musuh?dengki?owh pleaseee!

babes oh babes…!!dell geram nih..

upenyer ade org cb nak bermusuh ngn group dell..uhuk..xtau ah “mereka” itu mau musuh sme dell or group dell,tp mmg “mereka” itu ngah cr psl ah!bongok btul!!xsdar dri da tua yg sorg tuh..come on ah weh,da tua,wat cr tua n fikir la cra matang weh..harap tua..tp otak tarak!!padahal lu!!!!yg sorg tuh, bajet best..haram xbest..im sorie ah kalu ktorg lg best!!haha..dats the reality..face it loser!!mmg geram ah ngn “mereka” ni..nk tau cter?lp lak..haha

cmni2..aritu kan dell de tulih psl present public speaking tuh..so ini lah kesinambungan nyer..igt da full stop kat ctu..ade lg upenyer..haha..xsgka tul..kan dell de mention about 2 org tuh..n itulah “mereka” org2 yg cb nak bermusuh ngn group dell or mybe ngn dell je kot..haha..bcakap ngn “mereka” pon xpnah..tp leh lak “mereka” itu g sebar kat sorg hamba Allah ni,kater group dell yg bg markah rendah..eh tolong ah, paling ckit ktorg bg 18, itupon sbb btul2 ikut ape dlm scheme markah tu nak..tp yg len, sme 20 n above kot..termasuk la utk group “mereka” n “mereka” itu sndri..tp dell tau yg sbenarnyer np “mereka” sebar cter yg ktorg yg wat cmtu, coz “mereka” la dalang sbenar!!so nak cver ape yg “mereka” da wat, tu la jd nyer..nak ttup slh sndri,tp salahkan org lain..tindakan yg sgt la “bijak”(antonim kan nyer k)..such a stupid person..huh!!

then td, waktu klas encik Tamrin, kwn dell yg jge client dell utk subjek produksi multimedia dtg tnyer dell..soh dell jwb jujur..tkejut gak..tp tenang lg..die soh dell jujur btul ke group dell yg bg markah ckit utk each group wktu present public speaking tuh..gler ah tkejut dell ms tuh..then dell tnyer ah sp ckp n mane dpt cter karut tuh..die ckp from si polan ni..n ”mereka” tu sndiri yg gtau si polan tu yg ktorg yg bg markah ckit..ape lg..mmg trus angin ah dell..igt nak lp da psl markah tu..upenyer ”mereka” mmg nak cr psl!!!tp yg dell pelik nyer, dlm 24 groups tu,,np group dell yg ”mereka” point kan..dengki sgt ke ”mereka” ngn group ktorg?rs tergugat??haha..u should, loser..u should!!!!hahahahahaha..abih ilang mood dell td..dh la kne present arini..control lg hati..tp mmg da xleh control..time group ”mereka” tu present, dell kuar n lepak kat podium jap..tenangkan ati n cll someone utk tenangkan ati n ngadu..bler da relax..br dell msuk klas balik..x abih lg ”mereka” peresent..eh mmg muak nyampah n nak muntah ah dgr suare sekor2 tuh..bluweeekkk!!!!

dell thn je tlinge dgr ”mereka” tu present..dlm ati..cpat ah abih!nak bernanah da tlinge ni dgr suare tuh..grrrrr..dell mmg nk g jmpe ”mereka” n tnyer ape yg xpuas ati smpai sebar mnde yg xbtul..fitnah tu beb!!!tp before tu..dell g jmpe dlu si polan yg ckp kat kwn dell psl hal ni..then si polan ckp ye, mmg ”mereka” yg ckp..ape lg..bukti dah ade..tp si polan tu pon mmg kwn ”mereka”..ntahla..lantak ah dorg2 tuh..jnji dell nak setel hal ni ngn ”mereka” yg lidah bercabang kepala bertanduk tuh..blah!..after sudah je present yg nak sakit tlinga dell dgr tuh, n ”mereka” da dduk ngn elok kat tmpat masing2..dell trus g ngn tujuan yg sgt bermakna..nmpk dr awl ”mereka” agak gelabah..biase ah,org salah kan..tolong ah beb,,kalu da bertanduk tu..kne ah brani,,ni x, muke takut mcm tikus..tp tikus yg gemuk n busuk!ping!!..dell pon bg salam n trus tnyer, ”mereka” da start gelabah..n mcm biase, org salah mane nk ngaku salah kan..g mati ah korg!..then ”mereka” ckp, psl markah ckit tu,,hak masing2 nak bg ape..hello, im not talking bout that, im talking bout y msti sebar cter group dell yg bg markah ckit tuh!!!adoi la..mmg mggelabah btul ”mereka” tu..hahahaha..tp see, dlm ms sme, ”mereka” da kantoi kan dri ”mereka” yg bg markah ckit tuh..hahahaha..mmg ”bijak”(antonim) kan ”mereka” yg ”cantik” tuh!!!huhu…oi ”mereka”,dell da xkisah ah psl markah tu, da lpas kot..tp kisah psl sebar fitnah tuh!!n ”mereka” ckp mungkin org tgh yg jd dalang..helloooooo..da salah tu..lg mau cr dalang?korg ah dalang yg lalang tu weh..ngaku je ah..ape susah sgt??..n dell ckp ah lg, bkn arini je dell br tau yg ”mereka” tu bg markah ckit, tp minggu2 b4 tu lg kot..apelagi..muke sorg lagi ”tikus” tu tkejut kot..np weh?tkejut sbb ade org tau kgiatan busuk korg yg mmg busuk tu ke??hahaha..g mati lg ah weh..mmg abih kurang ajar versi sopan(ckp dlm nada pnuh sindiran, tp dgn tone suare yg rendah) ah dell ckp td..smpaikan si ”tikus” tua sorg lg ckp jgn smpai aku tampar kau nnt..haha..OMG!!!..she wanna slap me??so?do i care?do i scared?owh pleasee talk to da hand!!talk to my middle finger ah!!!dell pon bls ah balik..ngn pnuh kerek n mengjengkelkan ”mereka”, ”akak(sbb die tua kot!!!!)igt akak sorg je ke leh tampar?sy pon ade tgn gak kak”.huh!amik ko..n ”mereka” lg panas ati..ade dell kisah?owh pleaseeee..then si tua ade ugut dell..die ckp ” aku ’mkn’ ko”..dell xtau ape yg dimaksudkan ngn ’mkn’ itu..but dell jwb je..”sy x takut kak”..hahahaha..mmg dell x takut..xmatang lgsg kot..dell ckp ah..kalu xslah, wtpe nak mggelabah..berani kerana benar,takut kerana salah”…kan babes??huhuhu..n ape lg ntah ”mereka” tu ckp..dell ckp je..kalu mkn cili..terasa ah pedas..mmg bengang ah ”mereka”..eh..pdn muke kau!!!..bnyk lg ah yg ktorg ”bahaskan”..wlaupon time tu ngah ade group lain present kat dpn n encik tamrin(mintak maaf encik tamrin..hehe..ensem arini.. 😀 ) pon ade gak usha2 kotrg..tp mls nak cter kat cni..da muak ngn ”mereka” yg lgsg dell x knal tp nak cr psl tuh…

