Archive for June, 2009

cuti.jalan-jalan.tata.haha!

salam n huhu kwn2..yeah dell tiada masa sejak kebelakangan ini untuk memanjakan diri n mata mengadap laptop on9 24 7..update itu ini..yg mampu dell wat hanya lah cek emel sahaja..n kalu sempat,reply lah sebarang dua komen yg ada di fb..hehe..sorie guys 4 da late reply..bukan apa,dell sekarang dlm proses menyibukkan diri tour ke sana kemari..yahoo!!

nama pon holidays kan..so watpa la duk terperuk d rumah(even lesen x renew lg skrg..haha)..jalan tetap kena jalan..g mana?uih adalah..balik kuantan,wedding cousin dell.tahniah fithri n faizal..n dell sempat gak amik dell punya diploma..owh yahooo..dell sudah dpt pegang itu diploma..terharu n bangga rasanya..itu untuk mak n ayah.mmuahhhh 2 both of u myLuvs~~..ngn diploma tu gak,dell sempat g posing di kedai gambar,,eh mestilah..dell kan x g konvo,so nak juga lah ada gmbar kenangan berama diploma..huhu,…n da result!!!yeah..gamnbar itu sgt cantik..thanx kakak yg amikkan gmbar..anda sgt comel..n gambar dell sgt cantik(even dell x cntik..hahaha..hakikat tuh..emmm πŸ˜€ )..nnt la dell upload gmbar itu yah..

then sabtu baru2 ni lak.jalan lg..destinasi ke terengganu pulak..wedding lagi lah..kawan baik dell yang kecik lagi gatal nyer wedding..tengku ellya aida..suami dia?mls lah tulis nama kat cni..haha..KIV..stop asking why πŸ˜€ ..lalala..alhamdulillah sume setel ngn selamat..(ngau,jaga diri baik2 ok…kalu da mengandung,gtau ok n jgn tinggal anak2 kat aku,cz akan dibuli nnt..janji aku tuh..haha..n lagi satu,deal ttp deal yg siapa kawin dlu,,kena blnja makan besar..ok ngau syg??hahahaha)..gambar nnt tgk bwh ok..then pas wedding tuh, dell g umah kwn dell yg sm2 blaja d UMS Labuan.tp dia sudah quit coz mau blaja jd nurse plak..tu sorg lagi dak kecik tuh,tgk2,,dia kawin dlu dpd kakak dia nih..bkn leh kira dak sor tuh..nama dia nurul shamimi,dell pggil mimie je..sj lah jalan2 umah dia da alang2 singgah ganu tuh.tidur lah umah dia 2 mlm..umah tok dia sbenarnya..thanx mie n family coz layan akak sgt baik(even dell langsung x mnolong..pemalas upenyer dell nih..hahaha.memang pon)..family mie sgt la baik n riuh..series kwn2..dorg ade bwk dell g mandi kat air terjun sekayuh..owhh air dia…leh jadi beku kalau berendam lama2..thanx 4 once again mie n family utk layanan n makan minum n duit minyak bwk pegi jalan2..kekeke πŸ˜€ ..nnt dtg kelantan..lagi 3kali ganda dell n famly akan bala ok..itu janji dell! (maaf tiada gambar utk sesi mimie ini..coz ntah,x rs nak amik gambar..tp untuk gambar mandi sekayu,,dell akan dptkan dpd mimie nnt k.pakwe kesayangan nya si matjang ada klik klik klik time kitorg mandi..sgguh bergaya uu…photographer katakan!tabik ah lu matjang..keke )(eh cop,ade ke org nak tgk gambar?hahaha.eh tp,,pedehal kan..dis is my blog..oh yeah dell..pedulikan org lain..haha)stop!..so tamatlah trip ke terengganu selama 3 hari 2 mlm..huhu..isinin mlm dell selamat smpai ke kelantan..

tapi…jap ah..blum abih lg cter nih..eh dell plik ah..td kan mule2 nak wat entri,rs nak tulih ckit je..tp tu lah masalahnya ngn dell ni.konon idea xde.mud xde.tp kalu da start menulis..ni lah jadi..susah nak berhenti..nak tulissssss je..haha..padahal bkn ade org nak baca pon..tp,,pedehal kan..blog sp ni??delllll..hahahaha.sengal..ok2..cont jalan-jalan..,baru smpai umah sehari,,sok dell nak jalan-jalan lg..yahoooo..ke mana?ikut ayah g shah alam..ayah ada karnival skan SPRM di UITM Shah Alam..so dell teman la ayah g sana…cian ayah drive sorg2 nnt..keke πŸ˜€ (yg sebenarnya nak g kl..jmpe kwn2..hahaha..sorie ayah..tp akak akn teman gak ayah nnt.jangan risau …weee πŸ™‚ )..dell akan invi kali ni selama 5 atau 6 hari..mungkin balik 15hb or 16hb..tu semua ikut ayah..cz dell nak balik ngn ayah..xnak lah balik sorg2..dell alergik dengan bas sekarang..ewwww(gila berlagak kan?mentang2 da naik flight sekarang..hahahahaha..i like…stop it dell..jangan riak..x baik tau..keke πŸ˜€ )

ok2..gtg dlu yep..nnt da balik dpd jalan-jalan,dell wat entri baru ya..see u nnt..cop b4 lupa,tgk gmbar kawin kat bwh ni ya..hahaha.xpenting pon..tp tgk saja lah..bkn kna bayar pon kan..alaahhh…haha

.: ni lah cousin dell tuh..norul fithri bersama suaminya..faizal :.

