Archive for April, 2009

4 days to go…

yahoo..lg 4hr linda nak balik..xlme dah..tp dell ttp rs lme..huhu…balik la cpattttttttt..hehehe..ade gak linda msg2 dell..wpon rm2 1 msg,,die ttp msg gak..macih linda ku sayang..hee 😀 …

dell br abih wat nota utk exam etika esok..tggal nak bc lg skali je..dah ah java smlm susah..da mls nak pkir..so nak focus yg akn dtg je..insyaAllah doakan dell leh wat tau..huhu..lg dkat linda nak balik..lg semangat..haha.poyo je kan..biar ah..suke ati dell la..lalala..

ok2..sj nak singgah cni..rehatkan otak..ni nak smbung stdy balik…hehe..nnt abih exam..dell singgah selalu ok..i will 😀

gtg bebeh..cau..

love,

.: deLL :.

Advertisements

Comments (3) »

balik cepat..

uhuk..linda..balik la balik la…aku xleh study kalu ko xde..huhuhu

dell rindu die lagi..ari2 rindu..da mcm kapel kan?hahahaha..tp mmg dell rindu die..uhuk..mmg rs sunyi die xde..dayang, ira, n mas pon da paham ngn dell…dorg pon risau ngn dell..tp nak wat cmne..dell mmg rindu die..dorg slalu soh dell mkn cz da nak dkat exam..nak soh ade tenaga..amik berat psl dell..tp dell mmg xde selera nak mkn..maaf ye kwn2 ku..huhuhu..

arini dah ah xde air..tp dell mandi tau pg td..start mlm td xde air..empangan pecah lak kat sungai miri..nyusahkan btul..ni pon kt mgalab smntara tggu bas smpai..nak g cmpus..lepak blik amie..leh mndi n study skali..hehe..sorie gak amie n the gang..dell dtg utk nyemak mlm ni n smpai ari exam..keke..

ermm…dell hrp kat umah amie nnt..dell akan tenang n xrs sunyi n dpt study…n doakan dell dpt score JAVA k…dell nak score C+ ke ats..insyaAllah..wpon mcm susah..dell akn usaha..huhu..cayok2.. 😀

tp dell ttp rindu linda…uhuk..balik laaaaaaaaaa……………………….nak buli die ckup2..keke.. 😀

gtg bebeh..cau..

 

love,

.: deLL :.

Leave a comment »

sunyi

linda….rindu ko…balik la cepat..uhuk..

dell rs sunyi la linda xde..series..so,kwn2 mmg akn bce blog dell psl linda je tau..mmg kalu de kesempatan on9..dell akn tulih psl ni je..uhuk..arini ari Rabu..smlm linda ade msg dell..die ckp die pun rindu dell..hehe..suke2..jgn jelesss..keke..pastu die ckp sok(Khamis) die akan g Mekah..ermm..moga perjalanan linda n family sentiasa di lindungi dpd ditimpa sebarang kecelakaan…amin 😀

arini dell nak kuar bandar..dell xnak g sbnrnyer..tp sume kwn2 pg..dell xnak sorg2 dlm bilik..dell sunyi..dell xleh..nnt nangis je..manje kan?lantak ah..xkisah ah korg nak kater pe..mmg dell cengeng pon..huhu..tp dell takut nnt nangis kat bandar lak..haha..

lmbatnyer 25hb…xsbr tggu die balik..huhu.. 😦

love,

.: deLL :.

Leave a comment »

i miss her…….

pleaseeeeeeeee…. i miss her…i do miss her so much..uhuk :-(..

dell rindu linda..die g umrah 12April2009..dell igt dell akn ok kalu die xde…tp x..dell rs kehilangan sgt2..mane x nyer..ktorg slalu bsame..die slalu je ade bler dell memerlukan..slalu je sakat dell..buli dell…kdg2 msg…tp bler die g umrah ni..dell rs sunyi sgt!!!..owh tolongggggggg…da la ni nak kat exm..die slalu bg smangat kalu nak exm..uhuk..ni baru sehari die pg..n lg 2 mggu bru die balik..dell da rs rindu cmni..kalu die da g study kat kl nnt..xtau cmne dell nak hadapi..msti korg plik kan np dell rindu die sgt..n sdih die xde..huhu..dell xde jwpn tu..tp yg dell tau..dell mmg rindu die..she is my bestie..my bf..my bff(im sorie kwn2 lain..korg pon kwn dell gak)..uhuk…dell doakan linda sekeluarga selamat sejahtera d tanah suci Mekah sane..n moga ibadah umrah dpt dijalani dgn ckup sempurna, diterima n diredhai NYA..n juga selamat perjalanan pergi dan balik ke tanah air…amin 😀

