.dont be like me.just be urself.not a kera..haha..rofl πŸ˜€

love,

.: deLL :.

Leave a comment »

hati.

emm..izinkan dell menggunakan “aku” di entri kali ini.

luahan rasa yg berada sangat jauh di dasar tubuh badan ini..dasar ke?

try la selami.owh.

hati.hati.hati.

“hati kering”..selalu diperkatakan kepadaku oleh kwn2 ku.

sangat kering kah?

aku merindu.aku mencinta.aku menyayang.

kering ke macam tu?

idk..just wanna be me.

im a simple human being.

yes,sometimes i become an emotional person.

sometimes i dont mind n dont even care what is happening around me.

just like i dont care about other people.

so what?do they really care about me?

“u have to think about urself 1st,then others”

the quote above sometimes harus di ikuti.should i?

maybe..

so,is it wrongΒ  if i dont care what other peoples think about me?

i just wanna have my privacy.

so.stop calling me “hati kering”

or maybe i’m like dat because of u?
who knows rite?

start thinking now πŸ™‚

u will find the answer.

love,

.: dell :.

Comments (2) »

best bufday celebration i’ve ever had.thanx my dear linda :)

salam ..wah da lme weh dell x wat entri baru..sbb malas..hehe…series..balik dpd kl aritu..16hbjun..kemalasan yg amat telah melanda..n ni da 5hbjulai..giler(budak2 harap ttup mata kalu mmbaca word ini..jangan tiru..haha) hampir sebulan kan?mane x nyer..mood xde..da tinggal kat kl…xpuas ah walaupon seminggu dell kat sana..x bosan langsung n hepi dapat kuar n shopping ngn my bff( hakikatnya ada yang merajuk sbb xdpt kuar ngn beliau..im sorie kawan..maaf sudah adihulurkan..kemaafan belum diterima..itulah nasibku..uhuk 😦 )..tapi overall,dell mmg tersangat happy seminggu di sana..dell lepak umah kak long linda(my bff πŸ™‚ )kat hartamas..da dua kali g sana..sambutan n layanan mmg best..hee πŸ˜€ thanx kak long n family..lalala

ape yg dell wat kat sana?dell celebrate bufday dell kat sane(10june)..kebetulan ayah ade karnival sukan SPRM kat uitm shah alam..dell pon gedik2(sikit la..xbnyk..haha)la nak ikt..ckp nak lepak umah linda…then kebetulan kitorang bertolak ari bufday dell..huhu..so linda n kl..here i come(da lepas pon..haha)..smpai tu..ktorg menginap satu malam kat salah sebuah hotel 3bintang(kot..hehe)kat kl sebelum ayah meneruskan perjalanan ke shah alam keesokkan ari nyer n dell ke rumah kaklong linda..then esoknyer linda fetch me at the hotel(walawehhh..cewahh..padahal simple english je tuh..kecoh lebih kan..haha)then bawak dell g masjid india n shopping ckit kat sana(ada lah hal kt sne..dipendekkan cerita ok…haha)n ayah pon meneruskan pejalanan seorang diri ke shah alam..alhamdulillah ayah x sesat..cz ayah tu..masuk je tol gombak..berdebar sokmo.kalau bunyi nak g kl..gelabah btul,takut sesat..kelakar ayah..hehe..sorie ayah,glamour kan ayah kejap..keke πŸ™‚

at 1st,igt 2hari je lepak umah kaklong n then lepak shah alam ngn ayah,tapi mlm tu ayah cll ckp soh stay lama xpe kat umah kaklong cz uitm nyer penempatan sangat la tidak relevan utk warga2 yang mmbawa keluarga..cz yelah,kena duduk d asrama budak2 tu n toilet lak jauh ckit,,kne jalan n xsesuai utk kaum wanita,perempuan gadis sunti n sebagainya..haha..so kne stay umah kaklong smpai ari isnin..dell pon ape lagi..yahoo.com la…hahahaha.linda pon sama suka(menggelabah kan..mata jgn lupa ok..hahaha πŸ˜€ )

then percutian pon bermula..dell da dpt jmpe ngn baby zayed yg dell cerita lam entri lepas tuh..yahoo..sgt comel..geram tgk die..suuke bau baby zayed..owh rindu die..huhuhu..dell bgΒ  nenen, wat nenen n main2 ngn die..sk!!!hehe..xpuas main ngn baby zayed..hehe..then lpas tu,mlm tu sempat lagi kitorang(dell,linda n nadia anak saudara linda)wat kek batik..dorg da siap beli bahan2..nak soh dell wat…ape lagi..wat la bersama..kecoh gak la..camtu..camni..haha..setel yg itu..kami tidor(b4 tu campur la ngn main puzzle xpnah kalah..hahaha)..