.: ni lah cousin dell tuh..norul fithri bersama suaminya..faizal :.

.: ini dell n kwn2(nina,fazz,eny,amoi n adah) bersama ellya..pengantin kecil..hehe..ngau..gatal!!!..lalala..eh cop..gmbar ini ehsan dpd encik jay yg perasan kacak..sorie jay..bkn curi..sharing is caring kan..hehe... :D :.

.: ini dell n kwn2(nina,fazz,eny,amoi n adah) bersama ellya..pengantin kecil..hehe..ngau..gatal!!!..lalala..eh cop..gmbar ini ehsan dpd encik jay yg perasan kacak..sorie jay..bkn curi..sharing is caring kan..hehe... πŸ˜€ :.

love,

.: deLL :.

Comments (3) »

baby zayed :D

salam sume..sorie ah lme dell x wat entri baru kan..bkn pe, dell sedikit bz(pura2 je..sbenarnyer mls..haha) n tiada apa yg nak di share kan..

so utk entri baru ni..dell nak ckp psl seorang makhluk Allah yang baru sj dilahirkan dan mnambah bilangan kaum Adam di atas muka bumi yang indah ciptaan Allah SWT ini..si kecil itu adalah ZAYED MALIK B HUSSIAN.di lahirkan tanggal 1JUN2009 jam 3.05pm dengan berat 3.2kg n panjang 50cm..alhamdulillah selamat dilahirkan secara normal oleh ibu beliau(nama tidak diketahui..hehe)

np dell wat entri psl baby zayed ni?sbb..sk ati dell ah..ni kan blog dell..hahaha..xdela..dell sj nak share ngn sume..sbnrnyer baby zayed ni anak yang baru di ambil oleh kak long(kakak linda yg sulung)utk dijadikan anak angkat..mulia kan hati kak long linda..kak long mmg suke kan budak2..wpon kak long da ade 4 org anak..tp die still ambil lg baby zayed utk jadi anak angkat die kan..dell suke kak long..suke lah..hehe πŸ˜€ ..lg satu..baby zayed share satu bulan kelahiran ngn dell..yahooo..leh tag team ngn die nnt..kekeke..msti linda jeles nih..haha..dell xsbr nak g kl nak jmpe baby zayed F2F..nak main ngn die puas(konfem linda lg jeles nih..keke)..nak kiss pp die..tgk die mandi..isap susu..almaklum lah..da lme xde adik kecik..mak pon da angkat kain putih utk mengandung lg..ayah lak yg kcewa..cz ayah nak adik lagi..haha..klaka btul mak ayah dell..

tp xpe..dell xnak kesihatan mak terjejas nnt..yela..bler seorang perempuan da menjangkau usia 40++..agak risiko utk mereka mengandung lagi..so,,better xyah utk mak..sekadar puas main ngn anak2 sedara ckup la skrg..mak pon ckp..skrg zaman tggu main ngn cucu2 lak..abih terkedu dell dgr..hahaha..malu uuu…ape lg..tggu anak abg ah dlu..die da tunang..dell xtau xtau xtau..hahahahaha..

ok2..ngarut lbih dahtu..kt bwh ni ade gmbar baby zayed..linda mms kat dell..baik kan linda..die la yg baby zayed skrg..sweettttt..hehehe..pg lg da bgn uu..tp yg bestnyer..baby zayed bgn dlu dpd die..kan linda?hahahaha..ok2..tgk la gmbar2 yg ade ni k..

.: hari dilahirkan..baby zayed dan mak yuyuy nya..hehe :.

.: hari dilahirkan..baby zayed dan mak yuyuy nya..hehe :.

.: hari kedua..baby zayed baru pas mandi..die nangis..uwaa uwaa..hehe :D :.

.: hari kedua..baby zayed baru pas mandi..die nangis..uwaa uwaa..hehe πŸ˜€ :.

.: hari ketiga.. makin tembam kan baby zayed..cumelll nyer die..mak yuyuy pndai jge nih..hehe :.

.: hari ketiga.. makin tembam kan baby zayed..cumelll nyer die..pandai mak yuyuy jge kan..mak yuyuy..nak nenen..hehe :.

yeahh..3 je gmbar yg dell ade..dari ari 1st dilahirkan..smpai ari ke-3..comelll..dell xsbr nak jmpe die…ok2..gtg babes..mmmuuaahh πŸ˜€ ..nnt dell wat entri baru kalu ade citer best k..tata

love,

.: deLL :.

Leave a comment »