tp..cpat la balik linda….uhuk..rindu kamu sgt nih…rs tul2 sunyi n kosong..rs xlgkap idup kalu x dibuli die…uhuk..rindu kamu..

 

love,

.: deLL :.

Comments (2) »

FASHIONGURU.COM

“idea kamu bagus”..bla bla n bla… 😀

huhu..usai sudah present techno..yahoo!!!

komen lecturer??owh sgt memberansangkan lah!…ade 3 lecturer td..Mr Yuszren, Mr Tamrin n Mr Zamri..if x slah dell la..hehe..bnyk soklan di tanya..n dpt la dijawab baik oleh our team management..uuuuu..hahaha..yg penting, mereka faham n dapat ape yg group dell cb sampaikan..yess..we did it..n dorg lbih bnyk give us idea n suggestions to improve our product..thanx to them..syabas to all FASHIONGURU.COM team..n apelagi..terlepas la satu beban kat pale otak nih..mggu dpn multimedia lak..xtau cmne..tggu n lihat je k..

ok..gtg now..cau babes..nak bc java lak(konon), coz sok ade quiz..MCQ..ape lg..tembak je ah..dadu xde nak gne..hahahaha.doakan dell dpt wat k..mmuah

love,

.: deLL :.

Leave a comment »

musuh?dengki?owh pleaseee!

babes oh babes…!!dell geram nih..

upenyer ade org cb nak bermusuh ngn group dell..uhuk..xtau ah “mereka” itu mau musuh sme dell or group dell,tp mmg “mereka” itu ngah cr psl ah!bongok btul!!xsdar dri da tua yg sorg tuh..come on ah weh,da tua,wat cr tua n fikir la cra matang weh..harap tua..tp otak tarak!!padahal lu!!!!yg sorg tuh, bajet best..haram xbest..im sorie ah kalu ktorg lg best!!haha..dats the reality..face it loser!!mmg geram ah ngn “mereka” ni..nk tau cter?lp lak..haha

cmni2..aritu kan dell de tulih psl present public speaking tuh..so ini lah kesinambungan nyer..igt da full stop kat ctu..ade lg upenyer..haha..xsgka tul..kan dell de mention about 2 org tuh..n itulah “mereka” org2 yg cb nak bermusuh ngn group dell or mybe ngn dell je kot..haha..bcakap ngn “mereka” pon xpnah..tp leh lak “mereka” itu g sebar kat sorg hamba Allah ni,kater group dell yg bg markah rendah..eh tolong ah, paling ckit ktorg bg 18, itupon sbb btul2 ikut ape dlm scheme markah tu nak..tp yg len, sme 20 n above kot..termasuk la utk group “mereka” n “mereka” itu sndri..tp dell tau yg sbenarnyer np “mereka” sebar cter yg ktorg yg wat cmtu, coz “mereka” la dalang sbenar!!so nak cver ape yg “mereka” da wat, tu la jd nyer..nak ttup slh sndri,tp salahkan org lain..tindakan yg sgt la “bijak”(antonim kan nyer k)..such a stupid person..huh!!

then td, waktu klas encik Tamrin, kwn dell yg jge client dell utk subjek produksi multimedia dtg tnyer dell..soh dell jwb jujur..tkejut gak..tp tenang lg..die soh dell jujur btul ke group dell yg bg markah ckit utk each group wktu present public speaking tuh..gler ah tkejut dell ms tuh..then dell tnyer ah sp ckp n mane dpt cter karut tuh..die ckp from si polan ni..n ”mereka” tu sndiri yg gtau si polan tu yg ktorg yg bg markah ckit..ape lg..mmg trus angin ah dell..igt nak lp da psl markah tu..upenyer ”mereka” mmg nak cr psl!!!tp yg dell pelik nyer, dlm 24 groups tu,,np group dell yg ”mereka” point kan..dengki sgt ke ”mereka” ngn group ktorg?rs tergugat??haha..u should, loser..u should!!!!hahahahahaha..abih ilang mood dell td..dh la kne present arini..control lg hati..tp mmg da xleh control..time group ”mereka” tu present, dell kuar n lepak kat podium jap..tenangkan ati n cll someone utk tenangkan ati n ngadu..bler da relax..br dell msuk klas balik..x abih lg ”mereka” peresent..eh mmg muak nyampah n nak muntah ah dgr suare sekor2 tuh..bluweeekkk!!!!

dell thn je tlinge dgr ”mereka” tu present..dlm ati..cpat ah abih!nak bernanah da tlinge ni dgr suare tuh..grrrrr..dell mmg nk g jmpe ”mereka” n tnyer ape yg xpuas ati smpai sebar mnde yg xbtul..fitnah tu beb!!!tp before tu..dell g jmpe dlu si polan yg ckp kat kwn dell psl hal ni..then si polan ckp ye, mmg ”mereka” yg ckp..ape lg..bukti dah ade..tp si polan tu pon mmg kwn ”mereka”..ntahla..lantak ah dorg2 tuh..jnji dell nak setel hal ni ngn ”mereka” yg lidah bercabang kepala bertanduk tuh..blah!..after sudah je present yg nak sakit tlinga dell dgr tuh, n ”mereka” da dduk ngn elok kat tmpat masing2..dell trus g ngn tujuan yg sgt bermakna..nmpk dr awl ”mereka” agak gelabah..biase ah,org salah kan..tolong ah beb,,kalu da bertanduk tu..kne ah brani,,ni x, muke takut mcm tikus..tp tikus yg gemuk n busuk!ping!!..dell pon bg salam n trus tnyer, ”mereka” da start gelabah..n mcm biase, org salah mane nk ngaku salah kan..g mati ah korg!..then ”mereka” ckp, psl markah ckit tu,,hak masing2 nak bg ape..hello, im not talking bout that, im talking bout y msti sebar cter group dell yg bg markah ckit tuh!!!adoi la..mmg mggelabah btul ”mereka” tu..hahahaha..tp see, dlm ms sme, ”mereka” da kantoi kan dri ”mereka” yg bg markah ckit tuh..hahahaha..mmg ”bijak”(antonim) kan ”mereka” yg ”cantik” tuh!!!huhu…oi ”mereka”,dell da xkisah ah psl markah tu, da lpas kot..tp kisah psl sebar fitnah tuh!!n ”mereka” ckp mungkin org tgh yg jd dalang..helloooooo..da salah tu..lg mau cr dalang?korg ah dalang yg lalang tu weh..ngaku je ah..ape susah sgt??..n dell ckp ah lg, bkn arini je dell br tau yg ”mereka” tu bg markah ckit, tp minggu2 b4 tu lg kot..apelagi..muke sorg lagi ”tikus” tu tkejut kot..np weh?tkejut sbb ade org tau kgiatan busuk korg yg mmg busuk tu ke??hahaha..g mati lg ah weh..mmg abih kurang ajar versi sopan(ckp dlm nada pnuh sindiran, tp dgn tone suare yg rendah) ah dell ckp td..smpaikan si ”tikus” tua sorg lg ckp jgn smpai aku tampar kau nnt..haha..OMG!!!..she wanna slap me??so?do i care?do i scared?owh pleasee talk to da hand!!talk to my middle finger ah!!!dell pon bls ah balik..ngn pnuh kerek n mengjengkelkan ”mereka”, ”akak(sbb die tua kot!!!!)igt akak sorg je ke leh tampar?sy pon ade tgn gak kak”.huh!amik ko..n ”mereka” lg panas ati..ade dell kisah?owh pleaseeee..then si tua ade ugut dell..die ckp ” aku ’mkn’ ko”..dell xtau ape yg dimaksudkan ngn ’mkn’ itu..but dell jwb je..”sy x takut kak”..hahahaha..mmg dell x takut..xmatang lgsg kot..dell ckp ah..kalu xslah, wtpe nak mggelabah..berani kerana benar,takut kerana salah”…kan babes??huhuhu..n ape lg ntah ”mereka” tu ckp..dell ckp je..kalu mkn cili..terasa ah pedas..mmg bengang ah ”mereka”..eh..pdn muke kau!!!..bnyk lg ah yg ktorg ”bahaskan”..wlaupon time tu ngah ade group lain present kat dpn n encik tamrin(mintak maaf encik tamrin..hehe..ensem arini.. 😀 ) pon ade gak usha2 kotrg..tp mls nak cter kat cni..da muak ngn ”mereka” yg lgsg dell x knal tp nak cr psl tuh…

Lastly, dell mls nak ckp ngn org2 busuk tu dah…n dell ckp ah dell mintak maaf(xtau ikhlas ke x..mcm x..haha)n bg salam n ckp sekian terima kasih je kat ”mereka” then blah dpd tmpat yg busuk tuh!kbetulan lak pastu turn group dell present utk topik asggment subjek encik tamrin..trus dell ke depan klas, smbil ngn pnuh sopan mintak laluan dpd ”mereka” yg busuk td tuh..enck tamrin tgk je..tp dell wat xtau..lantak ah..da xpduli ape2 da..bengang kuasai diri..dell present ngn tenang je kt dpan..”mereka” nak kutuk ke ape ke kt blakang tuh..sk ati ah..”mereka” mmg ”pakar” pon bab2 tuh..bg je..amik ah korg weh..huh! Tp kan..dell xrs ape2 pon bler balik..cme ralat je ah..np msti group dell jd mgsa..ade ape salah ke ngn ”mereka”..ntah..ktorg xkcau org pon..np org nak kcau ktorg?mcm2 prangai org kan kat dunia..contohnyer mcm ”mereka” yg busuk hati tu ah..blah ah korg..g blaja etika n moral balik ah..terutama yg da meningkat usia tu..tolong pkir matang k!malu weh kat adik2..n one more things…bkawan ah ngn ikhlas,..x susah nak cr kwn..yg penting..jgn busuk hati…n jgn suke reka cerita..snang la kwn dtg kat kter..yang penting,keikhlasan..kan babes???ehehe..

cop lg satu, dell dtg blajar jauh2 dpd mak ayah ni..bkn nak cr musuh ok..dell xkcau idup org..so org jgn ah kcau idup dell..BACK OFF ok!..kalu dell huhahuha pon..ngn mmbe2 je..dorg pon da tau prangai dell cmne n ktorg da phm masing2..so, stop la prangai dengki2 ni ok..pleaseee ah..matang matang n matang..nak exam da ni pon..focus pd study n dptkan result yg elok..jgn tau nak cr psl je ngn org..penat ah weh!huhu

Ok lah..gtg dlu..kalu de pape lg..dell add k..da pning da nih..cau babes n bebeh..

Love,

.: deLL :.

Comments (7) »

reject!

babes..uhuk..! dell cdih..cdih sgt2 ah..sengal lak rs..np?sbb dell kne reject lg dr derma darah..owh no!..masuk ni..da 8 kali tau kne reject..skali baru dell dpt merasa derma darah..itu pon 1st time kat kolej dlu..2004..owh owh owh..luluh kot ati yg comel nih..ping!

dell nangis kot td dpn org2 yg cek darah tuh..gelak je dorg..nak gak derma nak gak..uwaaaaaaaaaaaa 😦 ..da lme x derma..dorg ckp darah tu hanya ckup utk diri dell je..dorg takut dell pengsan..puas merayu td..uhuk..cdih la..sgt2..

dell mkn ok je..mgkin xckup kot..kurang mkn..tp bdn bsar je..haha…lantak ah..dell akn terus berusaha…smpai dpt derma nnt..i will!!!!..yeah dell..cayok!..

ok2…pasni dell nak g umah linda lak..ade kenduri..nnt 12April linda sekuarga nak g umrah..tu wat kenduri ckit..mama ajak tdo umah..dell nak sgt tdo..tp sbb ade kje..tu yg susah..g pon da rmai yg pg..xsdp lak nnt rmai2 umah linda..cian mama n linda nnt..hehe..

gtg k babes..mmuah..nnt dell singgah lg..hehe..cau babes..

love,

.: deLL :.

Comments (5) »