hari jumaat, aktiviti pertama bermula..seawal 9pagi(awal la bagi kitorang ok..shut up yg lain..haha) dell n linda bangun cz kami nak keluar..ronggeng rokiah kater(pinjam name ye mane2 macik yg nama rokiah..haha)..siap mandi n makan sume,dalam kul 11lbih kami kuar daripada umah ke tempat tggu teksi..destinasi budget kali ini adalah..eh salah channel dah ni..hehe..destinasi hiburan kami adalah mid valley..nak tgk wayang n shopping(mcm bnyk sgt duit dell nih..huhu)..kami sampai dlm kul 12tghari cmtu la..then trus g tgk cter ape yg best n beli tket wayang..then kami decide utk tgk 2 wayang..keke(yela..kelantan xde wayang..labuan pon sme..nak ckp ape ckp la..sila2..lalala).1st story night at the museum jam 130pm n 2nd story is 17 again jam 410pm..

tiket da beli n masa pon ada sejam lagi so kami pon jalan2 g tgk seluar or baju yg berkenan..ade yg berkenan n mark(dtg beli time gap tggu wayang kul 410pm tu..hehe)..selesai sume tgk wayang..kami pon turun makan kat secret recipe..dell terasa nak mkn spagetti(boleh lah..xbrp sdap tp layann..hehe) kat situ n linda nak makan tomyam kung..kami pergi lah..order makan n balik..destinasi pastu umah kaknita lak..kat kelana jaya..kami tidor sana mlm tu coz sok pagi2 buta kne g anta kaknita n ank2 g airport..dorg nak balik labuan..cuti sekolah da abih kate πŸ™‚ …tata sarah..budak comel yg dell citer dlm entri yg lepas..hehe..kawan baik dell ayah kater..hahahaha..

ari esok nye..after anta kaknita..,kami berehat kejap kat rumah kelana jaya n ptg lam kul 3pm,boboy(adik linda)dtg ambil kami n balik rumah kaklong pulak..then balik tu..bincang2,jadi nak pergi tgk wayang mlm tu n dinner kat TGI Fridays(kenangan terindah ku)..after mandi n siap2,dalam pukul 7lbih lpas solat2(ehem) sume kitorg sume 6 org pergi la ke destinasi. The Curve. smpai sana, kitorg g wat tempahan kat TGI F dlu cz ramai org, then kitorg menuju ke tmpat wayang dulu,tgk cter yg available.que x berapa pnjang,tapi kitorg yg melambatkan que cz bincang nak tgk cerita apa(mcm2 hal kat dpn kaunter tuh..hahaha).then after decide sume, kitorg 4 org(dell,linda,boboy n nadia) dewasa tgk Drag Me To Hell(giler mendebarkan.s**t!!..haha) n nabil terpaksa tman yana tgk Hanna Montanah cz yana masih bwh umo xleh tgk citer ganas2..hehe..sorie yana,cian nabil (setelah disogok rm20..hahahaha)jd mangsa teman yana cz die da tgk cter DMTH tu n nadia blum lagi.so terpaksa la nadia berkorban duit die ckit..kakaka.. πŸ˜€

lepas da beli tket wayang, n org kat TGI F pon da cll ckp da ade tmpat so kitorg pon trun la nak g makan.dell xtau nak order cmne so serah pada yang pakar.linda n nadia yg orderkan..hehe..smntara tggu mknn smpai,mcm biase,cam whoring la kami.hahahaha.makanan smpai n kami pon makan.dell xreti nak ckp set order tu cmne.tp mmg sdap kot..n knyang!hehehe..dell kongsi ngn linda je cz bnyk makanan utk 1 set tuh..ade pembuka selera n main course..makan n makan.smbil makan tu kan, dell ade tgk la smbutan bufday,upenyer kat ctu, org yg smbut bufday akan diraikan dgn cara agak nakal oleh pekerja2 di sana.kelakar kot,kene berdiri ats kerusi n nyanyi 1 lagu smbi pgang btol sos,malu uu..tapi dell njoy je tgk..haha..dell ckp kat linda,kalu dell kne, mesti terkejut n malu..then nadia tnyer dell,kalu kak dell kena,mau nyanyi lagu apa?dell jwb jela lagu negaraku.paling senang..hahaha

then tiba-tiba..jeng jeng jeng..mcm bagus kan..haha,upe2nyer ade sesuatu yg bakal berlaku n telah dirancang di luar pengetahuan am dell..haha..konon2 la linda n nadia nk p toilet,dell x ikut la..stay je ctu ngn boby n nabil.yana ikt..then tb2 ckp x jd..toilet jauh la..itu la..then x lame,dell dgr ketukan sudu kat gelas menandakan ade lagi bufday bakal diraikan..ahah.before tu mmg da rs lain mcm,seram sejuk kot.gila!hahaha..thennnnnnnn..owh no..pekerja2 tu dtg kat meja kitorg n tnyer sp yg smbut bufday..dang!!i got it!owh shaking kot sluruh badan dell nih..tp relax lg.then, dorg soh berdiri ats kerusi.owh no!!not me??..haha..sporting2 nadia ckp..ok,sporting kan dri,berdiri ats kerusi(bahang panas sbb menahan malu mula menular dalam diri.hahaha)n di suruh pegang botol sos n nyanyi satu lagu.hahaha.ape lagi lagu negaraku menjadi pilihan.bt nononononoooo..lagu itu x dibenarkan,n kne tkar lagu lain..n tb2 terfikir cindai!!hahahaha..apelagi,kene gelak la ngn linda,boboy n anak2 sedara die..xbaik tauu..nyampahh..hahahahaha..si boboy siap rakam..org2 tepuk tangan..malu tauu..1st time kene cmni..tapi tapi tapi…sangat2 best..!!!thanx to all yg terlibat especially to my bff, linda..nakal eh..n pembantunyer si nadia..kena la kamu nnt..haha..then akhirnya dell disuruh ttp mata,make a wish n tiup lilin ats brownie..then kitorg menikmati la brownie tu ngn lazatnyer..dell x abih berdebar lg tau..jahatt!!hahahahha..abh2 makan,gelak ketawa.usik mengusik,bayar n g tgk wayang yg seram itu..hehe..wayang abih kul 11pm lbih n kami pon balik la pas tu..malam sgt da kot..x elok..tap mmg mlm itu sgt best!!xkan dilpakan..sweet memory i ever had πŸ™‚

pics venue : TGI Fridays

pics source : SE G900,5mp milik Linda


TGIFridays

.: dua teruna poyo :D .kiri : nabil, kanan : boboy :.

.: dua teruna poyo πŸ˜€ .kiri : nabil, kanan : boboy :.

.: nadia(the most gorgeous) n yana si manja..hehe :) :.

.: nadia(the most gorgeous) n yana si manja..hehe πŸ™‚ :.

.: me n her.Linda..my bff..hehe..ketua rancangan,pembuli n bla bla bla..hahahaha..thanx dear :) :.

.: me n her.Linda..my bff..hehe..ketua rancangan,pembuli n bla bla bla..hahahaha..thanx dear πŸ™‚ :.

keesokkan ari nyer plak, dell n linda jalan,jalan n jalan lagi..haha..mmg xduk umah sgt..asyik keluar(sbb tu la dell xdpt keluar ngn kawan dell yg lain tu..im sorie kawan i hv my own reasons..jangan la majuk lagi..huhu 😦 ) je kami..seronok kot jalan2.makan n makan..haha..kami ade gak pegi OU..shopping kat sane..ade la beberapa baju yg dell beli..i likeee..hahahaha..

then ari selasa tu, adalah hari terakhir dell kat sane.percutian seronok dell akan tamat..uhuk cedih tau cz kalu da balik umah,,dell akan keseorangan.mak ayah keje.adik sekolah..tapi nak wat cmne..ttp kne balik gak..uhuk.isnin malam tu dell n linda tdo umah kaknita kat KJ cz snang utk ayah amik kat sana je..

so,tamatlah percutian dell selama 6hari..sangat best n njoy!!!sangat sangat n sangat tau..xkan dilupakan..n dell sangat over paling n super(sume gune) seronok sbb dpt hadiah dpd linda..seluar jean n baju..thanx dear linda.hehe..dell gak ade beli sandal nose..owh padahal aritu baru je beli satu..ni tmbah lagi..hahaha..wtv,i likee πŸ˜€ .. n nnt nak pegi lagi time cuti sem dpn..n yeah..dell gak akan luang masa utk kawan2 lain tu..jangan risau..hee πŸ™‚

ok lah..tau x brp lame dell nak dpt mood nak update blog ni semula??sebulan tau..malas btull..mood ku tertinggal di sana..haha..bnyk lagi yg dell nak share, mmg banyak,tp mood je xde..next time ok..

gtg now..cau bebeh πŸ˜€

love,

.: dell :.

Leave a comment »