Lastly, dell mls nak ckp ngn org2 busuk tu dah…n dell ckp ah dell mintak maaf(xtau ikhlas ke x..mcm x..haha)n bg salam n ckp sekian terima kasih je kat ”mereka” then blah dpd tmpat yg busuk tuh!kbetulan lak pastu turn group dell present utk topik asggment subjek encik tamrin..trus dell ke depan klas, smbil ngn pnuh sopan mintak laluan dpd ”mereka” yg busuk td tuh..enck tamrin tgk je..tp dell wat xtau..lantak ah..da xpduli ape2 da..bengang kuasai diri..dell present ngn tenang je kt dpan..”mereka” nak kutuk ke ape ke kt blakang tuh..sk ati ah..”mereka” mmg ”pakar” pon bab2 tuh..bg je..amik ah korg weh..huh! Tp kan..dell xrs ape2 pon bler balik..cme ralat je ah..np msti group dell jd mgsa..ade ape salah ke ngn ”mereka”..ntah..ktorg xkcau org pon..np org nak kcau ktorg?mcm2 prangai org kan kat dunia..contohnyer mcm ”mereka” yg busuk hati tu ah..blah ah korg..g blaja etika n moral balik ah..terutama yg da meningkat usia tu..tolong pkir matang k!malu weh kat adik2..n one more things…bkawan ah ngn ikhlas,..x susah nak cr kwn..yg penting..jgn busuk hati…n jgn suke reka cerita..snang la kwn dtg kat kter..yang penting,keikhlasan..kan babes???ehehe..

cop lg satu, dell dtg blajar jauh2 dpd mak ayah ni..bkn nak cr musuh ok..dell xkcau idup org..so org jgn ah kcau idup dell..BACK OFF ok!..kalu dell huhahuha pon..ngn mmbe2 je..dorg pon da tau prangai dell cmne n ktorg da phm masing2..so, stop la prangai dengki2 ni ok..pleaseee ah..matang matang n matang..nak exam da ni pon..focus pd study n dptkan result yg elok..jgn tau nak cr psl je ngn org..penat ah weh!huhu

Ok lah..gtg dlu..kalu de pape lg..dell add k..da pning da nih..cau babes n bebeh..

Love,

.: deLL :.

Advertisements

7 Responses so far »

  1. 1

    rammyd said,

    mak ai…
    panjangnyew citer… ne bace secara berepisod nieyh.. lau x mau sehari nak mengabehkan bace luahan ati kak dell ni…
    hakhakhakah…
    sabo jek la.. nak wat cane..
    asal kite bahagie dala…
    kan?kan? kan?

  2. 2

    yanrahman said,

    sabo dell…. tak sume org ska kite kat dunia nie….
    lantak pi la dorg tuh… wlupon kmi xtau sepa “mereka” tuh.. hehe
    sabar k.. ;p

  3. 3

    hulkymes said,

    oo mcm tu.. hahaha mmg ptut pon dorg malu!!!!!!!!!!!! hahahaha…
    busuk… ehehehe nda baek m’fitnah.. tp sma jg aku nda bek mgejek:-p haha ampun.. ehehe i’m sori…(slank amir raja lawak 3) wuahaha…
    anyway.. gud luck exm…:-)

  4. 4

    cicun said,

    to mie n yan : btul3..bnyk btul..btul3..haaa..hahaha

  5. 5

    ahmad boss said,

    aku thu sape “mereka” itu..sungguh “nakal” “mereka” itu..

  6. 6

    cicun said,

    to akim : thanx..hehe..gud luck to u too….

    to boss : “mereka” bajet bagus..haha

  7. 7

    mukesuci said,

    ade gak dgr2 cite pasal nie..pasal satu group nie bagi mrkh ckit..x sokong mane2..juz mendengar je..


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: